Šta je novo?

Ne preporucujem Hegel H120 i H95 integrisana pojacala

tozovac

- P. Živković -
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poena
835
Naime, pre pola godine sam kupio H120, novo, i pojacalo je generalno dosta dobro.

Zasto ga ne preporucujem? Na izlazu za slusalice se cuje tiho zujanje, bez obzira na to koliko pojacali, znaci prisutan je mali brum konstantno. To narocito smeta nocu kod tiseg slusanja na slusalicama, pa izmedju pesama. E sad, da pojacalo kosta 200 evra, mozda bi se moglo progledati kroz prste, ali ovako... nedopustivo!

Nosio sam kod prodavca na reklamaciju, i covek mi pusti identicno pojacalo, i isti problem. Znaci tako je konstruisano. Prodavac mi je rekao da je razgovarao sa proizvodjacem i da i model H95 ima isti problem. Njega nisam slusao, ali proizvodjac garantuje isti problem 😂

Slusao sam i model H190, nema pomenuti problem, kao i svi jaci modeli, sto je i proizvodjac potvrdio.

Prema tome, ako vam je bitan zvuk na slusalicama, zaobidjite ova dva modela. A ako vam mali brum ne smeta, samo navali.

А на звучницима неки брум?

Тај брум сигурно може да се среди али не би требало уопште да постоји као проблем на новим појачалима.
Да ли постоји опција повраћаја новца или можда замена уз доплату за други модел?
Реално, ако волиш слушалице.... зашто ниси одмах размишљао у правцу посебном појачала та њих него преко интегралца?

Реално, ако волиш слушалице.... зашто ниси одмах размишљао у правцу посебном појачала та њих него преко интегралца?
Ко је могао да очекује тако нешто од појачала тог ценовног ранга. Контао сам да то мора да ради топ, нисам ни помишљао да то проверавам.

Сретао сам се са изузетно квалитетним системима, одличним појачалима. Никада појачало за слушалице није могло да парира оном засебном.
Мене лично слушалице много не привлаче, имам неке основне моделе и слушам преко звучне карте у изузетним приликама. Ипак у гостима сам више пута имао прилике да упоредим како се чује. Ако волиш звук слушалица на дуже стазе размисли о квалитетном засебном појачалу за слушалице.

Са техничке стране ово је неопростиво за било које појачало. Лично бих тражио новац назад. Што се тиче засебног појачала па ради бољи посао. Као да неко пита зашто бих куповао засебни дак када постоји интегрисан. Зато што је бољи, а ако већ купујем хифи опрему то су правила игре. Зашто додајеш снагаша авр када има појачала у себи? Зато што је неупоредиво боље. 🙂

Kada otvorite poklopac za baterije na daljincu koji ide uz Hegel H400 zapahne Vas miris najjeftinije kineske plastike. Napravili daljinac spolja od aluminijuma ali unutra je skrivena najobičnija kineska plastika što je po meni nedopustivo.

Kada otvorite poklopac za baterije na daljincu koji ide uz Hegel H400 zapahne Vas miris najjeftinije kineske plastike. Napravili daljinac spolja od aluminijuma ali unutra je skrivena najobičnija kineska plastika što je po meni nedopustivo.
ništa neobično za te boutique audio kompanije...

Hegel ti je butik audio kompanija?
Da li si nekad video/poslušao njihove pređašnje uređaje, eventualno znaš li koliko košta kombo preamp/poweramp?

Zaboravio 🇨🇳 da namiriše plastiku, ionako je to Hegel samo za srpsko tržište 🤣

Bio sam vlasnik Hegela H400 nekih 18 meseci. Užasno me je nervirao što su Dynaudio contour 20i kutije sa njim bukvalno mumlale. Nema živosti, nema definicije, nema ničega zanimljivog. Kada pojačaš malo kutije se uguše. Bukvalno ne mogu da sviraju koliko ih verovatno udavi damping faktor koji H400 ima. B&W 703 S3 su sa njim svirale veoma često anemično. Po neki snimak je zvučao dobro i elektronika je znala da zvuči ok ali nisam bio nešto oduševljen.
Sa druge strane Arcam SA35 je tako dobro terao Contour 20i da je u poređenju sa Hegelom to bila mnogo mnogo bolja kobinacija. Sa SA35 prosvira kutija. Sve na svom mestu. Možda sam ja lud ali me uši ne varaju.

Ja se izvinjavam, ali moram da pitam....ocigledno se ovde radi o prilicno skupim komponentama... realno ne mogu da verujem da pre nego sto si kupio to sto imas nisi pokusao da proveris da li to ide jedno s drugim?
Ja recimo nikad necu zaboraviti kako je jedan jako skup Mackintos svirao sa Tanoy Stirling (mada se ogradjujem, davno je bilo pa nisam bas 100% siguran da li je bio taj model, ali svakako jedna od jacih Tanoy kutija).... dakle kratko i jasno kao najgora kanta.

Nazad
Vrh Dno