Šta je novo?

Gree Premium Airy 12k wifi modulacija za grejanje

• Začetnik teme Začetnik teme dekson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve ovo i pisem kako bi se barem iskristalisalo ima li EnProX zamenu u Airy ili da trpim ovako kako jeste.
Ima u bilo kojoj koja nije Hisense 😅
Airy bi ti bio neuporedivo bolji, ali ne očekuj preciznost Midee ili Japanaca, prvenstveno u prelazu 🙂

Zsx pauzirala ovu sezonu, u prizemlju sam prinudno. Ocistio sam je na jesen i nisam pokretao.
👍
Mozda ce i ona da me ponovo iznenadi kao pre sa caktanjem...
Mehanizam lopatice i ticking-noise 🙂
I feel jedino mogu da probam ako napravim viseci nosac za daljinski i gadjam je pravo pravo. Zamenjen je i daljinski novim ali i dalje kilavo baca komande. Univerzalac na mobilnom telefonu ima bolji IR nego fabrika i radi iz uglova. Fabricki daljinski samo pravo pravo. Smejurija. Radni nalog je jos uvek otvoren, rekli su ne zatvaraju dok ne rese, ali ovde tesko da ce ista resiti. Ona jednostavno tako radi a ja bi trebalo da prihvatim nase razlike, nadjem kompromis i teram dalje sa zivotom...

Prostor je sekundaran i klima se koristila po potrebi. Igrom slucaja sam od oktobra u kontinuitetu u istom prostoru - jesen, zima, prolece, leto. Mislim, greje odlicno, hladi preterano, ali prelazni periodi je uzas blagi. Mozda i bacena para. Sve ovo i pisem kako bi se barem iskristalisalo ima li EnProX zamenu u Airy ili da trpim ovako kako jeste.
Skines i na KP kao hyper heating makina ---> I kupis nesto novo 🙂
Kako si mogao samo da uzmes Hisense pored MHI ZSX zverku? 🙂
20. jun 2026. istek. 🙂 Nalog otvoren negde pocetkom juna.
Video sam po komentarim da je tu negde jun 2024 😀
1.webp

Ima u bilo kojoj koja nije Hisense 😅
Airy bi ti bio neuporedivo bolji, ali ne očekuj preciznost Midee ili Japanaca, prvenstveno u prelazu 🙂
Meni je taj prelaz zapravo i nepodnosljiv.

👍

Mehanizam lopatice i ticking-noise 🙂

Skines i na KP ---> I kupis nesto novo 🙂
Kako si mogao samo da uzmes Hisense pored MHI ZSX zverku? 🙂

Video sam po komentarim da je tu negde jun 2024 😀
Pogledajte prilog 546217
Sprat je tanji zid, ploca bez izolacije, potkrovlje, krov, 3 spoljna zida. Tada sam ziveo tamo i baza je bila tu. Klima pikirana da zagreje i ohladi, a i za 35ZSX sam bio skeptican buduci da nema izolacije. Bili skepticni i majstori koji su je doneli i montirali... Posle dolazili u sred zime i slusaju je na min kako greje. Prizemlje je zid cigla od pola metra samo jedan spoljni zid, malo manji prostor a i nisam boravio cesto dole. Kontao sam da ubacim bill sta sto ok greje pa da vidimo kuda odatle. Inace, hteo sam jos jednu 35ZSX ali je prevelika za ovaj prostor i uslove. Onda bi morao na manju ZSX a svi znamo kako se kolega proveo sa njom... :/

Poslednja izmena:
Meni je taj prelaz zapravo i nepodnosljiv.
Jasno sve... 😐

Sa Airy-em doduše nećeš imati nerešiv problem, a sigurno ne toliko izražen. Hoću reći, ako ti i ta njegova histereza bude išla na nerv - rešiva je svakako uz malo ručne gimnastike:
  • Dok si tu skini ručno za stepen pre nego što pregreje, pa vrati čim stane (da bi ti posle palio na vreme), ili prosto iskuliraj ako ponovni start ne kasni suviše (tj. pad sobne ti nije prevelik)
  • Kad nisi tu, drži je na zadatoj na kojoj ne pregreva (i da ne troši struju bzv), pa diži za +1C kad dođeš (Airy je krme - nadomestiće čas posla).

