Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko ima iskustva sa multisplit klimama? U stanu mi je trenutno u spavaćoj stara on/off midea, koja "pre"hladi spavaću, a pored je sinova soba. Ideja je da da mesto stare spoljne, stavim Midea multisplit, a kod nas i kod njega po 9 ili čak 7 ako nađemo. Da li je neko kombivao te stvari? Da li možeš da biraš koju unutrašnji jedinicu možeš da staviš? U tom slučaju bih izabrao dve breezeless unutrašnje.
Stavi dve split sedmice i da te Bog vidi.

Eto kako radi taj Daikin flagship kad je na hladzenje.
Nesto mnogo je bucan. Mozda zato sto nisam stavio onee antivibracione gumice?

Ozbiljan stroj

Da li neko ima iskustva sa multisplit klimama? U stanu mi je trenutno u spavaćoj stara on/off midea, koja "pre"hladi spavaću, a pored je sinova soba. Ideja je da da mesto stare spoljne, stavim Midea multisplit, a kod nas i kod njega po 9 ili čak 7 ako nađemo. Da li je neko kombivao te stvari? Da li možeš da biraš koju unutrašnji jedinicu možeš da staviš? U tom slučaju bih izabrao dve breezeless unutrašnje.
Ja već tri godine imam multisplit sistem u stanu i, osim uštede u prostoru koji zauzima jedna spoljna jedinica, ne vidim neku značajnu prednost u odnosu na pojedinačne klime. Štaviše, u zavisnosti od rasporeda stana, sakrivanje cevi da bi to ličilo na nešto je prilično skup sport. Tako da, ako prostor dozvoljava, bolje odvojene jedinice. 🙂

Pisao sam na prethodnoj strani da su moji uzeli bosch inverter, i s obzirom na katastrofalno stanje sa peletom, razmisljanje mi je sad da jednostavno samo zamenim svoju staru LG on/off klimu.

Istrazivao sam malo i nekako se Hisense Nordic Pro 12ka izdvojila, vidim i da je imam na ananasu za 55-56k. Da li je to dobra ideja? Prostorija je izolovana, 35kv, drvena stolarija, na prolece ide pvc....

Iskreno mozda je i overkill za ove nase blage zime, ali nikad se ne zna, i mislim da je ovo skroz korektna cena jer vidim da je neka redovna cena 70k+

Procitaj malo iskustva ovde za Hisense klime, nego da se zaletis 😉
Ne znam kakav je taj nov Nordic Pro ali npr. Pro X je za izbegavanje!
--->
Screenshot_20260721-231404~2.webp

Poslednja izmena:
Procitaj malo iskustva ovde za Hisense klime, nego da se zaletis 😉
Ne znam kakav je taj nov Nordic Pro ali npr. Pro X je za izbegavanje!
--->
Pogledajte prilog 547161
I ovde sam citao slicne utiske, prvo je bilo energy pro plus, pa energy pro x, pa na kraju nordic pro.

Nema zaletanja, cekam jos utisaka od forumasa

Pre bi uzeo Midea nego Hisense!
Naravno zavisi i do budzeta, imas i japance npr. Fujitsu 🙂

Pa u sustini budzet tu 55 do 65, ako je neka znacajna razlika eventualno do 70...

Koja Midea je u ovom rangu, najbitnije mi je dobro i efikasno grejanje (zato i gledah nordic model)

A u rasponu od oko 50k? Takođe zbog katastrofalne situacije sa peletom. Potrebne su dve da rade u kombinaciji sa radijatorima, dobra pvc stolarija, ali bez izolacije ove godine.

Ja već tri godine imam multisplit sistem u stanu i, osim uštede u prostoru koji zauzima jedna spoljna jedinica, ne vidim neku značajnu prednost u odnosu na pojedinačne klime. Štaviše, u zavisnosti od rasporeda stana, sakrivanje cevi da bi to ličilo na nešto je prilično skup sport. Tako da, ako prostor dozvoljava, bolje odvojene jedinice. 🙂
Hvala na infomraciji. MEni su sobe jedna do druge, spoljna jedinica već sada stoji na spoljnom zidu sinovljeve sobe, a montirati još jednu spoljnu bi verovatno bilo malo nategnuto. Zato sam razmišljao o jednoj spoljnoj. Nego ne videh, mogu li se stavljati breezeless unutrašnje jedinice?

Zdravo svima,

Da li moze pomoc oko pozicioniranja klima. Gde da duvaju. Imam dve 12-ice (fujitsu kmcc) i jednu 9-ku (fujitsu). Devetka ide u kuhinju i duvace prema ulaznom hodniku u stan (to mi deluje kao najbolje resenja za kuhinju, a ujedno i da malo smlaci ulazni hodnik koji jeste mali, ali opet ulazi hladnoca kad se otvaraju vrata).
Glavna dilema mi je dnevna soba (centralna prostorija 4.55x4.3m). Mislio sam inicijalno da postavim da duva prema maloj sobi, ali na tom putu ce biti garnitura i to mi je bas veliki nono da duva direktno u mesto gde cemo najvise sedeti.
Velika spavanja, razmisljam da postavim da duva prema ulaznim vratima u sobu iako ce radni sto biti ispod, ali nekako mi je to bolje nego da duva u spavaci krevet.
Na zidu izmedju vrata u sobe se nalazi kaljeva pec (postavljeni elektro grejaci), koju verujem da necu ni da koristim, ali sam je ostavio za svaki slucaj ako klime budu zezale i nedovoljne. Bar nocu da akumulira po potrebi.
Ako neko ima iskustva sa ovim konkretnim modelima i nacinu njihovog rada i duvanja, bio bih zahvalan da isto podelite. Da li duvaju direktno ili moze da se namesti da duvaju suptilno u stranu da se ne oseca kad se sedi naspram klime.

Prilozi

• viber_image_2026-06-08_12-55-35-602.webp
    viber_image_2026-06-08_12-55-35-602.webp
    39.8 KB · Pregleda: 8
Nazad
Vrh Dno