Šta je novo?

Pomoc oko odabira hifi sistema

Evo sta kaze Ai:

Najbolji zvučnici za WiiM Amp Ultra zavise od vašeg budžeta i prostora:

1. Kompaktni (Bookshelf) Zvučnici
Idealni za manje i srednje prostorije, pružaju odličan balans i zvučnu sliku.
  • DALI Spektor 2 ili Oberon 1: Odlični za kombinovanje zbog prirodnog i dinamičnog zvuka.
  • KEF Q150 ili LS50 Meta: Veoma popularan izbor koji fantastično sarađuje sa snagom i DAC-om koji WiiM poseduje.
  • Wharfedale Diamond 12.1: Daju topao, detaljan zvuk i odličan bas za svoju veličinu. [1]

2. Samostojeći (Floorstanding) Zvučnici
Za veće prostorije i puniji, dinamičniji bas. WiiM Amp Ultra bez problema pokreće i veće zvučnike.
  • Wharfedale Linton Heritage: Često se prodaju u paketu sa WiiM Amp Ultra jer nude audiofilski retro zvuk i sjajnu sinergiju snage i topline.
  • Q Acoustics 3050i ili 5040: Odličan odnos cene i kvaliteta, laki za pokretanje i veoma jasni u visokim tonovima.
  • Triangle Borea BR08: Izuzetno muzikalni zvučnici sa širokim frekventnim opsegom. [1]

Kasno se uključujem u temu, ali možda bude značilo, imao sam na svom sistemu i Wiim Amp Ultra i Wiim Ultra + Vibelink, isti karakter, iako mi se čini da je Ultra + Vibelink malo živahnija kombinacija, sve u svemu obe opcije dosta detalja ali malo tanji i ravniji zvuk, na Kef Q350 mi je zvučalo više sterilno i tanko dok na QA 3030C ima malo više tela i težine, pa je možda bolje uparivanje sa Amp Ultrom neki topliji zvučnik...

Iako trenutni setup zvuči bolje nego Amp Ultra, mrzi me da se bakćem i igram više, menjaj kablove, dac-ove, opamp-ove itd, ne slušam muziku nego opremu, pa možda i pređem na njega jer znam da je "to to" i nema promena 😀

Pa nemam još neke utiske, prijatan ke zvuk, nisam se još bavio, tek sam ih namontirao, vrlo je značajan izvor kako neko reče, nešto zvuči vantastično nešto onako. Uglavnom nisam mogao da dam previše novca, ulupno nešto manje od 800 evra ultra plus 9.5 i onda valjda bukvalno kolko para tolko muzike ;-))

Nazad
Vrh Dno