4. Thermalright AXP120-X67 radi oko ~110W, ne moze da se izbori na preko 4.9GHz na njegovom
Evo ja od svega samo na ovo da se nastavim, a u međuvremenu eto i Gulf pomenuo tu tematiku.
Pošto moj ovaj Corsair H100i nešto mrljavi poslednjih mesec-dva dana, a i dosta je vruće bilo, pogledam boost klokove, 4800-4900 max (nije bitan CO/PBO -27, probao sam posle i stock), kad imam šta da vidim, max koji uspeva da ohladi je ~110W i procesor sa toliko vati dobacuje do 4.8-4.9 i nema dalje.
Zašto, kako , već si napisao dosta detaljno, tek, rasturio sam bio celo kućište, prepakovao napajanje na reverse-mount tako da su kablovi zgurani između napajanja i poda (uspeo sam sa 2GPU kabla, treći bi već bio problem pored cpu, matične i jednog sata).
Pošto sam raščistio prostor iznad napajanja tako da tu sad samo creva od AIO prolaze, ubacio sam jednu 12cm industrial noctuu iz fioke tako da je umesto 2x15mm noctua sad 1x15mm + 1x25mm industrial. Naravno, od tišine ništa kad se to zavrti, ali rekoh bar da vidim šta može da ohladi.
Skinuo i blok na kraju, spread paste je bio ok, ništa istisnuto ili suvo, očišćeno, namazana NT-H2 opet, vraćen blok, čak i pretegnut malo, pa sam otpuštao da bi se probudila mašina.
I sve to je i dalje rezultovalo da max disipacija sa procesora ~110-115W što mi nikako nije prihvatljivo tako da sam se dao u potragu za nekim drugim AIO.
Da li ovaj trokira zbog vazdušnog džepa u sistemu negde, da li ima štroke neke na bloku ili po crevima/radijatoru, da li nema dovoljno svežeg vazduha da povuku ventovi i proteraju kroz hladnjak... svašta može da bude.
Coolant je 32-33 stepena i to se ne mrda da li ja stavio pumpu na balanced ili extreme, nema neke razlike... dakle prenos sa IHS-a na blok je problem i to je isto donekle poznata problematika.
Videću da li drugi AIO može da izbaci neke bolje cifre, ako ništa ne bude od toga, ići će CPU pod nož samo da nađem vremena da se pozabavim direct die mountom i to je to.