Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Citiras mene u drugom kontekstu, ovo je bilo za prenemaganja i odugovlačenje igre, krađu vremena.
Niikako da napišete koji su to igrači jos dobili drugi zuti crveni za simuliranje, tako da nema potrebe dalje ici u off.
Jedini crveni zbog ovakvih stvari, u ovako važnoj utakmici, je dobio Van Persie kada nije čuo da je sudija zaustavio utakmicu. Takođe je sviran nepostojeći penal.
Ne moram ni da kažem ko je bio protivnik.

WC u 🇩🇪

Prilozi

• Screenshot_2026-07-12-16-03-53-325_com.sofascore.results-edit.webp
    Screenshot_2026-07-12-16-03-53-325_com.sofascore.results-edit.webp
    45.6 KB · Pregleda: 60
Neki faulovi su bili, neki realno i nisu ali su se svejedno Argentinci bunili za svaki od tih dosuđenih faulova.

Meni su više od ostalog fascinantna ona dva ili tri faula igrača Argentine u kojima sudija dosuđuje faul za Argentinu... Neverovatno.

Na kraju, da li me je žao zbog Švajcarske - naravno da nije, sada su i oni na svojoj koži osetili kako izgleda kada imaju svog Feliksa Briha na način na koji smo ga mi imali.

To se sve slažem "glava" se bacio u bazen, dao je sudija žuti odbrani i to je greška, znači ćoravi su na metar i glavni i pomoćni, što sam i napisao sudije su u fazonu opušteno imamo VAR, doveli su sebe u situaciju ako poništim ovom, onda moram dati za simulaciju.
Sa druge strane poenta je da sam prokomentarisao generalno u fudbalu se ne daje za takve stvari (simuliranje) drugi žuti/crveni. Kažete da pratite dugo, pa napišite koji je igrač, prvenstvo ili ligi šampiona, bitna utakmica neki igrač dobio drugi žuti za simuliranje, barem meni nije ostalo urezano da je neko tako isključen.
Poredjenje ti nije dobro ovde je suština da nije mogao da se izvuče bez žutog a samim tim i da ne bude izbačen iz igre.

Citiras mene u drugom kontekstu, ovo je bilo za prenemaganja i odugovlačenje igre, krađu vremena.
Niikako da napišete koji su to igrači jos dobili drugi zuti crveni za simuliranje, tako da nema potrebe dalje ici u off.

Ili dve osobe pisu sa tvog naloga ili ti sa sobom ne mozes da se dogovoris. @encarta je napisao "Ovakva foliranja, simulacije su za zuti karton kao vrata" a ti odgovaras "Slazem se ..." i onda nastavljas u tom kontekstu. Znaci, ili podrzavas neko pravilo ili ne, a ne u zavisnosti od situacije. I Embolo nije dobio crveni karton za simuliranje, dobio je zuti, isto kao i Almiron, a to sto je vec imao zuti trebalo je da razmislja kada je simuliranjem hteo da stekne prednost.

Selektivno se sudilo na ovom prvenstvu, i tek biti zanimljivo sudjenje za argenitnu-englesku, tu sudija nece ni da upamti za kog mu je receno da mora da ide dalje 😁

Nije sudijin problem sto neko ima vec zuti ,nego kad imas jedan zuti budi normalan. Ista kazna je imao nemao vecj karton.

Ili dve osobe pisu sa tvog naloga ili ti sa sobom ne mozes da se dogovoris. @encarta je napisao "Ovakva foliranja, simulacije su za zuti karton kao vrata" a ti odgovaras "Slazem se ..." i onda nastavljas u tom kontekstu. Znaci, ili podrzavas neko pravilo ili ne, a ne u zavisnosti od situacije. I Embolo nije dobio crveni karton za simuliranje, dobio je zuti, isto kao i Almiron, a to sto je vec imao zuti trebalo je da razmislja kada je simuliranjem hteo da stekne prednost.
Pročitaj kompletan moj odgovor, nadovezao sam se na njegovo sa tim da je prvenstveno dobro za veliku uštedu vremena, niko se ne izlezava i simulira. Isto tako naravno da bi davao žuti za simulaciju, kao recimo Kaneu protiv Norveške kod gola, ali poenta pisanja je da se ne daje tako lako drugi žuti, što i pokazuje istorijat svih takmičenja i prvenstava. Naravno sudije sve opravdaju kroz pravila kada treba da gledaju i kako, VAR im je to dodatno omogućio, selektivna pravda.

Poslednja izmena:
Jedini crveni zbog ovakvih stvari, u ovako važnoj utakmici, je dobio Van Persie kada nije čuo da je sudija zaustavio utakmicu. Takođe je sviran nepostojeći penal.
Ne moram ni da kažem ko je bio protivnik.
Nije dobio crveni, dobio je zuti zbog sutiranja lopte nakon sviranja ofdajda. Ni prvi ni poslednji igrac koji dobija zuti karton zbog ovakve situacije. Inace treba da kazes ko je bio protivnik posto je u pitanju Barselona, a ti nekako bas volis polovicno da baratas informacijama.

Pročitaj kompletan moj odgovor, nadovezao sam se na njegovo sa tim da je prvenstveno dobro za veliku uštedu vremena, niko se ne izlezava i simulira. Isto tako naravno da bi davao žuti za simulaciju, kao recimo Kaneu protiv Norveške kod gola, ali poenta pisanja je da se ne daje tako lako drugi žuti, što i pokazuje istorijat svih takmičenja i prvenstava. Naravno sudije sve opravdaju kroz pravila kada treba da gledaju i kako, VAR im je to dodatno omogućio, selektivna pravda.
Procitao sam i vidim da se slazes da se daje zuti za simuliranje. Ova situacija sa Embolom je potpuno opravdana jer je zbog simulacije dat zuti karton protivnickom igracu. Na srecu VAR je adekvatno odreagovao i poslao ga pod tus da razmislja sta je uradio a opozvao karton protivnickom igracu.

