Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Instinct 2x i motorola, nikad problem sa vezom.

Pristup skrivenom meniju za stabilnost veze

Na satu otvorite Glavni meni (dugim pritiskom na srednje levo dugme Up/Menu).
Idite na Connectivity (Povezivanje) ili Connectivity > Phone.
Kada se nađete na ekranu gde piše trenutni status telefona (gde vidite opcije kao što su Status, Notifications ili Connected Alerts), brzo pritisnite gornje levo dugme (Light button) 5 do 6 puta uzastopno.
Sat će zavibrirati i otvoriće se skriveni meni u kome se nalazi opcija Maximize Connectivity.
Prebacite ovu opciju na ON.

Napomena: Ova funkcija forsira sat da održava agresivniju i stabilniju Bluetooth vezu sa telefonom, što direktno sprečava česta diskonektovanja kada se malo udaljite od uređaja. Mana je što može neznatno brže da troši bateriju sata.2. Isključivanje štednje baterije na telefonu (Ključno za domet)Maksimalni domet Garmin Bluetooth antene je oko 10 metara na otvorenom prostoru. Međutim, u realnim uslovima domet najviše opada zato što operativni sistem telefona (Android ili iOS) automatski "uspavljuje" Garmin Connect aplikaciju u pozadini radi štednje baterije.
Na 970 samo radi on/off lampe i ne otvara dodatni meni. Ili sam na pogrešnom mestu.

Nemam problem sa konekcijom, nego htedoh da pogledam meni 🙂

Na pravom si mestu samo polako stiskaj dugme,ako to radiš brzo pali lampu

• Like
Reagovanja: PJ
ja sam sad pokušao i samo uspem ovde da uđem(slika) posle par stiskanja light dugmeta.
A GPT mi kaze
Na Garmin Forerunner 570 opcija "Maximize Connectivity" više nije dostupna korisniku. Ona je na starijim Garmin modelima (npr. Epix, Fenix) bila skriveni servisni meni koji se otvarao ovako:
  1. Settings
  2. Connectivity
  3. Phone
  4. Pritisnuti dugme LIGHT 10 puta
Tada se pojavljivao prekidač Maximize Connectivity. Ta opcija je služila za agresivnije održavanje Bluetooth veze, uz moguću veću potrošnju baterije.

Međutim, na Forerunner 570 Garmin je promenio softver i ova skrivena opcija više ne postoji. Bluetooth optimizacije su ugrađene u firmware i korisnik ih ne može ručno uključiti ili isključiti. Zvanični meni za povezivanje sadrži samo standardne opcije poput:
  • Watch Settings → Connectivity → Phone
  • Watch Settings → Connectivity → Wi-Fi
  • Watch Settings → Connectivity → Garmin Share

Prilozi

• 570.webp
    570.webp
    32.1 KB · Pregleda: 6
Hvala. Četiri klika je otvorilo ovo što je Bokinjo zakačio i unutra je meni:

Prefer 2MB
Adaptive (default) - ovo je izabrano
Force 1MB

Nazad