Preveo sam i postavio prevod za prvu epizodu Apple-ove serije
"Nije Lako Biti Margo".
Ako nije lako Margo, verujte mi da nije bilo lako ni prevesti je. Komedije su valjda jedini žanr u kojem se prevodilac istovremeno znoji, smeje i pita da li će fora uopšte raditi na našem jeziku. 😄
Nadam se da sam uspeo da sačuvam duh serije i da će vam biti podjednako zabavna kao i meni dok sam je prevodio. Udobno se smestite, pustite prvu epizodu i upoznajte Margo - devojku koja ima više problema nego novca, ali i više šarma nego pametnih životnih odluka.
Prijatno gledanje i, kao i uvek, utisci su dobrodošli!
"
Margo's Got Money Troubles" je duhovita, šarmantna i pomalo otkačena komedija-drama koja na odličan način spaja humor i životne probleme, bez upadanja u patetiku.
Sjajna glumačka ekipa predvođena El Fening, uz Mišel Fajfer i Nika Ofermana (čak se i Nikol Kidman pojavljuje), samo je dodatni razlog da joj pružite šansu.
Priča prati Margo, mladu studentkinju kojoj se život preko noći okrene naglavačke. Sa bebom, gomilom računa i još većom gomilom ne baš sjajnih životnih odluka, primorana je da pronađe način da preživi. A kada vam je otac bivši profesionalni kečer, saveti koje dobijate uglavnom nisu iz priručnika za roditelje. 😄 Rezultat je niz urnebesnih situacija, simpatičnih likova i mnogo topline ispod sloja ludih ideja.
Ako volite inteligentan humor, neobične porodične odnose i priče o ljudima koji pokušavaju da sastave kraj s krajem na najkreativnije moguće načine - dajte Margo šansu.
Možda nema para, ali serija definitivno ima karakter.
Prijatno gledanje!