Šta je novo?

MTS LTE kućni internet

• Začetnik teme Začetnik teme vlahii
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vlahii

Zapažen
Učlanjen(a)
22.07.2026
Poena
2
Pozdrav zanimaju me iskustva korisnika MTS kućnog interneta preko LTE rutera. Kod nas ne postoji mogućnost optike a MTS je jedini provajder dostupan za ADSL internet, do sada smo imali 100/10 paket, medjutim obavestili su nas da taj paket više "nepostoji" i da moramo preći na još niži 50/8 što nam nikako ne odgovara sobzirom da radimo od kuće i stabilna konstrukcija nam je ključna i neki minimum od barem 9 upload-a nam je donja granica da bi postigli jednostavno fizički sve obaveze u toku dana. Odlučio sam se da probamo MTS mobilni kucni internet preko njihove SIM kartice u najacem mogucem paketu koji momentalno iznosi 3199 dinara. Moram da napomenem da sam korisnik Globatel (mts) mobilne mreze već ~3 godine i moje brzine na telefonu su stvarno fantastične, idem oko 190 download i 75-90 uploada i to u raznim uslovima sam testirao i stalno se cifre vrte tu negde, najveći mi je problem što taj internet jeste ograničen pa nemam dovoljno podataka da bi njega mogao da koristim kao primarni. Zanima me koje brzine mogu da očekujem od MTS-a da li je pametno uzimati još bolji ruter od njihovog? mozda i ekstenziju za antenu koju bih mogao da montiram na vrh kuće da gleda ka tornju, toranj je oko ~200m vazdušnom linijom od mene, signal je uvek jak (na telefonu) nikada nisam imao probleme da ga nema ili da padne ispod 4 crte. Takodje verujem da je bitno da naglasim da zivim u mestu gde nema mnogo korisnika, generalno je mreza dosta rasterećena ovde pa me zanima da li bi njihova kartica sa adekvatnom opremom i dobrom pozicijom mogla da osigura barem pribliznu brzinu kao što sad ja imam sa globaltelom na telefonu. Hvala puno unapred na svim odgovorima i pomoći.

Ovo su 5g paketi tamo gde nisu pokriveni sa 5g i oni ko i a1 kažu ti da nisu dostupni na tvojoj adresi.

Ja sam korisnik njihovog kućnog neta već godinama. Skoro sam obnovio ugovor i uzeo 5ica MobNet XL paket od 1000 GB, jer nemaju više paket od 500GB. Što se tiče kako sam zadovoljan, reći ću ti samo da sam pobegao iz A1 još dok su bili Vip i uzeo mts-ov net...živim na selu, brzina neki put varira, i zavisi gde staviš ruter, čuo sam da ima da se kupi spoljna antena za ruter samo je usmeriš prema repetitoru i imaćeš stabilan internet, ovako bez ikakvih pojačivača brzina ide od 20-60 mbs. Moj ti je savet ako budeš uzimao net kod njih da ne uzimaš one buđave rutere na punjenje što daju, jer se greju kao ludi i baterija im je nikakva, već bi ti preporučio da kupiš ZTE ruter na struju, imaš na kupujem prodajem, meni je ostao od A1 taj ruter i radi evo već 8 godina...

ima u mts 5g ruter na struju da se uzme sada video sam da je u ponudi
Pozdrav

Ja sam korisnik njihovog kućnog neta već godinama. Skoro sam obnovio ugovor i uzeo 5ica MobNet XL paket od 1000 GB, jer nemaju više paket od 500GB. Što se tiče kako sam zadovoljan, reći ću ti samo da sam pobegao iz A1 još dok su bili Vip i uzeo mts-ov net...živim na selu, brzina neki put varira, i zavisi gde staviš ruter, čuo sam da ima da se kupi spoljna antena za ruter samo je usmeriš prema repetitoru i imaćeš stabilan internet, ovako bez ikakvih pojačivača brzina ide od 20-60 mbs. Moj ti je savet ako budeš uzimao net kod njih da ne uzimaš one buđave rutere na punjenje što daju, jer se greju kao ludi i baterija im je nikakva, već bi ti preporučio da kupiš ZTE ruter na struju, imaš na kupujem prodajem, meni je ostao od A1 taj ruter i radi evo već 8 godina...
Hvala na odgovoru, baš sam uzeo odvojeno TP-LINK Archer MR600 4G+ Cat6 AC1200 i MIMO 4G Antennu od 16db. Danas bi trebalo da mi upale karticu pa ćemo videti situaciju. Na njihov ruter koji sam dobio za 1din sam uspeo da postignem brzine od 130Mbps i 50Mbps upload. E sad čekam i taj ruter da mi dodje pa ćemo proveriti i javicu kakvi su rezultati, očekujem ako sve budem dobro podesio oko 200Mbps, ali u svakom slučaju pišem pa ako bude nekog zanimalo da znaš šta je opcija, hvala na komentaru!

Hvala na odgovoru, baš sam uzeo odvojeno TP-LINK Archer MR600 4G+ Cat6 AC1200 i MIMO 4G Antennu od 16db. Danas bi trebalo da mi upale karticu pa ćemo videti situaciju. Na njihov ruter koji sam dobio za 1din sam uspeo da postignem brzine od 130Mbps i 50Mbps upload. E sad čekam i taj ruter da mi dodje pa ćemo proveriti i javicu kakvi su rezultati, očekujem ako sve budem dobro podesio oko 200Mbps, ali u svakom slučaju pišem pa ako bude nekog zanimalo da znaš šta je opcija, hvala na komentaru
ima u mts 5g ruter na struju da se uzme sada video sam da je u ponudi
Pozdrav
Čuo sam se sa njima u vezi rutera, 5G nije opcija kod mene samo 4G sam pokriven, ali ruteri su im užasno skupi, tražili su mi 20k za ruter, ja sam uzeo sam sebi odvojeno Ruter TP-LINK Archer MR600 4G+ Cat6 AC1200 za nekih 95e, trebalo bi da radi posao, videćemo kad stigne, sutra. Hvala na komentaru

Update za internet, danas je stigao ruter i sve je namešteno ( osim antene koje ću ekstra da montiram za vikend, pa ću i te rezultate da podelim sa vama ) za sada su rezultati kao na slikama, dosta je stabilna konekcija tako da čekam još malo da je stress test-ujem ali za sada sam prezadovoljan.

Prilozi

• 20260730_180932.webp
    20260730_180932.webp
    57.2 KB · Pregleda: 41
  • 20260730_180941.webp
    20260730_180941.webp
    157.3 KB · Pregleda: 40
Da si uzeo normalan ruter izvukao bi dosta bolje rezultate, signal ti je odličan, ali CAT6 koji ima samo 2CA podršku je slabo za današnje pojmove.

Pozdrav zanimaju me iskustva korisnika MTS kućnog interneta preko LTE rutera. Kod nas ne postoji mogućnost optike a MTS je jedini provajder dostupan za ADSL internet, do sada smo imali 100/10 paket, medjutim obavestili su nas da taj paket više "nepostoji" i da moramo preći na još niži 50/8 što nam nikako ne odgovara sobzirom da radimo od kuće i stabilna konstrukcija nam je ključna i neki minimum od barem 9 upload-a nam je donja granica da bi postigli jednostavno fizički sve obaveze u toku dana. Odlučio sam se da probamo MTS mobilni kucni internet preko njihove SIM kartice u najacem mogucem paketu koji momentalno iznosi 3199 dinara. Moram da napomenem da sam korisnik Globatel (mts) mobilne mreze već ~3 godine i moje brzine na telefonu su stvarno fantastične, idem oko 190 download i 75-90 uploada i to u raznim uslovima sam testirao i stalno se cifre vrte tu negde, najveći mi je problem što taj internet jeste ograničen pa nemam dovoljno podataka da bi njega mogao da koristim kao primarni. Zanima me koje brzine mogu da očekujem od MTS-a da li je pametno uzimati još bolji ruter od njihovog? mozda i ekstenziju za antenu koju bih mogao da montiram na vrh kuće da gleda ka tornju, toranj je oko ~200m vazdušnom linijom od mene, signal je uvek jak (na telefonu) nikada nisam imao probleme da ga nema ili da padne ispod 4 crte. Takodje verujem da je bitno da naglasim da zivim u mestu gde nema mnogo korisnika, generalno je mreza dosta rasterećena ovde pa me zanima da li bi njihova kartica sa adekvatnom opremom i dobrom pozicijom mogla da osigura barem pribliznu brzinu kao što sad ja imam sa globaltelom na telefonu. Hvala puno unapred na svim odgovorima i pomoći.
MTS kucni internet ti radi lepo,bas zato sto si blizu bazne stanice (repetitora).Ja doduse koristim Yettel kucni internet repetitor 4g mreze,mi je oko ~100metara,od kuce,brzine u proseku 40-60Mbps jer ovde svi koriste ADSL (selo nema optike) i zato se zlopate sa ADSL-om.Internet im fino radi pristojno isterao sam skoro 2 ugovora,i to na stari 4g ruter B311-221 bese CAT 4.Sad u Septembru treba da obnovim UO ali cu da trazim,nude za 1 dinar uz ugovor HUAWEI B530-336 to je isto 4g ali bolji CAT 7 bese 🤔

Nazad
Vrh Dno