Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Odgledao Sugar prvu sezonu, sjajna serija, odličan Kolin i još bolji prevod našeg @Shomi22 🙂

A plot twist na kraju šeste epizode, lelelele... 👽

Pogledao prve 2 sezone Yellowstone-a i ne mogu da nastavim dalje. Pustio prvu epizodu 3 sezone i posle 20 minuta ugasio.
Nemam zamerku za seriju, ali ono sto nudi, meni 2 sezone dosta.

Postavljen prevod za četvrtu epizodu druge sezone serije "Šećerko"! 😀

Sugar.webp

Uživajte! 😉

Jel imate serije koje su "Odlgedo sam jednom, dobra je serija ali je ne bih upalio vise nikad u zivotu" ?

Meni je to Outsider (HBO).

Mendelsohn sabio glumu, tematika je Stephen King, ali brate koliko tesko za odgledati .. Dobro je - ali tesko.

Ta serija je solidna onoliko koliko traje misterija. Čim krene malo da se odmotava, ozbiljno propada. Džabe gluma i sve kad je scenario amaterski.

Silo sezona 3 epizoda 1. Interesantno, samo se nadam da neće da rastegnu sezonu...

Kako misliš da bude poslednja kad su 1. knjigu rastegli na 2 sezone serije i u ovoj sad sezoni su tek počeli sa radnjom 2. knjige a ima 3 knjige?
Nisam citao knjigu, zato i pitam. Onda mi je nejbezbolnije da procitam knjigu 😁 jer ako ovako nastave, docekacemo sledece svetako prvenstvo u fudbalu a serija nece biti gotova

@shamanNS Ajde ti meni reci koliko sam u pravu - nisam citao knjige -

Ulje iznad Irana uopste nije Ulje nego Nanobotovi. AI koji govori sa Simsovom zenom je postojao jos u vreme Kongresmena, i ceo razlog zatrpavanja ljudi u Silose je usred "Paperclip scenario-a" - AI je u nameri da zastiti ljude, skapirala da bi se ljudi eventualno samopoubijali (otud bombardovanje Irana kao primer) i dosla do zakljucka da je jedini nacin da ljudi prezive je da ih zatrpa u zemlju. Nema nikakvog "Nuclear fallout-a", vec je napolju nezdravo zato sto postoje nanobotovi koji otprilike samelju sve organsko sto se pojavi na povrsini.

E sad posto je zasnovano na knjizi a pisci obicno odrade expand ideje, bice da su neki pacifisti (protivnici nuklearnog naoruzanja i slicno) cackali taj AI, ili je taj AI imao filozofski konflikt sam sa sobom i slicno. Pilule za kontrolu memorije su bitne (Kongresmenova sestra > Juliette) za pricu. Podzemni tuneli povezuju Silose. Usled cinjenice da su ljudi ko misevi a AI kontrolise frikin Nano Botove, kraj price ce da ima jedan veliki ass-pull gde ce nekako da pobede taj AI sa nekim virusom i slicno, ili ce da bude tuzan kraj

Ne moras mi spoil-ovati samo mi daj procenat kolko sam u pravu ? 🙂

@Kolektor S obzirom da sam taj serijal pročitao negde polovinom 2023. godine i da sam posle toga pročitao nekih 100-ak knjiga sad se čak ni kraja ne sećam a kamoli detalja iz sve 3 knjige 😅

Screenshot_20260711_205114_Chrome.webp

I inače kratko pamtim detalje radnje pročitanih knjiga a još gori slučaj je za stvari koje sam slušao audiobook, a za Silo trilogiju sam ako se ne varam 2 od 3 knjige slušao audiobook a jednu čitao ebook jer sam ili tipa nalazio samo audiobook sa drugim naratorom ili nisam išao u šetnje u tom periodu godine pa sam baš čitao čitao (bzvz mi je kad sam u kući i ne radim ništa drugo da slušam audiobook).

Tako da čak sad nisam siguran ni da li su bili nanobotovi ili biološki/hemijski agensi.

Spojlerčić:
Ako se ne varam "sećam" se samo da su ti koji su napravili Silo bili ti koji su "pustili" to i valjda zbog neke logike kako je takav epilog neizbežan i da ako oni to ne bi uradili prvi druge nacije bi njima uradile istu stvar.

Meni čak ne zvuči poznato ni da je u čeloj priči uopšte bio ikakav AI? U smislu da je AI diktirao i komandovao šta ljudi rade. Pre ili posle konstrukcije silosa.

A ko i kako upravlja silosima i kako su konstruisani bi bio već ozbiljan spoiler da ti ovde pišem. Ako baš baš hoćeš spoiler "hint" u vidu jedne reči evo je: "cryosleep".

Uglavnom, tipa 65% druge knjige ti je kao "flashback" tj time-jump u nazad nekoliko decenija i bavi se konstrukcijom silosa. Ako nisam pobrkao lončiće sa nekim drugim SciFi knjigama koje sam čitao do kraja serijala ima i neki time-jump u budućnost.

