Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

• Začetnik teme Začetnik teme bro82
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tu i tamo se provuče neka igra, otprilike 2 u 50.

AC je uvek bila AMD sponzorisana fransiza.

Kvalitetna igra, ali mene u nekim 45+ godina ovo vise "ne vozi".. 🙁 Sve sto nema SOUL elemenata mi dosta brzo predje u smaranje. AC - BF mi pokazatelj, dobra igra - a ja sa druge strane TV ...smoren 🙂 Mora da je neki bag - pokvario sam se..ili zasitio 😱 ([polako u gejmersku penziju?🤔 )

^^
Kod mene je vreme postalo problem... Posao, obaveze... Gledam da uzmem odmor da odigram nešto kako treba. Dođeš kući, hoćeš da se odmoriš, a ove igre gutaju sate samo tako. Pogotovo ako neko želi da ih poput mene odigra pedantno i temeljno.

Uzivao sam danvih dana u regularnom izdanju ove igre ali moram priznati da mi je i ova varjanta prijala. Kao sto je i tada bila osvezenje jer nema puno takvih igara, ni dan danas nije mnogo drugacija situacija. Mora, brodovi, pirati i lepa grafika, zaista fino. Od mene preporuka za igru.

Fora je sto igra nikada nije dosadna, pa mogu da igraju i oni koji nemaju zivaca za grind i oni kojima bolest uma ne da da propuste nesto, poput mene 🙂

Trenutno preko 100K igraca na Steamu-u sto je apsolutni rekord za serijal. Napokon AC da valja, nadam se da ce ici stopama Capcom-a tako sto ce raditi remake starijih igara, poput AC1, 2, 3 itd. Dok neki drugi radi na mainline nastavnku ili slicno. Mislim da bi im to bio dobar put do uspjeha.

Prilozi

• 1783877319468.webp
    1783877319468.webp
    15.9 KB · Pregleda: 32
Optimizacija

Trenutno preko 100K igraca na Steamu-u sto je apsolutni rekord za serijal. Napokon AC da valja, nadam se da ce ici stopama Capcom-a tako sto ce raditi remake starijih igara, poput AC1, 2, 3 itd. Dok neki drugi radi na mainline nastavnku ili slicno. Mislim da bi im to bio dobar put do uspjeha.
AC1...to mi nekako bio samo DEMO sta nas ceka u serijalu.. 🤔 ELEM., cekam PATCH za 60FPS u sinematiku..Kad su najavili?

Odigrao sam 20h do sada. Generalno je sve ok, ima dobrih novih dodataka u odnosu na original ali ima i promašaja. Vidjeću kada je odigram do kraja kakav će biti cjelokupni utisak.

Trenutno najviše što mi bode oči su paterni vremenskih uslova. Previše vremena pada kiša u igri i predugo traje. In game dani su dugi a vremenske prilike se konstatno smenjuju. Nekada uopšte nema ni tranzicije, nego izgleda kao instant spawn oblaka na nebu. Nemoguće je iskusiti jedan potpuno sunčan dan. Time skipping ne utiče na weather sistem. Što je još gore, efekat kiše nije dobro odrađen. Kiša uopšte nema dubinu, na momente izgleda kao video rain overlay postavljen na screen blending mod. Partikle nemaju transparetnost i izgledaju kao bijele linije bez obzira na okruženje jer svjetlo ne utiče na njih pa su tokom noći vidljive. Broj partikli kapljica kiše tokom oluja je identičan kao i kod standardnog pljuska i brzina kretanja je spora.

Kada se uporedi sa RDR2, Days Gone ili Crimson Desert weather efektima razlika u kvalitetu je ogromna.

Nakon toliko naštancanih open world igara, Ubisoft u 2026. godini ne može da odardi kvalitetan Weather System.

ja ne znam, ili samja totalni retard za ovu igru, ili nemam pojma sta je.
Na Abaco island sam nasao mapu blaga, uzduz i popreko sam obisao to ostrvce i nigde mi ne nudi da ga iskopam
1784047437721.webp
to bi trebalo da je negde ovde?
1784047513596.webp
evo, pogledao i na YT, to je tu, ali meni nista ne nudi?
1784047564062.webp
Drugo, otisao sam na Cat Island, pobio sve one mundire, ali Warehouse kljuc ni u ludilu ne mogu da nadjem, sve zivo sam prekopa?

Blago ti je odmah ispred te stijene što je između dvije palme. Meni je isto trebalo desetak minuta.

Probaj na ova dva mjesta, zaboravio sam tačno. Nije najsrećnije iscrtana ta in-game mapa.
Screenshot_1.webp

ma kakvi, kod mene nema tog blaga, vrtim se u krug, drzim ctrl da hodam sto sporije, nema ga jednostavno......

1784059951756.webp
na YT gledam sad, evo bas tu treba da bude, i meni ama bas nista ne nudi tu

ali ja ocigledno ne gledam dobru mapu, na ovoj mapi pise koordinate 709/617, a to definitivno nije Abaco Island

pa da, ja sam ocigledno *****, otisao na te koordinate i nasao sam blago, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagghhhhhhhhhhhh

e sad mi jos jedno ostaje enigma za Warehouse key na Cat island, sta sam zahebo tu....

samo za PS5 je patch?

Mislim da je za sve platforme, nego ovaj sajt je objavio samo za PS5

Igrao samo prve delove i probao Egipat 10ak sati deluje mi da će ovo baš dobro da mi legne.

Nazad
Vrh Dno