Šta je novo?

Dobre radne stolice

@rorty93
h=195! I ja.
Molim te napiši za sedalni deo malo više. -Za noge taman? Dubina dobra?-mekoća/udobnost?
Slab sam u glutealnom delu pa mi treba mekano i fino za taj deo fizionomije posebno ;-)
Vidim da se i autosedišta mogu lepo adaptirati. Odmah se setim vozača autobusa i kamiona. Možda neko iz scania ili volvo truck sedište...kako oni amortizeri dobro rade 😎
Dobra je dubina i za noge. Sedalni deo je mogao da bude malo meski i deblji. Ovako sto se tice udobnosti super je imam diskus herniju tako da je dobra stvar sto se lumbalni deo podesava na tockic. Imamo dve stolice ovakve inace. Supruzi sam uzeo prvu imala je bas bolove u glutealnom delu i neku jysk kancelarijsku stolicu nije bila ni za k.
Tako da nema nikakvih bolova vise a sedi po 9-10h dnevno za kompom. Koristi i foot rest inace neki najobicniji i kaze da je odlicna stvar.
Sreca je bila da sam naleteo na izlozenu stolicu pa smo mogli da probamo. Ma da tek posle par sati sedenja znas da li je to to.

20260717_152405.webp

Posto je moja stolica danas zavrsila svoj zivotni vek, kao sto se vidi na slici ispod, sad sam i u potrazi za novom pod hitno.

Najvaznija stvar na stolici mi je da ima naslon za glavu, bez toga necu ni da gledam, sto koliko vidim otpadada dosta njih.

Za sada mi je najvise zapala za oko Ergohuman Elite ali izgleda da je nema nigde u ponudi. Ima samo Ultra sto je "gamerska" varijanta Elita.

Jel imao neko iskustva sa Ultra? Ili zna gde Elite moze da se nadje kod nas? Ili pak nesto drugo do nekih 1000-1200e?

Prilozi

• viber_image_2026-07-19_23-17-50-994.webp
    viber_image_2026-07-19_23-17-50-994.webp
    123.5 KB · Pregleda: 91
Ima na Aliexpress i Temu da se kupe točkići za Markusa koji su kvalitetniji od fabričkih i nemaju te kočnice. Ja sam kupio i stavio te kineske silikonske točkiće i zadovoljan sam.

Kupio sam nesto slicno sa Amazona:

1784960492113.webp
ali mi se iskreno ne svidjaju, mnogooo seta stolica po parketu levo-desno a i dalje se cuje neki zvuk kada se naginjem, izgleda da je problem i do samog mehanizma stolice

Posto je moja stolica danas zavrsila svoj zivotni vek, kao sto se vidi na slici ispod, sad sam i u potrazi za novom pod hitno.

Najvaznija stvar na stolici mi je da ima naslon za glavu, bez toga necu ni da gledam, sto koliko vidim otpadada dosta njih.

Za sada mi je najvise zapala za oko Ergohuman Elite ali izgleda da je nema nigde u ponudi. Ima samo Ultra sto je "gamerska" varijanta Elita.

Jel imao neko iskustva sa Ultra? Ili zna gde Elite moze da se nadje kod nas? Ili pak nesto drugo do nekih 1000-1200e?
Узео сам у Биг Бангу (БЦ Груп) пре 15ак дана. Не знам да ли сада имају, јер нема на сајту, али провери. Ценко се са нижом понудом и спустили Елите 2 на 70к РСД. Ко што рекох, нисам одушевљен квалитетом израде за тај новац, али да је удобна јесте, не осећам бол.

Узео сам у Биг Бангу (БЦ Груп) пре 15ак дана. Не знам да ли сада имају, јер нема на сајту, али провери. Ценко се са нижом понудом и спустили Елите 2 на 70к РСД. Ко што рекох, нисам одушевљен квалитетом израде за тај новац, али да је удобна јесте, не осећам бол.
Nema nigde Elite tako da sam uzeo Ultra. Danas je stigla. Za te pare sam zadovoljan kvalitetom plastikr i metalom. Ono sto mi smeta i sto nisam obratio paznju je sto se rukohvati pomeraju zajedno sa naslonom. Tako da kada se nagnem i uvalim ispod stola, ruke mi bukvalno stoje na coskovima rukohvata. Al ***.... trebala mi je stolica hitno pa se nisam setio svega da proverim.

Без претеривања, мени Маркус делује као тенк наспрам Елите. Да нисам прочитао спецс Елите 2, реко бих да нема теорије до 150кг да издржи. Добро, па ти одговара Ултра.

Poslednja izmena:
Kakav je naslon za noge?
Deluje mi kao da bi pukao prvi put kada bih naslonio noge, ali ujedno i jako zanimljiv feature za nas koji lezimo na stolici 🙂

Da li neko radi (projektuje, crta ili kodira ili šta već) stojeći, ili ima podesivi radni sto pa po potrebi menja položaj rada?
Ili je koristio nekada...Trebaju mi iskustva.
Ozbiljno razmisljam i o tome. Nije bas sve u stolici

Da li neko radi (projektuje, crta ili kodira ili šta već) stojeći, ili ima podesivi radni sto pa po potrebi menja položaj rada?
Ili je koristio nekada...Trebaju mi iskustva.
Ozbiljno razmisljam i o tome. Nije bas sve u stolici
Imao jyskov onaj od 40k - nakon 3 godine pukao zupčanik, koji je ceo potopljen u mast, nemam predstavu kako je to moglo da se desi. Jysk nema rezervni deo, promenjen je model stola, i poručili mi mehanizam ali ne pasuje na stari model, tako da sam ga fiksirao na 75cm za sedenje i tjt.

Ne znam kakvi su ostali stolovi i proizvodjači, ali sam kod Ikea uvek imao mogućnost da poručim rezervni deo za bilo šta, čak i par godina nakon što izbace proizvod iz prodaje, što nije slučaj sa jyskom recimo, pa treba voditi računa o tome.

ja sam se razmišljao o kineskom ramu i da ovde namontiram svoju ploču. Sada je to oko 100eur. Do duše, treba imati šemu za shipping.
Inače smatram da je to fantastična stvar i da je treba praktikovati

Vec duze vreme se nakanjujem.
Cak mi je prosle godine AI napravio i radnu skicu, ali sam se ulenjio.
Juce vidim na fb (par sati pre toga pricao o tome sa drugom/elektricarem koji mi pooravljao nesto deseto (toliko o neprisluskivanju)) oglas sinsay online.
Sto sa podešavanjem visine (mala tabla doduše) za 1999,00 (minus popust za prvu kupovinu) pa me navelo da se pokrenem po tom pitanju.
Cak bih i porucio taj, ali nisu naveli kolika je visina. Besplatan im je povrat. Treba mi bar 115cm da bih mogao zauzeti pravilan stav dok radim. Ja sam h=195cm

Prilozi

• Screenshot_20260727_193553_Chrome.webp
    Screenshot_20260727_193553_Chrome.webp
    47.5 KB · Pregleda: 61
Apropo stolova na podizanje, potrazi Linea Tech, imaju Instagram. Nisam kupovao nista od njih, ali sam cuo da su ok, a mislim da imaju i samo mehanizam za podizanje/spuštanje koji pretpostavljam može da se postavi na neke postojeće stolove. Ne znam kakve su cene, a nisam istraživao.

Videh sada da ima i neka Linea Ergo, ne znam dal je to isto, ali vidim da se bave istom delatnošću.

^ pogledao na sajtu. Super izgledaju stolovi i sigurno je korisno, ali svi su sa elektromotorom. Mnogo mi to para. Od 50-100.000 cca.
Ne gine mi DIY varijanta.

Da, jeste sigurno dosta para. Samo nisam siguran kako planiras da odradis DIY opciju, ako na stolu imas vise stvari. PC/laptop, monitor, tastaturu, mis, itd itd. Treba to sve podici/spustiti zajedno, a da se ne isprevrce. Plus da bi imalo svrhe trebalo bi cesce da pomeras gore-dole. Osim ako nema ili ne izmislis neki bas dobar mehanizam, ne znam koliko ce ti uspeti.

a ima i cela tema po podesivim stolovima 🙂

Nema nigde Elite tako da sam uzeo Ultra. Danas je stigla. Za te pare sam zadovoljan kvalitetom plastikr i metalom. Ono sto mi smeta i sto nisam obratio paznju je sto se rukohvati pomeraju zajedno sa naslonom. Tako da kada se nagnem i uvalim ispod stola, ruke mi bukvalno stoje na coskovima rukohvata. Al ***.... trebala mi je stolica hitno pa se nisam setio svega da proverim.

Da li imate problema sa lumbalnim delom? Na nekoliko mesta sam nasao da se ljudi zale kako im je lubalni deo previse agresivan i izaziva bolove, cak i na najslabijem podesavanju. To navode kao najvecu manu ove stolice.

Steta je sto i nema nigde da se isproba.

Modrulj M295 je na outlet rasprodaji, pislednji komadi, 18.000din ako neko gleda stolicu tig tipa.

^ hvala za info.
Poručio umalo ali me gemini ubedio da nije za mene...naveo masu razloga.
-moze li neko da mi potvrdi da je ima i da je dobra za osobu 195cm visine.

Prilozi

• Screenshot_20260730_195613_Google.webp
    Screenshot_20260730_195613_Google.webp
    42.2 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Da li imate problema sa lumbalnim delom? Na nekoliko mesta sam nasao da se ljudi zale kako im je lubalni deo previse agresivan i izaziva bolove, cak i na najslabijem podesavanju. To navode kao najvecu manu ove stolice.

Steta je sto i nema nigde da se isproba.
S obzirom da imam debelo krivu kicmu, nemam problema da me stolica gura malo vise u tom delu u pokusaju da me ispravi. Za sada nemam bolove tu. Mislim da mi stoji na nekoj sredini jacine otprilike. Vise me boli sedalni deo jer valjda nisam navikao na mrezici da sedim. Kapiram da je stvar navike.

Kakav je naslon za noge?
Deluje mi kao da bi pukao prvi put kada bih naslonio noge, ali ujedno i jako zanimljiv feature za nas koji lezimo na stolici 🙂
Nisam to dobio. Kapiram da je dodatna oprema. Kao i rukohvati kojima prednji deo moze da se savija.

Nazad
Vrh Dno