@RingeRaja nikad nisam voleo ovo što si naveo, da u firmi imam te kvazi benefite, već kada završim odmah idem van i biram gde ću... Sve je to super i mladi se lože na to (bilijar, ležaljkem veliki tv, igrice...) ali, ja više volim da dođem kući i tada organizujem sebe u nekom uživanju. Firma je da se u njoj radi, a ne da se zezam kroz te kerefeke i na kraju ostanem ceo dan.
😀 Proleti vreme uz to vrlo brzo, a vreme ne može da se vrati.
@isnogood meni je to sasvim legitimno za bilo koji deo posla. Ti kuvari su imali razgovor i rečeno im je sve, a mogu i da saznaju od kolega uslove rade. Prihvatiš neki posao, predočeno ti je šta te čeka, a onda na sva vrata pljuješ po gazdi, kako su svi robovi, ostaje se duže, radi se subotom i znate već... Čekaj, pa jel ima oči i uši da vidi šta mu je predočeno? Nije fer ako se kasnije pojave ovakve stvari i traju učestano, ali od samog starta sasvim korektno. Problem je do naših mladih koji kada završe fakultet biraju posao, a sve treba raditi u životu, jer ne znam šta će te sutra snaći... Možda upoznaš nekoga ko ti promeni život, što kroz isti posao, što korz neki drugi... Slušam roditelje ovih novo pečenih mladih (nemoj ti da se mučih kao ja, imaš fakultet i sedi kući dok ne nađemo nešto)
😀 Onda pljuju vlast, komšije, gazde... sve oko sebe zbog toga što im dete sedi kući i čeka posao kanca.
😀 Lično znam slulaj moje generacije 1986, gde su roditelji rekli momku kada me je pitao da idemo zajedno u berbu jabuka na raspustu srednje škole za džeparac, dali su mu pare koliko bi zaradio u jabukama samo da ne ide i ne bruka ih valjda... Momak je od tih para išao na more, eto... Strašno.
Malo sam odužio, ali ovo je sve živa istina i sami se susrećete sa sličnim situacijama. Niko nije idealan, ali svačije mišljenje i iskustvo nam dobro dođe da shvatimo u kakvom društvu danas živomo. Pogotovu mi, što bi rekli ovi stranci (rupa na Persijskom tepihu EU) Ahahahahaha