Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Pitanje: gde se može gledati uživo iz Srbije u nedelju ceronija zatvaranja sa muzičkim delom i muzički nastup na poluvremenu?

Treći dobija bronzu oko vrata a ko se seća SP '94 u istoj ovoj Americi setiće se da je trećeplasirana Švedska dobila srebro, Bugarska koja je izgubila ubedljivo taj meč dobila ipak bronzu a finalisti su dobili dijamantsku medalju (pobednik Brazil) i zlato oko vrata otišlo Italiji. Hteli Ameri da budu originalni.

Ako ćemo po logici da treće mesto i medalja koja se dobija ništa ne znači onda naši sjajni košarkaši posle onog tragičnog poraza od SAD u polufinalu nisu ni trebali da izlaze na megdan Nemcima koje su dobili i posle čije pobede je usledila velika euforija, prvo kod tih istih naših košarkaša a onda i kod navijača. I nemojte fazone "fudbal nije kao ostali sportovi". Pojedinci nisu ni znali da se igra za treće mesto kao da je ovo prvo SP koje prate a velikoj većini nije prvo, naprotiv.
Ta bronza koju su naši osvojili je veća i od srebrne i zlatne. Nisam ljubitelj mečeva za 3. mesto ali taj primer je odličan. Otišli su kući kao pobednici. Hteli momci da se lepo zabave i odvale od života, to je uvek dobro a još su imali i povod.

Malo šale nakon večerašnje utakmice, dok ne krenu ozbiljne priče oko guranja Argentine i Mesija u finale svetskog kupa

Screenshot from 2026-07-15 08-30-36.webp

Е ово је била утакмица, и фудбал.
Нека буде тако и вечерас

Bas sam hteo da napisem da ocekujem rezultat 2-2 u regularnom delu i da Argentina ide dalje i vidim ovaj video 🙂 Steta sto je Bekam dobio crveni karton na pocetku drugog poluvremena na glupost, tesko bi Argentina dobila tu utakmicu da su bili egal.

@MarijaPetrovic odgovarajuća tema:

Počelo je 🙂 NIje dobio karton na ovom prvenstvu, inace jedan od najboljih igraca Argentine u ovih pet utakmica koliko je odigrao, protiv Jordana je odmarao.
Mene licno interesuje recimo zasto sinoc Olise nije dobio makar zuti za ovaj start, a moglo je da se razmisli i o crvenom kartonu, a bilo je jos slicnih startova igraca Francuske. Ali ko razmislja o drugim ekipama u situaciji kad je Portugal ispao u osmini finala a Argentina nezadrzivo srlja u finale 🙂

HNNgiG6XEAAUlAe.webp

Poslednja izmena:
Za ovo je mogao i crveni kako ga je pogodio, mada radi intenziteta mogla je barem žuta karta.

Odavno sam napisao ovde da finale spanija -argentina i da spanija osvaja SP.

Spain beat France.
Spain beat Belgium.
Spain beat Portugal.
Spain beat Austria.
Spain beat Uruguay.
Spain beat Saudi Arabia.

BUT THEY DIDN'T BEAT CAPE VERDE 🇨🇻

preko pretrage. klikneš gore na lupu i ovako uradiš
1000017386.webp

nema sta, veoma jak intezitet 😀 Dok Simeone dobio zuti za lezanje i prljavo oslanjanje na njemu, sve korektno

Nije bitan intenzitet, bitna je namera. Jeste Čolo prljav igrač i iritantan, ali Bekam je sam isprovocirao crveni karton.

Vi koji pratite malo vise klubska takmicenja , malo malo pa mi izadje na instagramu da kante nije igrao ni minut, nije se rukovao sa Mbapeom i tako dalje.
Jel bi promeniolo nesto da je igrao?

Pravi komentar jučerašnjeg debakla francuza:
"Fizičari u školske klupe, a mađioničari u finale".. 😛

A dobro to je valjda 1/8 bilo, mislio sam da si pisao jos kad je pocelo svetsko 😀
I ja sam mislio da sam ranije nesto pisao😀 Iskreno od pocetka prvenstva pricao sam ali ne ovde, da ce spanija doci u finale ali nije ni bitno. 😀

Vi koji pratite malo vise klubska takmicenja , malo malo pa mi izadje na instagramu da kante nije igrao ni minut, nije se rukovao sa Mbapeom i tako dalje.
Jel bi promeniolo nesto da je igrao?
Ne bi nista promenio 😀

@Oswajac
Mislim da je razlog neigranja taktika Desampa. Kante je defanzivni vezni, a Francuska je uglavnom igrala ofanzivno sa dvojicom klasicnih vezista, Tchouamenijem i Rabiotom, tako da prakticno za njega i nije bilo mesta u timu. Plus ima 35 godina, igra Tursku ligu, cak je pre toga tri godine proveo u S. Arabiji, daleko je on od one igre koju je imao u prajmu, ne bi on tu nesto znacajno promenio.

Nazad
Vrh Dno