Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Pre sat,dva su mi javili na fb da je sve u redu za zahtevom i da su prosledili u A1 na odobrenje. Verovatno da su dobili moju "izgubljenu" dokumentaciju.
Poštovani, u međuvremenu smo obavešteni da je sve u redu sa Vašim zahtevom i da je prosleđen Vašem operatoru na odobrenje. Rok za odgovor je 2 radna dana.

Meni se dugo nisu javljali otkako su dobili natrag dokumentaciju. Pozovem ja, kažu odbijen vam je zahtev za prenos broja, uz obrazloženje "broj trajno isključen iz mreže davaoca", i kažu da se obratim A1. U A1 mi rekoše da nisu ni dobili zahtev... Ja se javim opet ovima iz Globaltela, oni "opet" pošalju zahtev A1, i meni ubrzo stiže poruka od A1 sa promotivnom ponudom za ostanak.

javljam uskoro, u cetvrtak nosim broj pa ce vidimo

Veoma puno hvala, mudri i presvetli sagovornice, na ovu temu

Pitao sam zato sto zapravo uopste nisi u pravu, i ceo njihov deal sa gigatronom NIJE objasnjen na sajtu, osim sto navode gigatron kao prodajno mesto

Pa, ovaj put pitam nekog ko je isto tako siguran kao ti, samo sto se zapravo razume u situaciju

- Da li uzimanje uredjaja preko Gigatron-a ide kao Bundle racun, sve zajedno ili placas uredjaj i racun posebno ?

- Da li Gigatron prihvata potpis ugovora bez banke kao ziranta (kao svi ostali operateri) ili se "na rate" zapravo gleda kao klasican bankovni kredit

pobratime oni su obskurni i niko ne uzima fon preko globaltela *** kao neamju ni kako da ti naplate kad nemaju ugovor aj razmisli znc

@Kolektor da pridodam, mts, ne Globaltel, ima saradnju sa Tehomanijom (i WinWin-om, kao takođe njihovim nedavno povampirenim brendom), a nudi se kupovina robe uz naplatu preko postpaid računa:

Poslali su mi za svaki slucaj juce ugovor i na kucnu adresu i na posao gde sam za prvi ugovor dogovorio potpis zato sto sam po ceo dan u firmi. U medjuvremenu nadjen je i prvi ugovor. Znaci potpisao tri ugovora za 9-10 dana. Samo fali da me A1 odbije 😂

Prilozi

• IMG_20260715_171651131.webp
    IMG_20260715_171651131.webp
    83.5 KB · Pregleda: 45
zahtev za prenos, ne postoji ugovor u globaltelu.

Imas i onaj bonus od 200GB. Isto se dobija za prenos broja preko call centra. Samo mora da se aktivira bilo koji Freepaid paket prvo.

Prošle nedelje rešim da podnesem majci zahtev za prenos broja, rekoh Globaltel će biti okej, nema ugovora, tako je najjednostavnije (mislio sam ja u sebi), i da vidimo da A1 kod kog je godinama da da neku bolju ponudu, bar 50% na ugovornu obavezu. I kao što sam pitao u temi i dobri ljudi mi rekli, moralo je telefonski pa preko kurira, i naravno da je proces koji je započet početkom nedelje morao da zakači i vikend, ali nema veze.

I sve ja lepo isplaniram i šta da tražim i kako da se cenjkam čim neko pozove, kad ono, niti su zvali niti dali znak života, i juče ujutro osvanu ona u Globaltelu. 🤣 Srećom pa sam uspeo da je daljinski provedem kroz postupak zamene SIM kartice, i srećom pa „logovanje” na Globaltel aplikaciju zahteva samo četvorocifreni kod pa sam na brzinu mogao da regulišem i paket (Freepaid Easy) i bonus i sve to umesto nje da se ne muči džaba.