A naravno, ostaje ti uvek i iFeel...

Sprat je tanji zid, ploca bez izolacije, potkrovlje, krov, 3 spoljna zida. Tada sam ziveo tamo i baza je bila tu. Klima pikirana da zagreje i ohladi, a i za 35ZSX sam bio skeptican buduci da nema izolacije. Bili skepticni i majstori koji su je doneli i montirali... Posle dolazili u sred zime i slusaju je na min kako greje.
U koliko m2 je ZSX?
Prizemlje je zid cigla od pola metra samo jedan spoljni zid, malo manji prostor a i nisam boravio cesto dole. Kontao sam da ubacim bill sta sto ok greje pa da vidimo kuda odatle. Inace, hteo sam jos jednu 35ZSX ali je prevelika za ovaj prostor i uslove.
Nije problem 30m2, ipak ona spusta veoma nisko, a ovamo ima rezerve
Nego razumem tu su i one poznate mane 🙂
Onda bi morao na manju ZSX a svi znamo kako se kolega proveo sa njom... :/
Mislis na onog clana sa dve 25ZS-WF ili zbog tvoje makine? 🙂

Poslednja izmena:
U koliko m2 je ZSX?

Nije problem 30m2, ipak ona spusta veoma nisko, a ovamo ima rezerva
Nego razumem tu su i one poznate mane 🙂

Mislis na onog clana sa dve 25ZS-WF ili zbog tvoje? 🙂
ZSX je na spratu u sobi od nesto oko 30kvm, prizemlje je 22kvm soba plus klizna vrata ka kuhinji, nekih 8kvm fakticki odvojeno, a nije. Mislim na onog kolegu sto ima za broj ili dva manju zsx, mislim da je 25ica i unakazila ga je po pitanju softverskih gluposti. Da li je bio on/off rad... Pokusavam da nadjem ali mi ne ide.

Mislim na onog kolegu sto ima za broj ili dva manju zsx, mislim da je 25ica i unakazila ga je po pitanju softverskih gluposti. Da li je bio on/off rad... Pokusavam da nadjem ali mi ne ide.
Znam na koga mislis ---> @freerage ali on ima dve 25ZS-WF (ne ZSX) u neki 50m2 ---> zalio se zbog blesavi DF, takodje i posle izolacije nije bilo mnogo bolje
Na kraju resio da odradi podno grejanje 🙂

Poslednja izmena:
Znam na koga mislis @freerage ali on ima dve 25ZS-WF (ne ZSX) u neki 50m2 ---> zalio se zbog blesavi DF, takodje i posle izolacije nista nije bilo mnogo bolje
Na kraju resio da odradu podno grejanje 🙂
Sad i ja nadjoh. I procitah za izolaciju, i podno... Brat nas namuceni @freerage. I ne mislim komicno, jer je iskustvo bilo bezveze i meni koji citam, kamo li njemu. Izuzetno mi je bilo zao coveka... ZS su, secam se da sam pomisljao kako ne bi morao cak na ZSX u prizemlje, ZS bi bio dovoljan, kad ono... Odoh u off. Oprostite.

Auuu da ovo počnete pisati na jednom BiH forumu - da Mitsubushi može brljaviti i biti felerican, bili biste proglašeni lažovima/trolovima i banovani 😂😂😂

Auuu da ovo počnete pisati na jednom BiH forumu - da Mitsubushi može brljaviti i biti felerican, bili biste proglašeni lažovima/trolovima i banovani 😂😂😂
Svetogrđe

