Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

To su neka nepisana pravila, mislio sam da pratis fudbal.

Da su koristili botove da sude ovo prvenstvo bolje bi sudili. Generalno su Argentini dobro sudili da su tako sudili i drugim ekipama bilo bi savršeno.

To su neka nepisana pravila, mislio sam da pratis fudbal.
Koja nepisana pravila? Kako misliš da Paredesu poništi žuti a Embolu da ne da karton za smiluaciju. Ili misliš trebao je da progleda kroz onaj žablji skok Embola i da odtavi Paredesu žuti jer jelte on nema žuti pa neće dobiti crveni. Haos

Ne znam od kada pratite generalno sport, pogotovo timski, kasnije faze takmičenja, faze utakmice, imaju fleksiblinije suđenje.

Ne znam od kada pratite generalno sport, pogotovo timski, kasnije faze takmičenja, faze utakmice, imaju fleksiblinije suđenje.
Nekada imaju nekada nemaju.

A ja te lepo pitam.kako si zamislio da.mu ne da karton u ovoj konkretnoj situaciji?

Imao si u LŠ situaciji gde je Kamavinga dobio drugi žuti a da nije morao da ga dobije. Tu nije var radio nego je sudija sam doneo odluku i tu je mogao drugačije da reaguje. A ovde nikako nije mogao.

Pratim 40 godina, intenzivno 35, za ovo sto je uradio Embolo nema gledanja kroz prste, pogotovo sto je dosudjen Paredesu zuti. Znam da su Svajcarci navikli na kriterijum Feliksa Briha, na njihovu zalost jutros nisu igrali protiv Srbije pa im je sudjeno u skladu sa pravilima.

Ja gledam opet danas što se digla frka oko tih odluka... Ništa mi nije jasno definitivno.
Prvo gol za norvešku je morao da se poništi zbog faula nad Kejnom. Čist udarac po nozi. Da li malo teatralno reagovao ne znam ali znam da ume da boli kada te ošine neko po zglobu.
Prvi gol za Engleze čist ko suza. U prenosu se prvo videla repriza faula nad Kejnom i gol pa onda to ispucavanje lopte. Lično nisam primetio da je bilo šta pipnula. Ide lopta sa leva na desno i nikakav sumnjivi pad. Nijedna reakcija nijednog učesnika meča posle gola... Jedino mentol da nešto proba ili se opravda oko lošeg ispucavanja posle pola sata 🙂
Nebitno ko, kada i gde... Sto posto ispravna odluka za žutu kartu 🙂 šta me boli da li ima već ili nema... Ako sam nije svestan svoje situacije i meča koji igra onda je jedino trener kriv što ga je stavio da igra.
A realno su većina fudbalera goveda po ponašanju pa ne vidim što bi se opterećivao oko njih. Dobio šta je zaslužio.

A za ono što je Mesi nagazio u grupnoj fazi ima gledanja kroz prste, ne zove se var, ne daje se ni žuti, a tek crveni. Kažem fleksibilno bi trebalo biti na drugi način u duhu igre (ko prati ili je igrao sport znaće), a ne na ovaj način da jednim se držis strogo pravila igre, a drugima gledaš boju dresa ili već čega.

Tako je odavno čim je velika lova ušla u bilo koji sport. Komercijalno je neisplativo da ih izbaciš iz igre.

A za ono što je Mesi nagazio u grupnoj fazi ima gledanja kroz prste, ne zove se var, ne daje se ni žuti, a tek crveni. Kažem fleksibilno bi trebalo biti na drugi način u duhu igre (ko prati ili je igrao sport znaće), a ne na ovaj način da jednim se držis strogo pravila igre, a drugima gledaš boju dresa ili već čega.

A za ovo se dobija pet godina zatvora. Koliko je dobio Jashari?

Pogledajte prilog 1489.mp4

Verovatno kao i Mbapčeta i Kejna. Ipak to majstori tog kalibra rade mnogo bolje.
Naročito Kejn to radi fantastično...

Njegove simulacije se vide iz aviona ali i pored toga što ih besramno ponavlja na svakom meču fascinantno je da ni na jednom nije dobio žuti karton!

Ni protiv Gane gde je VAR preinačio prvobitno dosuđeni penal u diving, ni protiv Konga gde je pokušao da simulira penal u momentu dok su gubili ali tu sudija nije naseo, ni sinoć gde je izgubio loptu i teatralno pao i valjao se ko da mu je igrač Norveške otkinuo nogu a ovaj ga bukvalno nije ni pipnuo...

Ne ulazim u to da li su pravila nepisana ili pisana ali je činjenica koju želim da naglasim da moraju da budu takva da u obe situacije sudija mora da postupi isto tj. ili nema kartona za pokušaj iznuđivanja penala ili da kartona za to jednostavno MORA biti (ja smatram za dobrobit igre ovo drugo) i tu sudije moraju pokazati doslednost naročito ako je u pitanju igrač koji to često pokušava.