Čitao sam malo po temi, ona uglavnom ne koristi servise koji joj šalju TOTP poruke tako da to nadam se neće biti presudno. Kvalitet interneta - tek treba da izmerim brzine, ali nije zahtevan korisnik tako da to nije ključno, a i sad ima 35GB mesečno naspram 10GB na staroj intarifi u A1, 200GB bonusa da ne spominjemo. I najbitnije za nju, nema više ograničene pozive i poruke pa sad može da se opusti, sve dok pozivi budu na nivou mislim da će biti zadovoljna. Obavio sam par poziva, VoLTE radi, deluje tu negde po kvalitetu kao A1 koji je njoj bio prihvatljiv, tako da sve dok je po Bg-u dobra pokrivenost signalom to bi trebalo da joj radi posao.

Prvi utisci, šta znam. Aplikacija deluje funkcionalno i sviđa mi se što nema 350 dodatnih ponuda i gluposti kao u svim ostalim operaterskim aplikacijama. U isto vreme je nekako siromašna i pomalo vrljava, primetio sam da se potrošnja interneta npr. na sajtu preciznije očitava (ima jednu decimalu) nego u aplikaciji što je hit, jako logično i korisno. Moram priznati da me upisi u ovoj temi nešto ne sokole preterano, ali situacija je takva da se Globaltelu sada mora dati šansa, pošto je broj prenet, tek za koji mesec može da traži sreću drugde.

E sad, imajući u vidu priče, glavna briga trenutno mi je obnavljanje paketa. Pošto svakako moram da sednem sa majkom da je uputim šta treba da radi nadalje, hteo bih od starta da vidim šta je najpouzdanije i najpraktičnije, da ne bude posle mesec dana e ajde zaboravi sve, nadalje ipak na drugi način da radiš.

Da li automatika u aplikaciji radi kako treba ako se priveže kartica? Ako dobro razumem, da bi zadržala onaj bonus od 200GB ona mora redovno da obnavlja Freepaid paket i ne sme da „zakasni” inače to ode u nevrat? Šta je tu pouzdanije? Mislim da joj u principu neće biti problem da uđe u aplikaciju i plati „ručno” koji dan pred istek paketa, tad negde plaća i ostale račune.

Možda je glupo pitanje, ali pošto je ovo prepaid kartica, da li važe ona stara pravila oko toga da kredit mora da se uplati na karticu u nekom intervalu da bi broj ostao aktivan i da uplaćen kredit ističe isto kroz par meseci? Da li je plaćanje freepaid-a direktno putem kartice dovoljno? Da li kredit može totalno da se ignoriše ili je možda poželjno koristiti njega, dakle da se karticom uplati kredit pa onda kreditom plaća freepaid?

Prošle nedelje rešim da podnesem majci zahtev za prenos broja, rekoh Globaltel će biti okej, nema ugovora, tako je najjednostavnije (mislio sam ja u sebi), i da vidimo da A1 kod kog je godinama da da neku bolju ponudu, bar 50% na ugovornu obavezu. I kao što sam pitao u temi i dobri ljudi mi rekli, moralo je telefonski pa preko kurira, i naravno da je proces koji je započet početkom nedelje morao da zakači i vikend, ali nema veze.

I sve ja lepo isplaniram i šta da tražim i kako da se cenjkam čim neko pozove, kad ono, niti su zvali niti dali znak života, i juče ujutro osvanu ona u Globaltelu. 🤣 Srećom pa sam uspeo da je daljinski provedem kroz postupak zamene SIM kartice, i srećom pa „logovanje” na Globaltel aplikaciju zahteva samo četvorocifreni kod pa sam na brzinu mogao da regulišem i paket (Freepaid Easy) i bonus i sve to umesto nje da se ne muči džaba.

Čitao sam malo po temi, ona uglavnom ne koristi servise koji joj šalju TOTP poruke tako da to nadam se neće biti presudno. Kvalitet interneta - tek treba da izmerim brzine, ali nije zahtevan korisnik tako da to nije ključno, a i sad ima 35GB mesečno naspram 10GB na staroj intarifi u A1, 200GB bonusa da ne spominjemo. I najbitnije za nju, nema više ograničene pozive i poruke pa sad može da se opusti, sve dok pozivi budu na nivou mislim da će biti zadovoljna. Obavio sam par poziva, VoLTE radi, deluje tu negde po kvalitetu kao A1 koji je njoj bio prihvatljiv, tako da sve dok je po Bg-u dobra pokrivenost signalom to bi trebalo da joj radi posao.