ZSX je na spratu u sobi od nesto oko 30kvm, prizemlje je 22kvm soba plus klizna vrata ka kuhinji, nekih 8kvm fakticki odvojeno, a nije. Mislim na onog kolegu sto ima za broj ili dva manju zsx, mislim da je 25ica i unakazila ga je po pitanju softverskih gluposti. Da li je bio on/off rad... Pokusavam da nadjem ali mi ne ide.
ZSX bi se snašao i u prizemlju, i grejao bi ti i sprat u prelaznom periodu, ako je dovoljno prostran i otvoren taj hodnik ili šta već imaš između dva nivoa. Svakako onaj Daikin bi bio jeftiniji, a ima Pdesign od 4kW@-10°C

Ja sam pisao svoje iskustvo, dvije etaze po cca 43m2 svaka, prelazni 12kmcc sam odradi iz prve etaze, ljeto 14Lu odradi 95% sama s druge etaže.
Postavljene na suprotnim krajevima kuće, takoreći dijagonalno jedna od drufe.

Nijedna nije blizu masine od 40+ kg, KMCC tek da ne pominjem.
Dakle uz izolaciju i dobar položaj uredjaja sve kombinacije su moguće

Daj link 🤣
To su za mene fanatici koji brane zivotom samo jednog brenda i samo njega guraju, kao da ne postoji nista drugo!
MHI SRK ZS i ZSX ---> Ima veoma poznate mane od Evrope pa do Australije! Samo kod nas balkanci nema, to radi kao sat! Platis fino nesto, a ovamo ima fabricki kiksa sa turbinom, lepota! A retko koji ima blizance da se zali na forumu 🤣 Nadam se da su to makar ispravili na MHI ZT seriju 🤔
Nego ok, takvi ima svuda 🙄

Poslednja izmena:
Daj link 🤣
To su za mene fanatici koji brane zivotom samo jednog brenda i samo njega guraju, kao da ne postoji nista drugo!
MHI SRK ZS i ZSX ---> Ima veoma poznate mane od Evrope pa do Australije! Samo kod nas balkanci nema, to radi kao sat! Platis fino nesto, a ovamo ima fabricki kiksa sa turbinom, lepota! A retko koji ima blizance da se zali na forumu 🤣 Nadam se da su to makar ispravili na MHI ZT seriju 🤔
Nego ok, takvi ima svuda 🙄
Nisam ti ja dao 🤭
Scenario je bukvalno: "baka treba nesto da rashladi 27m2 garsonjericu u ususkanoj novogradnji.. " "LN35 uzimaj, ne gledaj ništa drugo!! !" 😂😂😂

Moracu da se prijavim ---> bice ratno stanje i ekspres ban 💪
Scenario je bukvalno: "baka treba nesto da rashladi 27m2 garsonjericu u ususkanoj novogradnji.. " "LN35 uzimaj, ne gledaj ništa drugo!! !" 😂😂😂
Kao sto sam rekao, takvi ima svuda...
Npr. Kod HR se fura samo Daikin ako tamo spomenes MHI krece odmah ---> samo budala ce da plati 300€ vise za MHI kad ima za manje Daikin! Ili teski fanatici ---> Daikin je tek Daikin od Perfera! Sve ispod je miki maus 🙄
Jok Daikin je tek Daikin od Emura 🤣
A da ne pricamo o FB grupama gde se samo furaju Japance ---> Covek lepo pita izmedju Haier i Midea, budzet 500-600€! Dodje tucko i kaze da je to kinesko smece/krs i da se moze samo ugrejati sa japancem od 1000€ 🤣
A kada neko resio da kokne makinu od +1000€ u 20-30m2 bez izolacije (iskreno podrzavam) Onda samo sto mu neko ne predlozi bager i da pocne od pocetka da zida! Pa on kupuje i placa racune! Nego *** ljubomora 🙂
Mozda utice tokom zime i konstelacija Oriona 🤣

