Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Neke od posalica zasto treba gledati Odiseju u Imax 70 mm( inace jos je ne odgledah)
Nadam se da moderatori nece tretirati kao post koji nema veze sa temom

Prilozi

• IMG_5721.webp
    IMG_5721.webp
    40 KB · Pregleda: 143
  • IMG_5720.webp
    IMG_5720.webp
    69.9 KB · Pregleda: 142
Eraserhead

Kada se zavrsilo, polako sam ustao, otisao da operem zube, legao i pitao se zasto mi je ovo trebalo.
Dejvid Linc nije za svakoga.
Само кад прочитам плот, није ми добро
"Henry Spencer tries to survive his industrial environment, his angry girlfriend, and the unbearable screams of his newborn mutant child."
😅

Užasan film. Pola sam premotavao, pola sam bio brate škk. Jedini gori film, koji sam doduše jako brzo prekinuo je onaj neki crno-beli gde ima neka scena gde se lik bode u stomak, a sve je nešto zamrljana slika, pa se jedva i vidi šta se dešava. Ne sećam se kako se zove film, ali bih prepoznao ime. Mogao bih da ga nadjem, ali ne želim.

The Invite

Odličan film, gledao sam sa devojkom, dopao nam se oboma. Obradili su jednu vrlo zanimljivu temu i uspeli da nas pošteno nasmeju u više navrata.

Koliko sam uspeo da vidim, ovo je čak sedma po redu adaptacija španskog filma The People Upstairs (2020), ali prva na engleskom jeziku.

Eraserhead

Kada se zavrsilo, polako sam ustao, otisao da operem zube, legao i pitao se zasto mi je ovo trebalo.
Dejvid Linc nije za svakoga.
Pisao sam, izašao iz bioskopa posle 15ak minuta među poslednjima... prethodno gledao Auto-put i naravno ništa mi nije bilo jasno pa reko, daj da probam još jedan. Nisam znao da mu je to diplomski rad, mislio sam da je najnoviji 😆😆😆
Iz nekog razloga ga stavili na repertoar Doma sindikata

Eraserhead je neopisivo smeće na kubni, da se manemo gluposti.
Ja isto na par godina obnavljam izuzetna remek dela. Trenutno uživam u čitanju Gospodara Prstenova. Obnova od 2018 godine.
Uživam kao detence. ☺️
Inače ona negativka je razbila ulogu u Lee Cronin The Mummy. Čudi me da je ne znam.

Zverkalo (ogledalo)

Navodno klasik i unikat u smislu da pratimo osobu koja u poslednjim momentima ima zivotni flashback.
Mozda je izgledao kao zanimljiv zivot pre 300 godina ali je danas jedan veliki zev. Tacno bi ti ljudi danas samo doziveli instant infarkt i ekspesno napustili ovu dimenziju sa svim stvarima sa kojim se susrece moderan covek, cak i oni najpasivniji.

Scenografija je samo mozda vredna pomena, u par scena je super, ali je film jedno 3/10
Kad je mene za malo uspavao koji tesko mogu da zaspim tokom dana, onda ostali mogu misliti koliko je glup i dosadan.

Disclosure Day - nije ni za gubljenje vremena. Nema poentu i na momente jako glupo što je kombinaciji sa predugim trajanjem baš loše. Iznenađujuće s obzirom na imena. Ocena je realna i nije produkt visokih očekivanja pa razočarenja - 4/10

U rangu kilavijih X files epizoda 🙁

A Working Man (2025)
snimljeno praktično odmah nakon The Beekeeper, sa istim režiserom, glavnim glumcem i dobrim delom osoblja iza kamere. jedan od glavnih scenarista je Stalone, među producentima su režiser, glavni glumac i on. film je akciona razbibriga, da se odgleda i zaboravi. inače, razmatrali su da glavni gluamc bude Liam Neeson a ne Jason Statham, što bi već bilo preterivanje

Mortal Kombat II (2026)
bolji od prvog dela (mislim na ovaj od pre 5 godina). Karl Urban je dobar izbor za Johnny Cage pošto je u pitanju fora sa ostarelim glumcem, nekadašnjom zvezdom B filmova. mogli su da smanje razmak izđu ova dva filma, 3 godine bi bila prava mera. čeka se sledeći deo, koliko se sećam u najavi je trilogija

Disclosure Day odličan baš dobar. Ima akcije, ima misterije sve je tu. Naravno ima rupa ali koga boli uvo kad uživaš u nečemu.
Meni poruka koju primih je slušaj. Iovako čujem sve i svašta od podstanara kojeg imam sad se možda i javi neki rod sa Alnilama 😁

Odgledah MK II, 2026... Teško njesra, još veće nego 2021. Čini mi se kao da je Thanos onim klikom ugasio svetlo i u Hollywood-u.

Sirat (2025)
Музички филм, техно, па сам мислио да ће ми се свидети. Кад оно трт. Не знам шта да мислим, чудан неки филм. Има квалитет, али ми се није допао спој жанрова на тај начин. Некако, изневерио је очекивања. Мислим да му то највише замерам. Али, можда тако треба.

Supergirl

Uf, nije najgori ali je jedan od gorih filmova sa superherojima. Ima kul trenutaka i par solidnih scena ali to je to, ne uspeva da bude ništa više.
E da, i Lobo je tu, ali isključivo kao fanservice. Film bi mogao da bude bez njega i ništa se ne bi izgubilo na priči.

Glavni problem je jako glup scenario, teško mi je da poverujem da je neko normalan pročitao zaplet i to odobrio za 180 milona zelembaća.
I to nije sve, film pati od loše glume i pri tom ne mislim na Mili Alkok koja je zapravo još i solidna kao Supergirl. Ona jedina zna da glumi od cele ekipe bez obzira što je nebulozni scenario tražio da četvrtinu filma bude pijana.

Drugi veliki promašaj mi je ona mala devojčica što je prati kroz ceo film. Skroz promašen kasting, meni je mala jako nesimpatična kao pojava a njena gluma izraženo "drvena".
Što je strašno za film jer je ima u nekih 70% scena.

Treća velika katastrofa koja je zadesila ovaj film je jedan od najbezličnijih i najloše odglumljenih negativaca koje sam ikada video u nekom filmu sa superherojima. Ono, vau.
Treba pogledati da bi poverovao.

Jedna od mana filma mi je i promašen izbor muzičkih tema tokom akcionih scena. To možda funkcioniše u Čuvarima Galaksije jer im je vajb takav, komičan i opušten ali ne i ovde. Ovde smo od Hans Zimera iz ,,Man of Steel", spali na luckaste tinejdž pesmice koje, btw, uopšte ne idu uz akciju koja se dešava na ekranu.

Baš sam se raspisao za film koji mi se nije dopao ali to je zato što sam se radovao njegovom izlasku kada se pojavio prvi trejler. Lično volim Supergirl kao stripskog lika pa me je ovaj promaš od filma pogodio više nego obično. Ocena 5/10.

Nisam još odgledala Eraserhead, ali zato jesam Lynchov Inland Empire... majko mila topljenje mozga
Najwtf film koji sam gledao.
Eraserhead nisam i ne verujem da ću.
Nisam ni Begotten. 😂

Pao mi je na pamet još jedan užasan čijeg se naziva ne sećam - distopijska budućnost, kompletan raspad, ceo u žuto-narandžastim tonovima, glavni lik kao narator sve vreme, mislim da ni nema dijaloga. Ne mogu da verujem da sam to odgledao do kraja.

Poslednja izmena:
Ne pitajte me zašto jer nemam odgovor, ali za vikend sam se upustio u avanturu gledanja Povratka Žikine dinastije...
Neopisiv transfer blama. Ne znam šta je gore, priča, gluma ili scenario.

Nazad
Vrh Dno