Šta je novo?

A1 Smart Box (2025/2026) [nije tema za A1 Xplore TV aplikacije]

@owim
kako misliš da bi ti radila televizija bez plaćanja iste? Sam xploretv je 1450 din, ali u okviru duo paketa je uračunat u cenu. Net 300 je 2700 + xploretv 1450 jeste 4150, a u duo to dobijaš za 3500.
Isto, pretpostavljam da taj EON plaćaš, ili trenutno baguje nakon prestanka tvog korišćenja SBB pa još uvek radi, ali neće još dugo, meni je posle ukidanja SBB-a radio još mesec-dva i posle je prestao.
Što se tiče tv boxa, niko ne može da garantuje da će ti raditi 10 godina, niti da će biti upotrebljiv posle npr. 5 godina.
Što se tiče vaučera oni mogu da se iskoriste do 30.9.2026., znači ni to ti ne radi posao. Ako bi nekome sada dao svoje vaučere i taj napravio novi ugovor, onda bi dobio tih 20%, ali pošto imaš 9 meseci dinar, tih 20% bi ti važili posle toga, jer je besmisleno 20% na dinar.
Što se tiče brzine 4g neta, verovatno zavisi od opterećenosti u datom trenutku, zato su napisali u proseku, jer možeš u jednom trenutku da imaš 2Mbps a nekad kasnije 50Mbps. Pa ni oni ne nude tv uz 4g net, pitam se zašto je to tako 🙂
Za ostalo će ti valjda odgovoriti još neko ko bude imao nerava da pročita ceo tvoj post.

@owim premašio si okvire ove teme i to žestoko. tema je isključivo za A1 smart box. koliko se sećam, ranije je neko čak dao link ka specifikacijama ovog box-a, pa prelistaj temu (ima 8 strana, imaš vremena da je prelistaš čim imaš vremena da smisliš i napišeš onoliki tekst koji je uglavnom off-topic)

odgovor koji ti je dao @slavoljubf je jedini koji si dobio i ovde prestaje off-topic.

@slavoljubf
Hvala što si mi odgovorio. Kao što mi radi eon televizija bez plaćanja na potpuno drugoj platformi - ne plaćam ni dinara eon a koristim ga ne sa svog naloga jer ne mogu da pristupim tim podešavanjima i to sam već rekao ali ga koristim sa naloga svog prijatelja i dobiću još jedan nalog svog prijatelja za drugi televizor (pod opcijom SBB eon Smart TV gde je podržan samo jedan Smart TV uređaj i zato mi trebaju dva naloga odnosno dva ugovora).

Da eon o kojem govorim plaćam! Ali ne plaćam ga ja već moj drug koji mi je pozajmio svoj nalog.

Što se tiče boksa to ima smisla samo ako bih mogao da prođem bez plaćanja A1 risivera. Ako nije moguće onda mi ništa ne znači ni boks. I naravno vezano za boks da niko ništa ne može da mi garantuje ali sam mislio ako je neko imao iskustvo sa nekim modelom koji nije već u startu zastareo već ima bolji čipset i nešto više RAM-a i da ne košta previše i da ima obavezno wi-fi povezivanje - To bi bilo sjajno! 👏🏼

Nisam znao da vaučeri mogu da se iskoriste do 30.9. ove god. Vaučeri imaju smisla tek posle devet meseci.

Vezano za 5g ruter i televiziju: pogledaj na A1 sajtu u rubrici kućni net i videćeš da se uz to nudi i televizija i da je cena identična ako se uzme televizija i internet (3.500 RSD za jedan televizor.)

Zašto misliš da ako ne bih plaćao televiziju ne bih mogao da imam mogućnost da koristim Smart box, samo ne od A1 već svoj? Na njemu instaliram eon TV app i zašto misliš da to ne bi radilo? Ovo sam napisao vođen postom nekoga na forumu ko je napisao da samo plaća internet a da sve ostalo uzima na drugi način ali sam zaboravio kako pa sam pretpostavio da je isto ovako kao što sam ja zamislio. Naravno moguće da grešim!

Izvinjavam se što sam prethodni post napisao predugačko i mogao sam da ga podelim u celine ali pošto je sve što je napisano povezivo međusobno onda sam se odlučio da to sve stavim u jedan post, što naravno ima svoje prednosti i mane. Zahvalan sam svima koji su pročitali taj veliki post kao i ovaj sad. 😅

@momsab
Potrudio sam se da napišem zaokruženu priču koja bi mogla da bude od koristi svima. To što je A1 boks predstavljen na ranijim stranama ne znači mi puno jer mi same specifikacije ne znače Ali mi interpretacija tih specifikacija znači kao i predviđanje šta bi trebalo imati u budućnosti da bi recimo moglo da se koristi 10 godina. Ima zapravo puno stvari koje ne znam tako da sam svoje nedoumice javno izneo bez ikakve želje da ono što pišem bude off topic jer vrlo poštujem ovaj forum i njegove moderatore.

Jel može link u ovom threadu ako je negde objašnjeno kako namestiti projectivy da bude default na ZTE boxu kada se pritisne home button?

@owim
ja sam te pogrešno shvatio - mislio sam da hoćeš da samo platiš net, a da koristiš i tv.
Mislim da možeš da koristiš bilo koji tv box ako na njega instaliraš xploretv, i imaš odgovarajući user/password za xploretv, pod uslovom da to ne prelazi one limite za broj uređaja (ne znam kako to broji a1), isto kao i što kad instaliraš EON na tv box možeš uz odgovarajuće user/pass i limite na broj uređaja da gledaš EON. (ako sam ja to dobro shvatio da to tako može da funkcioniše). Dakle, ne bi trebalo da si ograničen tv boxom već user/pass i broj uređaja.
Vezano za 5g ruter i televiziju: pogledaj na A1 sajtu u rubrici kućni net i videćeš da se uz to nudi i televizija i da je cena identična ako se uzme televizija i internet (3.500 RSD za jedan televizor.)
Da, ali samo uz 5g tarife, ne i uz običnu 4g KN (bar tako mi se čini)

@owim da ti malo pomogne da ne bi i dalje mašio teme i pravila i tako zaradio ban. Ovde ti je sve vezano za box uređaje koji se ne dobijaju od provajdera, stikove plus imaju posebne teme za dosta marki televizora. Ja ti prvo predlaže da pregledaš i proučio teme o Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja, Amazon Fire TV to su uređaji koje većina ovde koriste i koji imaju redovna ažuriranja.
Posle toga imaš temu za baš sve ostale jeftinije i skuplje box uređaje Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Imam u sobi neki krs tesla tv i obican daljinski od tog televizora. Kada koristim daljinski od tva on mi uporedo salta i po boxu. To isto radi i na boxu u sobi. Oba boxa su sakrivena i nema sanse da rade na IR, a isto tako mislim da nema sanse i da ovaj tesla daljinski ima bluetooth. Ima li neko ideju kako da resim muku, vec me nervira. U dnevnoj imam lg i tu nema problema

Ako je Smart onda sigurno daljinski ima bluetooth,i kod mene to radi i ako ga nisam upario sa boksom. Kod mene prestane to da radi kad isključim HDMI-CEC.

Iskljucio sam i ja to, ali opet radi. Nema smart, krs tv od fazon 8000 dinara 32 inca

Ako je Smart onda sigurno daljinski ima bluetooth,i kod mene to radi i ako ga nisam upario sa boksom. Kod mene prestane to da radi kad isključim HDMI-CEC.
Samo da se zahvalim. Iskljucio sam na boxu opciju i sada je ok. Ranije sam gasio na tvu.

Nazad
Vrh Dno