Šta je novo?

Isključite Gemini u ovoj situaciji, pravi ozbiljan bezbednosni propust

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Iskljucite-Gemini-1.webp

Isključite Gemini u ovoj situaciji, pravi ozbiljan bezbednosni propust​

Otkriven je ozbiljan propust na zaključanom ekranu Android 16 uređaja, jer Google Gemini omogućava slanje SMS i WhatsApp poruka bez unosa PIN koda

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...situaciji-pravi-ozbiljan-bezbednosni-propust/

Prvo da napomenem da me je Gemini mnogo razočarao. Jeste nsjnapredniji AI, ali iz čista mira ume da nervira namerno, bez povoda. Nemoguće ga je ukloniti sa novijih androida. Hobi mi je tehnika i testirao sam nekoliko najboljih AI: ChatGPT, Perplexity, Grok. Svima je isto poreklo, sedište, gazda, dolaze iz SAD. Svaki ima svoje prednosti i mane. Tražio sam najpouzdaniji AI koji nije sa te teritorije i našao najbolji, to jest najpouzdaniji, besplatan, nema iskačuće prozore, nema zahteve, dozvole, nema reklame, iz Evrope, iz Švajcarske, open surse, ima Srpski. Zove se Lumo, sa ikonom mačke plave boje, preuzima se sa F-droid, Proton proizvod. Probajte

Claude Opus i Fable su još bolji američki LLM modeli, a GLM (z.ai) i LongCat iako kineski, vrlo specifični i korisni. Kada su neki bitni promptovi u pitanju, ništa se ne uzima zdravo za gotovo. Isto tako, Gemini je od treće verzije podosta napredniji, ima dosta svojih prednosti, a ponajviše integraciju u Google i Android ekosistem, što je u ovoj situaciji podbacilo. Ipak, nije ovo usamljeni slučaj, ljudi su preko Meta AI provaljivali šifre instagrama, kompromitovali tuđe naloge tako da sav trud je uzalud i isti se trude da ih vrate iako to spam/bot ponašanje nisu lično uzrokovali.

Nazad
Vrh Dno