Prvi utisci, šta znam. Aplikacija deluje funkcionalno i sviđa mi se što nema 350 dodatnih ponuda i gluposti kao u svim ostalim operaterskim aplikacijama. U isto vreme je nekako siromašna i pomalo vrljava, primetio sam da se potrošnja interneta npr. na sajtu preciznije očitava (ima jednu decimalu) nego u aplikaciji što je hit, jako logično i korisno. Moram priznati da me upisi u ovoj temi nešto ne sokole preterano, ali situacija je takva da se Globaltelu sada mora dati šansa, pošto je broj prenet, tek za koji mesec može da traži sreću drugde.

E sad, imajući u vidu priče, glavna briga trenutno mi je obnavljanje paketa. Pošto svakako moram da sednem sa majkom da je uputim šta treba da radi nadalje, hteo bih od starta da vidim šta je najpouzdanije i najpraktičnije, da ne bude posle mesec dana e ajde zaboravi sve, nadalje ipak na drugi način da radiš.

Da li automatika u aplikaciji radi kako treba ako se priveže kartica? Ako dobro razumem, da bi zadržala onaj bonus od 200GB ona mora redovno da obnavlja Freepaid paket i ne sme da „zakasni” inače to ode u nevrat? Šta je tu pouzdanije? Mislim da joj u principu neće biti problem da uđe u aplikaciju i plati „ručno” koji dan pred istek paketa, tad negde plaća i ostale račune.

Možda je glupo pitanje, ali pošto je ovo prepaid kartica, da li važe ona stara pravila oko toga da kredit mora da se uplati na karticu u nekom intervalu da bi broj ostao aktivan i da uplaćen kredit ističe isto kroz par meseci? Da li je plaćanje freepaid-a direktno putem kartice dovoljno? Da li kredit može totalno da se ignoriše ili je možda poželjno koristiti njega, dakle da se karticom uplati kredit pa onda kreditom plaća freepaid?
Radi, meni je automatska obnova uključena i nisam imao problema.
Pojedinci su ovde pisali da su imali da se ne obnovi i obriše sve ali pozivom globaltelu su im sve to vraćali.

Ako dobro razumem, da bi zadržala onaj bonus od 200GB ona mora redovno da obnavlja Freepaid paket i ne sme da „zakasni” inače to ode u nevrat?
Potrebno je da uplati Freepaid samo prvi mesec kako bi dobila tih 200 GB za prenos, nakon toga može da se uplaćuje bilo koji paket sa bar 1 GB interneta kako bi se GB sabirali i prenosili. Iz mog iskustva, Freepaid je potpuno nepotreban za nekoga ko stvarno mesečno ne potroši sve resurse. Mnogo je bolje plaćati neku kombinaciju GB i minuta, jer se na taj način prenose i nepotrošeni minuti, a uvek može da se uplati nešto ako zafali, nasuprot Freepaid-u gde se prenose samo osnovni GB, a kada prestaneš da plaćaš Freepaid, minuti se briši i na nuli si zato što su "neograničeni" i zbog toga se ne prenose.

Da li automatika u aplikaciji radi kako treba ako se priveže kartica?
Meni je za 4 broja uključeno automatsko obnavljanje preko platne kartice u aplikaciji i to sve funkcioniše bez ikakvih problema. Jednom mi možda na jednom broju nije prošla automatska uplata (ne znam zašto), ali je jedan poziv call centru rešio sve.
Možda je glupo pitanje, ali pošto je ovo prepaid kartica, da li važe ona stara pravila oko toga da kredit mora da se uplati na karticu u nekom intervalu da bi broj ostao aktivan i da uplaćen kredit ističe isto kroz par meseci?
Uplaćeni kredit ima trajanje od 90 dana, ali više nigde bukvalno ne može da se vidi do kada traje, pa moraš sebi negde da zapisuješ. Ako istekne 90 dana i ne uplati se kredit, postojeći kredit se briše. Ja to rešavam povremenim prebacivanjem 50 RSD između brojeva (imamo ih 4, kao što rekoh), čime se važenje kredita produžava za 90 dana.