Poslednja izmena:
Mislim da se od realnosti tesko moze pobeci. Kakva god ona bila. Eto i moja kupovina ZSXa se potencijalno svela na jednu lepu frazu koju je drugar koristio dok je imao firmu pa se desi zaser. Kazes "KIKSIC" I teras dalje. Ima vece koristi i samom sebi i drugima ako priznas i preneses stanje, ustedis nekome sekiracije i zivaca... Lik koji mi je prodao ZSX je dosao iz Bg na adresu, poneo rezervnu UJ, slusao je, pustao mu ja moje snimke, pokazao tudje audio zapise sa trzista Australije... jbena forenzika kao u teksaskoj sudnici, sve na dlanu i sve sto sam mogao da nadjem. I dokazi im da cujes i da se cuje ono sto njih dvojica ne cuju. Da li su me folirali ili sam ja imao toliko istancan sluh nejasno je... Traume svakako. Zivela drva i Alfa. E, sad, posto je ovo Gree tema, od Hisense servisera za EnProX sam dobio kao prijateljski i objektivan savet za sta ciniti - kupi Gree.

Ima vece koristi i samom sebi i drugima ako priznas i preneses stanje, ustedis nekome sekiracije i zivaca...
👍
Zato je bolje procitati jos neka iskustva po drugim foruma! Ja sam dugo pikirao MHI ZS-WF! Video sam ovde u MHI temu da su svi zadovoljni osim @freerage, pa sam mislio --> Ok mozda covek nije imao srecu sa modela.
Jos sam pozvao jednu firmu/prodavnicu u KG koja ima u ponudi samo MHI i Hokkaido! Da vidim zbog cena ---> demontaze, montaze itd. Ipak sam hteo da to sve ide preko jedne firme!
Ali posle kada sam krenuo da citam kod bugare, pa druze nacitao sam se +300 stranice od 2019-2025 samo za ZS-WF! I na kraju sam odustao 🙂
E, sad, posto je ovo Gree tema
Nastavljamo dalje sa Airy 🙂

Poslednja izmena:
Mislim da se od realnosti tesko moze pobeci. Kakva god ona bila. Eto i moja kupovina ZSXa se potencijalno svela na jednu lepu frazu koju je drugar koristio dok je imao firmu pa se desi zaser. Kazes "KIKSIC" I teras dalje. Ima vece koristi i samom sebi i drugima ako priznas i preneses stanje, ustedis nekome sekiracije i zivaca... Lik koji mi je prodao ZSX je dosao iz Bg na adresu, poneo rezervnu UJ, slusao je, pustao mu ja moje snimke, pokazao tudje audio zapise sa trzista Australije... jbena forenzika kao u teksaskoj sudnici, sve na dlanu i sve sto sam mogao da nadjem. I dokazi im da cujes i da se cuje ono sto njih dvojica ne cuju. Da li su me folirali ili sam ja imao toliko istancan sluh nejasno je... Traume svakako. Zivela drva i Alfa. E, sad, posto je ovo Gree tema, od Hisense servisera za EnProX sam dobio kao prijateljski i objektivan savet za sta ciniti - kupi Gree.
Gree uglavnom ima veliki histerezis i visok minimum u grejanju. Pa ti sad gledaj kome ćeš se carstvu privoleti.

👍
Zato je bolje procitati jos neka iskustva po drugim foruma! Ja sam dugo pikirao MHI ZS-WF! Video sam ovde u MHI temu da su svi zadovoljni osim @freerage, pa sam mislio --> Ok mozda covek nije imao srecu sa modela.
Jos sam pozvao jednu firmu/prodavnicu u KG koja ima u ponudi samo MHI i Hokkaido! Da vidim zbog cena ---> demontaze, montaze itd. Ipak sam hteo da to sve ide preko jedne firme!
Ali posle kada sam krenuo da citam kod bugare, pa druze nacitao sam se +300 stranice od 2019-2025 samo za ZS-WF! I na kraju sam odustao 🙂

Nastavljamo dalje sa Airy 🙂
6 godina si pikirao jedan model klime? Ja to presečem u 3 meseca max.

Ja rek'o nije valjda 6 godina. Dok se smisliš, izašo novi model, pa ajd' Jovo nanovo 😂

Ja rek'o nije valjda 6 godina. Dok se smisliš, izašo novi model, pa ajd' Jovo nanovo 😂
Sreca da je japanko, pa retko izlaze nove serije/modela 🙂
Zamisli pikiras nekog kineza npr. Tcl koji na kraju da pohvata sve one oznake 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno