vlahii
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 22.07.2026
- Poena
- 2
Pozdrav zanimaju me iskustva korisnika MTS kućnog interneta preko LTE rutera. Kod nas ne postoji mogućnost optike a MTS je jedini provajder dostupan za ADSL internet, do sada smo imali 100/10 paket, medjutim obavestili su nas da taj paket više "nepostoji" i da moramo preći na još niži 50/8 što nam nikako ne odgovara sobzirom da radimo od kuće i stabilna konstrukcija nam je ključna i neki minimum od barem 9 upload-a nam je donja granica da bi postigli jednostavno fizički sve obaveze u toku dana. Odlučio sam se da probamo MTS mobilni kucni internet preko njihove SIM kartice u najacem mogucem paketu koji momentalno iznosi 3199 dinara. Moram da napomenem da sam korisnik Globatel (mts) mobilne mreze već ~3 godine i moje brzine na telefonu su stvarno fantastične, idem oko 190 download i 75-90 uploada i to u raznim uslovima sam testirao i stalno se cifre vrte tu negde, najveći mi je problem što taj internet jeste ograničen pa nemam dovoljno podataka da bi njega mogao da koristim kao primarni. Zanima me koje brzine mogu da očekujem od MTS-a da li je pametno uzimati još bolji ruter od njihovog? mozda i ekstenziju za antenu koju bih mogao da montiram na vrh kuće da gleda ka tornju, toranj je oko ~200m vazdušnom linijom od mene, signal je uvek jak (na telefonu) nikada nisam imao probleme da ga nema ili da padne ispod 4 crte. Takodje verujem da je bitno da naglasim da zivim u mestu gde nema mnogo korisnika, generalno je mreza dosta rasterećena ovde pa me zanima da li bi njihova kartica sa adekvatnom opremom i dobrom pozicijom mogla da osigura barem pribliznu brzinu kao što sad ja imam sa globaltelom na telefonu. Hvala puno unapred na svim odgovorima i pomoći.