Prirodan tok stvari sa ai alatima. Obrada velike kolicine informacija je glavna prednost.
Licno radim tacno ono sto je opisano u tekstu. Vise ne ulazim na pojedinacne sajtove jer mi sazetak vrlo cesto resi problem. A ne samo to, nego ne kucam pretragu kao ranije vec direkt prompt sa namerom da ai odmah odgovori. chatGPT sam batalio zbog halucinacija, ali za brze informacije google stvarno daje rezultate. Recimo "kako da na ubuntu server proverim koji folderi zauzimaju najvise prostora". Dobijem tacnu listu komandi i lepo definisano uputstvo. Korisnik mora da zna gde ce da dobije tacan odgovor, a gde izmisljen. Informacije o rasporedu voznje, letovima, vizama, zakonima... za to nikada ne bih slusao bilo koji AI.
Poptuno sam svestan da ovo dolazi na ledjima svih sjajnih portala i sajtova koje smo nekada koristili poput Stack Overflow, super user, how to geek i raznih drugih. Oni ne postaju suvisni, vrlo su potrebni, ali se njihova upotreba smanjuje, a bez njih ni AI nece imati sta da ponudi. Sve znam, ali za mene kao korisnika je google AI najbrzi i najlaksi nacin da dodjem do vecine ovakvih informacija.