Šta je novo?

Vrhunac ludila sa cenama: iPhone Ultra skuplji od MacBook Pro laptopa

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iPhone-Ultra-23.webp

Vrhunac ludila sa cenama: iPhone Ultra skuplji od MacBook Pro laptopa​

iPhone Ultra mogao bi da postane najskuplji Apple telefon do sada, ali i prvi veliki ulazak kompanije u segment preklopnih modela

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...-iphone-ultra-skuplji-od-macbook-pro-laptopa/

Ово на слици исто као Пиксел Фолд...

Apple uređaje koristim od 2000. godine, moj prvi smartphone je bio upravo prvi Apple iPhone, ali dati za telefon više para nego za premium laptop je na granici imbecilnosti.

To ne sprečava ljude da daju ozbiljno prevelike pare za telefon. Samsung Trifold je bio mnogo skuplji pa je odmah planuo.

Da tamo iko ima mozga medju marketing lobanjama pa da cimnu GW da izbace Ultra Roboute Guilliman edition sa papa blueberry exkluzivnom bojom i zaokruze fon na 4K

Apple uređaje koristim od 2000. godine, moj prvi smartphone je bio upravo prvi Apple iPhone, ali dati za telefon više para nego za premium laptop je na granici imbecilnosti.
Isto bi se moglo reći i za ljude koji kupuju luksuzne automobile tipa X5, S klasa... Ili još luđe: skupa vina, a 99.9% ljudi ne može da primeti razliku u odnosu na jeftinija. Bacanje para, ali kupaca ima, tako će biti i za fold, pod uslovom da se svidi kupcima.

Гледам на мору сваки други телефон наранџасти ајфон фул макс. Воле људи.

To luksuzno je jako rastegljivo i kako ga ko drfinise.
Nema jasna definicija sta je luksuz.

Za mene BMW nije luksuzan brend, osim pojedinih serija kao sto su 7 ili 8.

Luksuzni brendovi su Bentley, Rolls Royce, Maybach, Genesis i slicno.

Luksuz je nesto sto nije siroko dostupno ljudima, ili jeftino, zato se i zove luksuz, a ako pogledas X5, ne znam sta to nudi taj auto sto nemaju i ostali, pa i kinezi za po 30.000e-40.000e.

Što se tiče nemace za iste karakteristike Kinez je 50 % jeftiniji. Što se tiče Ajfona koji se preklapa ima da ide ko alva...jer para ima koliko hoćete...i ako svi kukaju da nemaju para.

Nema se para al ne mozes da dozvolis taj osecaj da si underdog u drustvu.

Jabuka mora da se vidi, apple ne uzimaju ljudi koji zele funkciju, nego koji zele status, kao i sa svim drugim premium brendovima.

Btw, ne znam vama, ali meni jedino smisla ima fold kao što npr. ima Motorola Razr, gde preklapanjem dobijem kompakt za džep, a rasklapanjem telefon normalne veličine. Ovo što planira Apple mi nikada neće biti dealbreaker da ga kupim, koliko god da košta, jer mi ne treba tablet na preklop.

Jabuka mora da se vidi, apple ne uzimaju ljudi koji zele funkciju, nego koji zele status, kao i sa svim drugim premium brendovima.
Evo me, koristim Apple proizvode, ali ne zbog nekog statusa i slično, nego prvenstveno zbog macOS i iOS softvera (mogao bih da dodam i Apple M SoC 😁). Dugo godina sam odbijao da probam, ali kad sam probao, sad mi se ne vraća na Android i Windows🙂 Ne postoji savršen uređaj u pogledu softvera, hardvera i cene, svaki ima neku lošu stranu. Takođe, postoje i lične potrebe i preferencije, tako da univerzalno najbolji telefon ili laptop ne postoji.

Edit:
@nidza
Uz Macbook koji je zaista koristan bolje je imati iPhone nego Android, zbog dobre sinhronizacije svega i svačega... 🙂

Ja sam prosto navikao, jer mi je prvi smart telefon iPhone, dok je Android još bio poluproizvod.
A macOS mi ne pada na pamet da menjam za Win/Linux, osim ako nešto debelo ne useru.
Apple Watch je prirodno tu zbog ekosistema.

@Masinac Apple jeste premium. Premium segment nije luksuz, vec izrada. Premium stvari imaju kvalitetnu izradu sto apple svakako ima.

Apple sa druge strane nije luksuz.

@Migrant ne generalizujem da svako je takav i da svako koristi apple proizvode zbog toga, samo opisujem veliku vecinu ljudi.

