Šta je novo?

Klima uredjaj za grejanje stan 64kv velicina marka

lgg2

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2014
Poena
180
Pozdrav,
Interesuje me misljenje koju klimu koju velicinu ako moze jedna da zavrsi posao 18 ili 24 do 200k za grejanje ( u krajnjem slucaju dve ako bas mora) mada bih vise isao na jednu da mi ne isusuje mnogo vazduha
Nesto razmisljam da bi najidealnije bilo

iznad ulaznih vrata . Vrata na ostalim prostorijama bi bila otvorena.
Sprat je broj 2 znaci ispod je stan iznad je stan, oba se greju ,spoljni zidovi su oznaceni slovom A i ima ih 3, cetvrti zid je unuttasnji ali tu je hodnik , znaci i tu je hladno

Ima i mali prozor na kupatilu , njega zaboravio, spajz ne bi grejali.I jos jedna korekcija vrata od dnevne i decije sobe nisu jedna preko puta drugih kao na slici, tako da relazija dnevna decija ne bi isao vazduh direktno iz jedne u drugu sobu.
Hvala unapred.

Prilozi

• 5BAE21AE-A72F-43BC-89B8-D1BAC6A709E6.webp
    5BAE21AE-A72F-43BC-89B8-D1BAC6A709E6.webp
    60.2 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Uvek se nesto zaboravi, stara gradnja bez izolacije pvc stolarija debeli zidovi spoljni

Imaš odgovarajući deo foruma za ovakva pitanja, a i materijala za čitanje...

jel mogu da zamolim admina da mi prebaci tu u fldeonhde treba, hvala najlepse

Teško ćeš ovaj prostor optimalno grejati sa jednom klimom. Kako misliš kupatilo da greješ/dogrevaš?
Problem je što imaš dosta prostorija, odnosno dosta pregradnih zidova. U jeku zime delovi stana će biti značajno topliji od drugih. Pogotovu ako se soba zatvori na neko vreme pa kada se ponovo otvori, eto problema sa kondezom i buđi.
Sa dve klime postavljene u dnevnoj i kuhinji (tako da duvaju u vrata) bi postigao optimalnije zagrejan prostor, mada i dalje nije najsrećnije rešenje.
Sa tri 12ke postavljene u sobama + konvektorski sušač u kupatilu za dogrevanje po potrebi se takođe uklapaš u budžet (3x60000).
Po meni ovo je više za norveške radijatore i klima za manje hladne dane u prelaznim periodima.

Ходник је мали, врата са страна, а спољни зидови далеко и хладни да би се грејало са оваквог централног места. Ходник ће се прегрејати, а сумњам да ће топлота лепо да се распоређује по собама, овако нешто може да прође као допуна уз постојеће грејање у собама.

Ovo što je napisao @lljubo ti je najbolji savet, ne može se tu sa jednom klimom uraditi sve. I potrošnja će biti solidna bez izolacije, čak i sa tri klime. Lično bih krenuo sa 2 klime, obavezno da imaš backup za najhladnije dane da se dogreješ. Pa onda dodati i treću ako zatreba.

Nazad
Vrh Dno