Šta je novo?

Kućna multimedija TCL 65C6K ili Hisense 65U7Q

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

vargax6

Cenjen
Učlanjen(a)
02.04.2021
Poena
115
Koji od ova 2 televizora da kupim ili postoji treća opcija u ovom cenovnom rangu? (oko 70k)

Prvo, ovo pitanje je postavljeno barem 700 puta, ne kapiram da si morao da otvoris specijalnu temu samo za tebe. Drugo, ja bih rekao sve suprotno od ghost-a. 🙂 Mozda je tako na papiru, ali video sam ih uzivo, i to nije bas tako. Aj neko neka obrise ovu temu, ili prebaci gde treba, stvarno vise nema smisla.

Prvo, ovo pitanje je postavljeno barem 700 puta, ne kapiram da si morao da otvoris specijalnu temu samo za tebe. Drugo, ja bih rekao sve suprotno od ghost-a. 🙂 Mozda je tako na papiru, ali video sam ih uzivo, i to nije bas tako. Aj neko neka obrise ovu temu, ili prebaci gde treba, stvarno vise nema smisla.

Druže bezuspešno sam nekoliko puta kucao u pretragu ove modele ali pretraga ne prikazuje ništa jer su kratke reči.

‚‚Pretraživanje nije izvršeno, jer su tražene ključne reči previše kratke, previše dugačke ili se često koriste.‚‚

Kolega ocigledno zna da bude jako duhovit sa "Indijancima " sa Youtube-a .. nisam siguran da li je isti lik u pitanju ali kada je izasla seija 6 i 7 to su bili hvalospevi za TCL.
Naravno ko bi normalan poverovao i u jedno i u drugo. Moje preporuke i razlozi za kupovinu su iz prve ruke .. imam 6K i 6KS u kuci - NE u radnji , prijatelj je uspeo da dodje do 657K, a nekoliko njih imaju Hisense .. doduse proslogodisnje modele.
Glavna i osnovna mana kod Hisense-a je halo efekat iliti blooming i meni to smeta .. sve ostalo i moze da prodje . da se razumemo to postoji i kod ostalih TV-a .
Kod TCL-a znatno manje , a ja volim da gledam filmove gde je to najvidljivije. Da ne govorim o EOTF trackingu itd itd
Tako da papir trpi sve .. a ja svima govorim da ukoliko je izvodljivo TV pogledaju van prodavnice i sa svojim materijalom za gledanje i slusanje naravno.

Ja bih nešto napomenuo o čemu retko ko govori kada se predlažu marke: TCL ima Android/Google OS.
Zašto je ovo bitno? Zbog podrške za aplikacije, kodeke, drajvere, ažuriranja, tweaks, YT bez reklama, VPN...

Ko planira da TV koristi za filmove u visokoj rezoluciji (dakle 4K, DV/HDR10+, itd) - najbolje je puštati direktno na TV-u.

Probao sam razne box-eve i uvek je nešto problem:
a) ili zvuk kasni jer: latencija od box-a ka TV-u + latencija od TV-a ka Soundbar (nema svaki Soundbar pass za DV+Dolby TrueHD)
b) ili nema podršku za makar jedan video/audio format (npr. HDR, DV, HDR10+, Dolby TrueHD... itd)
bonus) moraš da se bakćeš sa 2 daljinska jer CEC gotovo nikada ne radi kako treba ni kod jednog TV-a

Jedini način da se gleda 4K HDR/DV sa Dolby TrueHD bez seckanja slike i kašnjenja zvuka (kako je jedan 4K TV i predviđen da se koristi):
1) Plex na TV-u direktno i to Android OS jer Plex najbolje radi tu
2) USB 1Gbps adapter za brzu i stabilnu konekciju (jer nijedan TV nema 1Gbps port)
3) Sound sistem isključivo na eARC
To je jedina kombinacija koja mi je uspela.

Problemi kada TV nema Android:
1) nema dobru podršku za aplikacije
2) neke se retko ažuriraju i često pucaju
3) nekada proizvođač ne dozvoljava HDR/DolbyVision van njihove preinstalirane aplikacije (dakle otpada Plex) i ne možeš ništa jer je OS zaključan
4) često USB adapteri (kao ovaj za 1Gbps net) ne rade
5) nema side-loading aplikacija za npr. SmartTube pa moraš da plaćaš YT Premium

Nisam video da je iko ovaj problem izneo kada su se predlagali televizori, pa se nadam da će nekom biti od koristi 🙂

Ipak ništa od Hisense-a. Na stanju samo izložbeni modeli, a nema ga na drugom mestu u prodaji.
Ipak izbor pada na TCL.

Prilozi

• Screenshot_20260723_083221_Gmail.webp
    Screenshot_20260723_083221_Gmail.webp
    35.8 KB · Pregleda: 4
Nazad
Vrh Dno