Poslednja izmena:
A za ovo se dobija pet godina zatvora. Koliko je dobio Jashari?

Pogledajte prilog 546156
Imas i protiv Austrije, Mac Allister pravi faul na centru (slično kao sto su dobili protiv Egipta u svoju korist) koji se ne sudi, daje Argentina gol iz te akcije.

Posto kaže pratiš dugo fudbal i da je drugi karton za simuliranje uobičajen, koliko je igraca izbačeno iz igre na taj način na velikim takmičenjima, reprezentativnim i klupskim, bilo grupna faza ili završnica?

Gde je rekao da je drugi žuti za simuliranje uobičajen, ne mogu da nađem?

Posto kaže pratiš dugo fudbal i da je drugi karton za simuliranje uobičajen, koliko je igraca izbačeno iz igre na taj način na velikim takmičenjima, reprezentativnim i klupskim, bilo grupna faza ili završnica?

Ti evidentno ne razumes pravila pa komentarises na ovaj nacin kao i vecina dizaca buke na internetu. Situaciju je gledao VAR samo zato sto je dosudjen zuti zbog simuliranja Embolou. Nakon sto je utvrdjena simulacija povucen je karton Paredesu i dat Embolou, sto i mislim da je pravedno jer je recimo ovo mogao da bude drugi zuti Paredesu i da je Embolo mogao da isprovocira iskljucenje protivnickog igraca. Da Paredes nije dobio zuti, Embolo bi dobio faul i nastavila bi se igra. Inace ovo pravilo se primenjuje prvi put na ovom SP ne znam kako bih ti nasao silicne situacije. A nisi mi rekao kako Jashari nije dobio crveni za ovaj start kad je sudija naklonjen Argentini?

Moram da editujem post zbog ovog tvog posta od ranije. Sad nisam siguran da li se slazes sam ovim novim pravilima ili ne?

1492.webp

Poslednja izmena:
Imas i protiv Austrije, Mac Allister pravi faul na centru (slično kao sto su dobili protiv Egipta u svoju korist) koji se ne sudi, daje Argentina gol iz te akcije.

Mislim da mašiš poentu. Ono što sam pokušao da pojasnim jeste da kada se koristi VAR za mistaken identitiy karton mora da se dodeli.

Već ti je odgovorio Delboy. Na ovom svetskom se samo 2 puta gledalo koliko znam.

@Martin Mystere nekonzistentnost u sudjenju je najveći problem. Dupli aršini kod simulacije jedan od većih problema.

Prilozi

• RDT_20260712_1513093936325822202330354.webp
    RDT_20260712_1513093936325822202330354.webp
    107.3 KB · Pregleda: 35

ali ostao zadnji 🙂

Meni je bas zao Sorlota. Gotivim ga kao igraca jos iz vremena kad je igrao u Viljarealu, ali je van forme, poslednji gol je dao jos u maju mesecu, a i pre toga se nije nesto nadavao golova. Ono sto je uradio kod kontre je van svake pameti. Mogli su da imaju 2-0 i verovatno odveslaju u polufinale. Ovako, ostace upamcen kao tragicar.

Mislim da mašiš poentu. Ono što sam pokušao da pojasnim jeste da kada se koristi VAR za mistaken identitiy karton mora da se dodeli.

Već ti je odgovorio Delboy. Na ovom svetskom se samo 2 puta gledalo koliko znam.

@Martin Mystere nekonzistentnost u sudjenju je najveći problem. Dupli aršini kod simulacije jedan od većih problema.
To se sve slažem "glava" se bacio u bazen, dao je sudija žuti odbrani i to je greška, znači ćoravi su na metar i glavni i pomoćni, što sam i napisao sudije su u fazonu opušteno imamo VAR, doveli su sebe u situaciju ako poništim ovom, onda moram dati za simulaciju.
Sa druge strane poenta je da sam prokomentarisao generalno u fudbalu se ne daje za takve stvari (simuliranje) drugi žuti/crveni. Kažete da pratite dugo, pa napišite koji je igrač, prvenstvo ili ligi šampiona, bitna utakmica neki igrač dobio drugi žuti za simuliranje, barem meni nije ostalo urezano da je neko tako isključen.

Poslednja izmena:
@NevisStarShine

Kako to ljudi vole da iseku deo teksta koji njima odgovara. Mislim da je Zlatan sve lepo objasnio.

@spotpala
ja sam vec odgovorio na tvoje pitanje, ne bih da ponavljam u beskonacnost, a po onome sto pises sad sam vec siguran da ne znas pravila.

Citiras mene u drugom kontekstu, ovo je bilo za prenemaganja i odugovlačenje igre, krađu vremena.
Niikako da napišete koji su to igrači jos dobili drugi zuti crveni za simuliranje, tako da nema potrebe dalje ici u off.

Za simuliranje je pravilo 🟥 koliko se sećam na ovom svetskom ili to možda važi samo za kazneni prostor?
Ja bih svakako tako radio, ako ćeš na glumu imaš faks pa tamo idi

Nazad
Vrh Dno