Za sad (pogledao sam samo ep 1) sa sigurnošću se sećam samo da je ova senatorka u seriji u knjizi bila senator 😂😂

Ulje iznad Irana uopste nije Ulje nego Nanobotovi. AI koji govori sa Simsovom zenom je postojao jos u vreme Kongresmena, i ceo razlog zatrpavanja ljudi u Silose je usred "Paperclip scenario-a" - AI je u nameri da zastiti ljude, skapirala da bi se ljudi eventualno samopoubijali (otud bombardovanje Irana kao primer) i dosla do zakljucka da je jedini nacin da ljudi prezive je da ih zatrpa u zemlju. Nema nikakvog "Nuclear fallout-a", vec je napolju nezdravo zato sto postoje nanobotovi koji otprilike samelju sve organsko sto se pojavi na povrsini.

E sad posto je zasnovano na knjizi a pisci obicno odrade expand ideje, bice da su neki pacifisti (protivnici nuklearnog naoruzanja i slicno) cackali taj AI, ili je taj AI imao filozofski konflikt sam sa sobom i slicno. Pilule za kontrolu memorije su bitne (Kongresmenova sestra > Juliette) za pricu. Podzemni tuneli povezuju Silose. Usled cinjenice da su ljudi ko misevi a AI kontrolise frikin Nano Botove, kraj price ce da ima jedan veliki ass-pull gde ce nekako da pobede taj AI sa nekim virusom i slicno, ili ce da bude tuzan kraj

Nakon odgledanih par epizoda prve sezone resio sam da stanem sa gledanjem i procitam sve kniige. Prilicno dobra dedukcija.

prilicno dobra dedukcija
Meni to napisano u njegovom spoileru žešće izgleda kao nešto što je ispljunuo neki chatbot, ili eventualno Reddit teorija.

Nakon odgledanih par epizoda prve sezone resio sam da stanem sa gledanjem i procitam sve kniige
Takođe 😊 Inspirisala me ona lažna tenzija i skroz d*bilna situacija dole u mechanical nivou u beše epizodi 3 ili 4. Videlo se da sakate izvorni materijal 😂😂😂

10% knjige su mnogo bolje nego serija

Jel imate serije koje su "Odlgedo sam jednom, dobra je serija ali je ne bih upalio vise nikad u zivotu" ?

Meni je to Outsider (HBO).

Mendelsohn sabio glumu, tematika je Stephen King, ali brate koliko tesko za odgledati .. Dobro je - ali tesko.
Upravo odgledao Outsider.

Početne epizode prilično zanimljive, plus ja nisam ni gledao trailer, očekivao sam klasičnu detektivsku seriju.
Posle kreće razvodnjavanje, razvlačenje epizoda sa minimalno događaja i prilično nezanimljivo razrešenje.
6/10 recimo, iako je zaplet bio prilično zanimljiv, i prve 2-3 epizode su prilično dobre.

From S04. Nemam reči. Premotavao sam poslednje 2 epizode, samo da dodje kraj, i onda .... Ladno ima jos jedna sezona

Odličan je Šećerko bas mi se svidja. Pogotova ta njegova ljudskost koju iskazuje u odnosima prema slabima i ljudima u nepovoljnim situacijama.

Preveo sam i postavio prevod za prvu epizodu Apple-ove serije "Nije Lako Biti Margo".
Ako nije lako Margo, verujte mi da nije bilo lako ni prevesti je. Komedije su valjda jedini žanr u kojem se prevodilac istovremeno znoji, smeje i pita da li će fora uopšte raditi na našem jeziku. 😄
Nadam se da sam uspeo da sačuvam duh serije i da će vam biti podjednako zabavna kao i meni dok sam je prevodio. Udobno se smestite, pustite prvu epizodu i upoznajte Margo - devojku koja ima više problema nego novca, ali i više šarma nego pametnih životnih odluka.
Prijatno gledanje i, kao i uvek, utisci su dobrodošli!

Margo's Got Money Troubles.webp

"Margo's Got Money Troubles" je duhovita, šarmantna i pomalo otkačena komedija-drama koja na odličan način spaja humor i životne probleme, bez upadanja u patetiku.
Sjajna glumačka ekipa predvođena El Fening, uz Mišel Fajfer i Nika Ofermana (čak se i Nikol Kidman pojavljuje), samo je dodatni razlog da joj pružite šansu.
Priča prati Margo, mladu studentkinju kojoj se život preko noći okrene naglavačke. Sa bebom, gomilom računa i još većom gomilom ne baš sjajnih životnih odluka, primorana je da pronađe način da preživi. A kada vam je otac bivši profesionalni kečer, saveti koje dobijate uglavnom nisu iz priručnika za roditelje. 😄 Rezultat je niz urnebesnih situacija, simpatičnih likova i mnogo topline ispod sloja ludih ideja.
Ako volite inteligentan humor, neobične porodične odnose i priče o ljudima koji pokušavaju da sastave kraj s krajem na najkreativnije moguće načine - dajte Margo šansu.
Možda nema para, ali serija definitivno ima karakter.

Prijatno gledanje!

Nije 10 nego 9 😂😂 (, od 6. do 14. ; ok, uleteo sam sat i po u sledeći dan sa finalnom epizodom). Prvu sezonu sam odgledao u intervalu od 26-27 sati a posle sam malo usporio 😅 na 6-8 epizoda dnevno u proseku.

Neću.
Što? Ne gotiviš Farela ili nešto drugo po sredi.

Blago se tebi kad mozes vise od 2-3 epizode da spojiš. Ne pamtim.kad sam odgledao više u cugu, uglavnom 1, 2 ep

Nazad
Vrh Dno