Zato i pišem nije isti kontekst, prvi i drugi žuti velika je razlika, a to je bilo napisano za drugu utakmicu.

Znaci, ako igrac vec ima zuti karton onda mu malo vise gledas kroz prste za faulove, simuliranja i slicno, ne treba taj igrac sam da pripazi na svoje ponasanje tokom nastavka utakmice?

Normalno to i jeste poenta, recimo za isti start (intenzitet i težinu) možeš dobiti prvi žuti, a da drugi put isti start ne dobiješ jer je crveni, ovo kao da ženi objašnjavam pravila.

Historical Precedents: Embolo became only the fourth player in the past 60 years of the World Cup to receive a second yellow card for simulation, joining Mexico's Luis Pérez (2006 vs. Portugal), Ghana's Asamoah Gyan (2006 vs. Brazil), and Italy's Francesco Totti (2002 vs. South Korea). [1]
Mada ja ne bi nikad napisao zadnjih 6900000 godina 🙂 nije VAR baš toliko star.
I čitam u onom linku šta kaže Anri zvani "ću umuvam ja to rukom, nema var" 🙂

Шта нам уради СП, сви смо...
feef6c3f5a4d1a69c4dd3da6985f4763.gif

Evo ja smatram da su se pravila primenjivala selektivno i to na štetu uglavnom slabijih, vidim ima dosta onih koji su sličnih stavova. Samo par vas nema zamerki na suđenje, pretpostavljam iz objektivnih razloga?
Da je samo sinoć ona sajla za kamere imala kosu možda bi poništili go.
I da, što kaže Marti, onaj Kejn je folirant kakav se jednom rađa.

Naravno da je selektivno sudjenje, pa u kom takmicenju nije? Samo uvek postoje realne zamerke i kuknjava onih koji gube.

Sa par odluka su definitivno ubili kredibilitet i poverenje u ovu igru - i kako posle svega da im verujemo u bilo šta što kažu (FIFA)!?

• Brisanje crvenog kartona
  • Identične situacije u kojima neko bude sankcionisan a neko ni opomenut
  • Priča o senzoru, kosi i kablu
  • Svevideći VAR koji po potrebi na ništa ne vidi...

Problem je što su ljudi ostrašćeni i navijaju, ako nisi za Mesija moras biti za CR7, a mi što gledamo neutralno ispade nam ovo smešno, oko pravila i tumačenja.

@delboy
Znači da sudije nisu bile tendenciozne, nisu navlačile ni za koga, pravila su se selektivno primenjivala, ali onako nasumice, svima na štetu podjednako?
Sve je bilo nenamerno i u krajnju ruku skroz benigno?
Onda nismo pratili isto prvenstvo ti i ja.

Utakmicu nisam gledao , jer ne volim ni jedne ni druge . Kroz celo prvenstvo se gura ARG i Mesi.
Sudijama se stalno govori da drugi zuti karton mora sam da ispadne iz džepa . Kako citam ovde nije .War se ne bi 100% umesao da je drugi zuti trebao dobiti igrac ARG .
Ne vredi pricati vise o tome . Cel prvenstvose namesta za ARG i mesija .

@delboy
Znači da sudije nisu bile tendenciozne, nisu navlačile ni za koga, pravila su se selektivno primenjivala, ali onako nasumice, svima na štetu podjednako?
Sve je bilo nenamerno i u krajnju ruku skroz benigno?
Onda nismo pratili isto prvenstvo ti i ja.
Ne znam sta nije jasno u konstataciji da je selektivno sudjenje kao i u svakom drugom sportu. Svuda se forsiraju bogati, jaki timovi koji imaju svoju publiku, za sirotinju retko ima mesta. Samo postoje realne zamerke a postoji i kukanje. Ovo oko drugog zutog kartona za Emboloa je recimo kukanje, ono za nedosudjivanje crvenog kartona Mesiju u prvoj utakmici je realna zamerka.

Utakmicu nisam gledao , jer ne volim ni jedne ni druge . Kroz celo prvenstvo se gura ARG i Mesi.
Sudijama se stalno govori da drugi zuti karton mora sam da ispadne iz džepa . Kako citam ovde nije .War se ne bi 100% umesao da je drugi zuti trebao dobiti igrac ARG .
Ne vredi pricati vise o tome . Cel prvenstvose namesta za ARG i mesija .
Da, vidi se da nisi gledao.

Kako vam vise ne dosadi prica da se Argenitni (ili kome god) "namesta da osvoji"? Zar ne mislite da bi kladionice pre vas imale takve informacije i kreirale kvote u skladu sa tim? Otkad pratim fudbal (a pratim ga odavno), velikim timovima i igracima se gleda kroz prste i ovaj Mundijal se ne razlikuje ni malo po tome.

Svestan sam da je takav stav sigurna zona jer, ako (ili kad) ispadne Argentina, bice da su ispali i pored navlacenja a ako osvoje (sto je takodje itekako moguce), onda ce biti "znalo se od prvog dana". Ipak ne bi bilo lose da oladite malo i uzivate u fudbalu... Ja da mislim da je namesteno prvenstvo ne bih ga ni gledao, smatrao bih to klasicnim gubljenjem vremena.

Nazad
Vrh Dno