Nije svaki vozac BMW-a, AUDI-ja i Mercedes-a kompleksas, ali svaki kompleksas vozi jedan od ta tri brenda, isto je sa svim ostalim brendovima.

Uglavnom što čovek ima više para, to ih manje racionalno koristi.

Silom prilika, imao sam tokom epohe startup groznice priliku da upoznam puno bogatih ljudi i mogu da ti kažem da su moja iskustva sa njima baš kontra, ti ljudi su vrlo racionalni sa svojim novcem. Da recimo on naleti na 2000 evra na ulici i baš reši da baci taj novac na neki luksuz pošto mu je pao s neba, ja verujem da bi 90% njih otišlo recimo na neki odmor u Japan umesto da kupi fensi telefon. Luksuznu odeću i elektroniku po istraživanjima tržišta uglavnom ne kupuju bogati, već srednja klasa koja pokušava da se predstavi bogatijom nego što jeste.

Ja imam empathy deficiency disorder, jedna od odlika tog poremećaja je da me ne tanga mnogo šta drugi ljudi misle o meni. Katakteristično za ljude sa EDD je da su obično dosta bogatiji od proseka. To je zato što obični ljudi nesvesno nepotrebno troše velike količine para samo da bi se uklopili u svoje društvo, kupuju nepotrebne stvari zato što ih kupuju i drugi. Prosečan pušač recimo počne da puši zato što drugi u njegovom društvu puše i onda tokom svog pušačkog staža malo po malo popuši dva nova automobila.

Toplo vam preporučujem ljudi da budete finansijski racionalni i da se manete tog mentaliteta stada, puno vas košta. Bukvalno.

Pa to ti je osnovni algoritam uspeha. U kombinaciji sa racionalnom potrošnjom su i životni prioriteti.

Pritom napametniji uspešni ljudi vode računa i da što manje štrče.

To luksuzno je jako rastegljivo i kako ga ko drfinise.
Nema jasna definicija sta je luksuz.

Za mene BMW nije luksuzan brend, osim pojedinih serija kao sto su 7 ili 8.

Luksuzni brendovi su Bentley, Rolls Royce, Maybach, Genesis i slicno.

Luksuz je nesto sto nije siroko dostupno ljudima, ili jeftino, zato se i zove luksuz, a ako pogledas X5, ne znam sta to nudi taj auto sto nemaju i ostali, pa i kinezi za po 30.000e-40.000e.
Ne znam sta ovde nije jasno, CENA odredjuje da li je nesto luksuz ili ne. Ako je pocetna cena auta 100.000E, da li je to siroko dostupno ljudima? Kinez nudi isto upola cene - ali nije luksuz, upravo zbog cene. Ako Kinezi osvoje trziste, ni oni se nece ponasati drugacije, politika cena ce im biti drugacija.

Kompleksasi mogu da se iscimaju pa da kupe Iphone do kog materijalno ne dobacuju, jer misle da time nesto postizu, kod auta taj limit ne moze da se prekoraci. Zato imamo likove* koji divljaju sa Skodama kao da su seli u Ferarije, jer njima posle Golfa 3 voznja Superba zaista deluje kao da ne postoji nista bolje od toga.

Poslednja izmena od urednika:
Ma samo da ju u dvoristu SQ8 a u kuci moze prababin namestaj i busna kada. Ribe se privode na gajbe na dan i ide gas.

Ja imam empathy deficiency disorder, jedna od odlika tog poremećaja je da me ne tanga mnogo šta drugi ljudi misle o meni. Katakteristično za ljude sa EDD je da su obično dosta bogatiji od proseka. To je zato što obični ljudi nesvesno nepotrebno troše velike količine para samo da bi se uklopili u svoje društvo, kupuju nepotrebne stvari zato što ih kupuju i drugi. Prosečan pušač recimo počne da puši zato što drugi u njegovom društvu puše i onda tokom svog pušačkog staža malo po malo popuši dva nova automobila.

Toplo vam preporučujem ljudi da budete finansijski racionalni i da se manete tog mentaliteta stada, puno vas košta. Bukvalno.
Vlasnik firme u kojoj sam radio, Amerikanac, je bio finansijski težak oko 500 milki, te davne 2004., a koristio je kao telefon neku Nokiju, ja iPhone. Kad sam ga pitao zašto ta Nokija, on mi je rekao “Why not? Working like a charm and battery last 7 days. Good enough for me.”

Nazad
Vrh Dno