Uplaćeni kredit ima trajanje od 90 dana, ali više nigde bukvalno ne može da se vidi do kada traje, pa moraš sebi negde da zapisuješ. Ako istekne 90 dana i ne uplati se kredit, postojeći kredit se briše. Ja to rešavam povremenim prebacivanjem 50 RSD između brojeva (imamo ih 4, kao što rekoh), čime se važenje kredita produžava za 90 dana.
Hvala puno na odgovorima, @psihodel. Da li je potrebno baktati se sa kreditom uopšte? Ako se recimo plaća povezanom karticom i automatski, da li na kredit može da se zaboravi i da on stoji na nuli?

Iz mog iskustva, Freepaid je potpuno nepotreban za nekoga ko stvarno mesečno ne potroši sve resurse. Mnogo je bolje plaćati neku kombinaciju GB i minuta, jer se na taj način prenose i nepotrošeni minuti, a uvek može da se uplati nešto ako zafali, nasuprot Freepaid-u gde se prenose samo osnovni GB, a kada prestaneš da plaćaš Freepaid, minuti se briši i na nuli si zato što su "neograničeni" i zbog toga se ne prenose.
Razmišljao sam o tome ali baš je nekako na granici. Kombinacija 1GB interneta+250 minuta/sms je 865 dinara, a majci je u nekim mesecima 300 minuta bivalo tesno na intarifi pa je gledala potrošnju, tražila da nju sagovornici pozovu itd. Dodaci za minute se ne isplate baš, znači da bi se računalo na neku vrstu pravljenja zaliha putem prenošenja pa da se tako napravi lager minuta koji čeka situaciju kad je potrebno. Ali opet je to klackalica koju ona nije više htela, da mora da razmišlja koliko minuta ima, koliko joj je ostalo itd. Tako da ta razlika sa 999 za Freepaid Easy na 865 kombo čini mi se nije dovoljna za to cimanje. Koliko dugo se prenosi to što se prenosi?

Poslednja izmena:
Uzmi lepo najnizi freepaid i dobar si.
Dodaj karticu za automatsku obnovu kredita i zaboravi.
Zivot je suvise kratak za 200-300 din gore dole.

Pa ako imas kredita, a to se vidi u aplikaciji, i ako ukljucis automatsku obnovu, skidaju novac sa kredita. I po meni je to nekako sigurnije nego da vezujem karticu.

Ispratio sam malo temu, nisam video da je neko napisao, da li se uz paket dobrodoslice i dodatnih 200gb, kasnije obnovom bilo kog paketa nastavlja paket koji ima internet kao pre, ili su promenili da je to samo uz freepaid?

Vidim opet se povelo pitanje oko vidljivosti stanja kredita. Skinite stariji apk 1.0.8. MOJ GLOBALTEL i vazenje kredita je vidljivo.

Poslednja izmena:

Bolje instaliraj aplikaciju na tvoj telefon da pratis stanje i da kontrolises , mislim da za jednu crvenu mesecno nije strasno

Bolje instaliraj aplikaciju na tvoj telefon da pratis stanje i da kontrolises , mislim da za jednu crvenu mesecno nije strasno
To sam odmah uradio za svaki slučaj, i zakazao podsetnike na datum obnove tu oko ponoći, za početak. Posle ćemo da vidimo koliko ću morati da motrim. 😁

Meni Freepaid Easy deluje sasvim okej, korektna cena, kao neki Yettel Extra ili Yettel Go Data ili kako već, samo što se dobija bez ugovora i bez natezanja sa agentima. Samo dok ne bude kerefeka, mislim da će paket kao paket odlično da služi.

Jedino što se pitam ovako na duži rok, koliko se radikalno menjaju sami paketi? Nisam sve detaljno pratio, znam da naziv Freepaid kao takav postoji skoro od starta ali sam siguran da nisu počeli sa ovim bonusom od 30GB, to su sigurno naknadno uveli. Ali lupam sutra mogu da ukinu taj bonus od 30GB i uvedu neke druge, ili da izmene osnovnu sadržinu paketa? Koliko se to često dešava?

Nazad
Vrh Dno