Malo je 170 grama testa za picu od 25 ili 30cm. Sad sam malo proguglao, na jedan kvadratni centimetat 2testa, ide oko 0.39 grama testa. Ako je pica od 30 cm, poluprecnik je 15cm, pa je povrsina pice 15x15x3.14 odnosno 706 kvadratna centimetra, puta 0.39 daje 275.5 grama testa.@delboy
Meni aplikacija na 170 gr tezine testa izracunala 104 gr brasna na 60% hidratacije 62 gr vode 12 sati fermentacije na 10 stepeni jer ne moze manja tempeatura. Suv kvasac.
E hebiga nisam ja za ta digitalna sr...... 🤣@Zuba1970 u podesavanjima aplikacije imas da ukljucis poolish, biga, hladna fermentacija, sobna...sad bas usao da proverim na sta mislis kada kazes da ne moze ispod 10 stepeni.
Vala zakomplikovao si ga ekstra 😃
Ma to je za mene matematika. E sada cu da merim i kvadraturu ktuga (kao ona poznate emisija na RTS-u subotom). 🤣Pa napravi manju picu, spram kolicine testa koju imas.
Sad sam procitao sta sam napisao u prethodnom postu. Treba da pise, na jedan kvadratni cm pice ide 0.39 grama testa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari