Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Backrooms - nije mi se dopao. Nije ni dobar film. Čim sam video A24 na špici, štrecnuo sam se...
Deep Water - isto kao za Backrooms, čim sam video da je kineska koprodukcija izgubio sam svaku nadu... loše.

U cemu je fora sa omalovazabamjem A24 produkcije? Vidim u par navrata se spominju u tom kontekstu.
Msm, iz njihove produkcije su izasli Ex Machina, Witch, Hereditary, the killing of the sacred deer, Marty Supreme.....
Msm, nema produkcije koja je izbacivala samo top izdanja al ovaj hejt oko A24 ne kapiram

Од наведених филмова, прва три топ топова, последња два нисам гледао, али мартија планирам.

Naravno imaj na umu da ga je režirao Jorgos Lantimos a njegovi filmovi su ipak malo specifični i ne dopadnu se svima međutim siguran sam da si do sada već odgledao neki od njegovih filmova (Jastog, Bugonia, Poor Things...).

Да, видех, и то ми се, да ти право речем, није баш свидело, није ми баш легао као режисер, али мислим да ћу му пружити шансу.

U cemu je fora sa omalovazabamjem A24 produkcije? Vidim u par navrata se spominju u tom kontekstu.
Msm, iz njihove produkcije su izasli Ex Machina, Witch, Hereditary, the killing of the sacred deer, Marty Supreme.....
Msm, nema produkcije koja je izbacivala samo top izdanja al ovaj hejt oko A24 ne kapiram
S njima nikad nisam na cisto. Filmovi ili dobri ili krsevi ili teski do bola. Definitifno,sto rece kolega gore,kad vidim uvodni spicu i A24,malo se strecnem jer ne znam sta sledi.

Vozio 5 sati da bih video Odiseju u IMAXu.

Film je dobar, ali ne i spektakularan. Holand je preslab i nikako mu nije legla uloga. Dejmon na trenutke brilijantan a na trenutke kak da je iz nekog drugog filma.

Od mene jedna silidna 7ica. Definitivno prenaduvan hajo.

A24 je cuven po nekom uvrnutom i iznenadnom forsiranju LGBTQ sadrzaja. Kao i nekim omega glupim filmovima koji tripuju na "umetnost".
American Honey, It comes at Night, Into the Forest, Love Lies Bleeding, Mother Mary...katastrofe koje ostecuju mozak.
E to ti je stari hejt, novi je jer su se prodali i pravice AI splacina filmove.

Backrooms - nije mi se dopao. Nije ni dobar film. Čim sam video A24 na špici, štrecnuo sam se...
Deep Water - isto kao za Backrooms, čim sam video da je kineska koprodukcija izgubio sam svaku nadu... loše.

Odgledao sam trejlere za oba filma. Kod prvog filma mi se dopada priča, a kod drugog akcija. Verovatno ću u narednom vremenu da ih pogledam. Što se tiče Kineske koprodukcije, i u opšte nihove kinematografije, zadnjh godina se veoma popravila. U stvari, Španija, Rusija, Kina, Indija, Koreja i Japan imaju odlične filmove. Više volim da gledam njihove filmove nego Holivud. Posebno od kada su počeli bez razloga (i ako nema originalno u knjizi) da ubacuju "woke" propagandu.

Jedan od Ruskih filmova koji mi izgleda interesantno za ubijanje vremena je Nochnyie Strazhy iz 2016 . Na žalost nisam mogao da usaglasim prevod. Pitaću Šomija da mi pomogne. Ocenjen je vrlo nisko na IMDB . Ja ću mu dati šansu 🙂

Vozio 5 sati da bih video Odiseju u IMAXu.

Film je dobar, ali ne i spektakularan. Holand je preslab i nikako mu nije legla uloga. Dejmon na trenutke brilijantan a na trenutke kak da je iz nekog drugog filma.

Od mene jedna silidna 7ica. Definitivno prenaduvan hajo.
Dal je barem vredan IMAX okruzenja i dozivljaja?
PS svaka cast za voznju od 5 sati

Mislim da je ukupno 5 sati vožnje.
Da da salio sam se , inace pun dozivljaj Odiseje u Imax bioskopima ( 70 mm u formatu 1.43:1 ) moze da se dozivi samo u 47 bioskipa sirom sveta( 25 u Usa) . Cineplex u galeriji je format 1.90:1, tako da nije cela slika vidljiva, malo je “isecena.”
Inace podrzavam gledanje ovakvih filmova u bioskopima za puni dozivljaj uz rezervu da ne mora da bude remek delo.

Odgledao sam trejlere za oba filma. Kod prvog filma mi se dopada priča, a kod drugog akcija. Verovatno ću u narednom vremenu da ih pogledam. Što se tiče Kineske koprodukcije, i u opšte nihove kinematografije, zadnjh godina se veoma popravila. U stvari, Španija, Rusija, Kina, Indija, Koreja i Japan imaju odlične filmove. Više volim da gledam njihove filmove nego Holivud. Posebno od kada su počeli bez razloga (i ako nema originalno u knjizi) da ubacuju "woke" propagandu.

Jedan od Ruskih filmova koji mi izgleda interesantno za ubijanje vremena je Nochnyie Strazhy iz 2016 . Na žalost nisam mogao da usaglasim prevod. Pitaću Šomija da mi pomogne. Ocenjen je vrlo nisko na IMDB . Ja ću mu dati šansu 🙂

Mnogo bolju ocenu ćeš mu dati ako prvo pročitaš knjigu, veruj mi. Ja ga ne bih razumeo u potpunosti da nisam pročitao knjigu, jednostavno ne prikazuje sve iz knjige i mislim da to nije ni moguće.

Imam sve tri knjige. Trenutno čitam nešto drugo

IMAX slika po meni manje detaljna od kućnog 4k oleda u mraku.
Film 7.5. Lepo prolaznost vremena dočarava da se lako oseti kako mu je bilo. Ima malo kompresije događaja što me izbacuje iz atmosfere. Malo naivnosti i rambo 1 vs many momenata.
Ali i emotivnih scena koje naracijom bez mnogo pokreta čine meni najlepši deo filma.

BG sala popunjena 90%, za kokice red 15 min 🙂.

To je verovatno rimejk noćne straže iz 2004
Ovaj iz 2004 je sasvim dobar film.

Iskreno, ja čim vidim na špici A24 očekujem dobar i kvalitetan film ali Bože moj...
Sećam se pre oko mesec dana počeo da gledam njihov film "Eternity" i zaspao kroz pola sata. xD
Ni dan danas se nisam setio da ga završim a mislim da je skroz okej rom kom sa elementima fantastike.

Odgledao novu Mumiju. Nisam imao nikakva očekivanja, posle nekoliko mumija snimljenih u poslednjih 20-30 godina i svega što se tu moglo videti.
Žanrovski skroz drugačiji, priča zanimljiva, kadrovi na momente dosta teški (efekti za svaku pohvalu).
Solidan horor, nije gubljenje vremena svakako. Sam kraj, doduše, po meni nije dobro odrađen, ali je to oprošteno.
7/10 od mene.

Pressure (2026)

Dobar film! Pretpostavio sam da će se priča fokusirati na strateški deo priprema za bitku nad bitkama, ali da će u središtu biti meteorološka prognoza, to mi ne bi palo na pamet. Film pruža vrlo dobar uvid u nešto što ni danas, pored sve moderne skalamerije, nije sasvim predvidivo, pa imamo iznenađenja koja se i dalje dešavaju, u smislu "snega kad mu vreme nije".
Može se samo zamisliti kako je sve to funkcionisalo četrdesetih godina i koliko su naizgled sitni detalji mogli da utiču na odluke čitavog vojnog vrha.

Andrew Scott je i ovoga puta odličan. Oduševio me još u fenomenalnoj seriji Ripley, a i ovde nosi dobar deo filma.
Naravno, nije mi baš sve leglo. Zamerio bih ono toliko puta viđeno sukobljavanje stavova, prikazano prilično konvencionalno, te se gledaocu gotovo na tacni servira jedan negativan i arogantan lik, nasuprot drugom, pozitivnom arogantnom liku. Mislim da bi film bio još jači da je veći fokus stavljen na Ajzenhauerovu dilemu (muku, kako god) i težinu odgovornosti koju je nosio, umesto na pojednostavljene međusobne sukobe između dva meteorologa

Neizdrž je bio veliki dok je film trajao da proverim datum Dej Dija, ali ipak sam uspeo da telefon držim dalje od mene.
7/10

Da da salio sam se , inace pun dozivljaj Odiseje u Imax bioskopima ( 70 mm u formatu 1.43:1 ) moze da se dozivi samo u 47 bioskipa sirom sveta( 25 u Usa) . Cineplex u galeriji je format 1.90:1, tako da nije cela slika vidljiva, malo je “isecena.”
Inace podrzavam gledanje ovakvih filmova u bioskopima za puni dozivljaj "uz rezervu da ne mora da bude remek delo.
Glupo pitanje neuk sam: imam opciju da gledam "Imax standard" i ovo "Watching the title on 35mm retains Nolan's intended cinematic experience of delivering rich analogue colour to viewers by projecting light directly through the celluloid." E sad kako ovo igra sa tih 70mm koje ti pominjes?

Glupo pitanje neuk sam: imam opciju da gledam "Imax standard" i ovo "Watching the title on 35mm retains Nolan's intended cinematic experience of delivering rich analogue colour to viewers by projecting light directly through the celluloid." E sad kako ovo igra sa tih 70mm koje ti pominjes?
Ovako bi trebalo da izgleda

Prilozi

• IMG_5508.webp
    IMG_5508.webp
    24.3 KB · Pregleda: 147
Konacno odgledah sinoc Good Luck, Have Fun, Don't Die

Sta znam, interesantan je film, originalna prica, ali mi nije bas legao iako gotivim ovakav tip filmova. Mislim da je malo razvucen, moglo je jedno pola sata krace.

Mozda mi je glavna zamerka sto je bukvalno nekoliko black mirror epizoda nabacanih u jedan film. Takodje, u vise navrata sam na odredjene delove filma imao neku vrstu deja vu, bukvalno sam bio u fazonu "ja sam ovo negde gledao/video".

Rekao bih da je ocena na imdb korektna u skladu sa svime.

Nazad
Vrh Dno