Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Bacih pogled sad, i primetim isto, na potpuno istom mestu. Doduse ne toliko izrazeno i teze je primetno nego na toj slici, ali kad se vuce noktom po ivici, na tom mestu sklizne sa boka dok okolo moze da se vuce noktom bez da spadne(oseti se da nema tog 'uzdignuca' sem na tom jednom mestu).

Moj je iz mts-a, svraticu ovih dana do njih.
Tako je, bravo na zapazanju. Gledao sam kasno sinoc, bas mora pod nekim uglom svetlosti da se gleda da se vidi da je ispupceno, a noktom se bas oseti. Po danu se vidi bas taj deo da je malo ispupcen, gotovo neprimetno.

Lepak je problem. Pogotovo je bilo izrazeno kod exynos modela koji su se pregrejavali. I popusti lepak posle 2-3 godine. Standardan problem. I to na S seriji, mozete da zamislite nize serije.

U principu mozes sam da zalepis, ali ako hoces da bude waterproof, najbolje je da servis uradi.

Ne pije mi vodu da je lepak, zasto bi se onda staklo koje je inace perfektno ravno izdiglo?
Isto tako, rekao bih da kad pritiskam prstom, ne vracam ga u prvobitni polozaj. Veca mi verovatnoca da se baterija uputila napolje pa otvara sebi prolaz 🫤

Jedino čudno je što baterija tako brzo propada.
Ali ponovo, pričamo o Samsungu tako da je sve moguće..

Interesantno je sto je sa te strane spen a ne baterija... Isto je i kod mene, malo se nadiglo, i na dodir se ugiba.

Lepak je problem. Pogotovo je bilo izrazeno kod exynos modela koji su se pregrejavali. I popusti lepak posle 2-3 godine. Standardan problem. I to na S seriji, mozete da zamislite nize serije.

U principu mozes sam da zalepis, ali ako hoces da bude waterproof, najbolje je da servis uradi.

Imao sam a52, sin ima a54. Nikakav problem sa backplate-om, display-om, nikakvo odlepljivanje niti bubrenje baterije ne postoji na ta dva primerka. A52 je ugašen evo više od godinu dana ali do tad nikakav problem tog tipa.

Jedino čudno je što baterija tako brzo propada.
Ali ponovo, pričamo o Samsungu tako da je sve moguće..
Putanje je jos uvek da li zaista baterija 'propada'. Sa strane autonomije je bukvalno kao prvog dana, a deformacije ovakve vrste bi bar taj deo morale da unakaze, sto bar kod mene nije slucaj. Moram odraditi backup vaznih stvari pa kroz koji dan probati predati da vidim sta ce reci servis. Tesko je ovo i pokazati prilikom predaje kad je minorna deformacija.

Uzeh na poslu mali lenjir koji imamo bas za proveru 'ravnoće' nekih komponenti i naslonim na ledja telefona, bas na taj kritican deo. Primetne su neravnine na nekoliko mesto. Na slici u prilogu je vidljivo sa desne strane da ima razmaka izmedju stakla i lenjira.

Druga strana ledja u potpunosti u ravni sa lenjirom, isto tako i displej. Tako da ocigledno imamo problem.

Prilozi

• 20260709_150416.webp
    20260709_150416.webp
    84.9 KB · Pregleda: 148
Konacno nasao vremena da zalepim spigen zastitno staklo (opet mi se posrecilo, pa ispalo bez greske)! Pase lepo bas sa njihovom Liquid Air maskom koju sam uzeo takodje (ali definitivno cu se vratim na pitaku posto je milimetar uzi telefon sa istom); bas prizu neki osecaj spokoja kada se nosi sad. Posto znam da smo ranije raspravljali u nekom momentu, refleksija je definitivno sada dosta veca, ali samo staklo je nekako skliskije odnosno svajpovanje se lakse odvija pod prstom.

И ја купио Spigen стакло, задовољан сам. Претходно Spigen стакло ми се мало дубље загребало на једном месту, па ме је нервирало. Не знам одакле та загреботина. Елем, и Питаку сам купио, презадовољан, четврта по реду.

^Испуцао сам, иначе бих ти дао лајк.
Имам и sunset и сада moonrise, прелепе. Ова нова Оксфорд је много лепа, али ме нервира што то пише. Мислим, нисам баш Оксфорд завршио 😅

Naleteh na ove postove na reddit:

I rekoh cek da bacim pogled - ista situacija kao kod lika sa S25. Ili lepak popustio ili baterija krenula... Uzet je u A1, da nosim kod njih ili direkt u ProMobi?

Iz istog razloga sam ja opet uzeo S25U po drugi put, cime se pojavio S26U i to sam uzeo poslednju bramsu telefona i to nije pristuno evo posle skoro pola godine.
Prva bramsa ima odstupanje u proveri kvaliteta i sl. Nisam mogao da igram igru rizika da li je baterija lepak ili sta god, odmah je otisao dalje + pritom nikad nisu igrane igre na telefonu, niti je punjen daj boze 10x brzim punjenjem, tako da grejanje i popustanje lepka ispada iz price, jednostavno losa bramsa telefona

Елем, и Питаку сам купио, презадовољан, четврта по реду.
Jel` ti pisao James Zheng posle četvrte? 🤣🤣🤣
^Испуцао сам, иначе бих ти дао лајк.
Имам и sunset и сада moonrise, прелепе. Ова нова Оксфорд је много лепа, али ме нервира што то пише. Мислим, нисам баш Оксфорд завршио 😅
Harvard. 😉 Nema veze što piše, baš lepo izgleda.

Uzeh na poslu mali lenjir koji imamo bas za proveru 'ravnoće' nekih komponenti i naslonim na ledja telefona, bas na taj kritican deo. Primetne su neravnine na nekoliko mesto. Na slici u prilogu je vidljivo sa desne strane da ima razmaka izmedju stakla i lenjira.

Druga strana ledja u potpunosti u ravni sa lenjirom, isto tako i displej. Tako da ocigledno imamo problem.
Probao da pritisnem, nece, stavio upaljac preko, pa pritisnuo - ne pomera se ni milimetar. Tako da verujem da je ipak baterija u pitanju.

Jel` ti pisao James Zheng posle četvrte? 🤣🤣🤣
После треће ми је писао, не сећам се шта је било у мејлу, али свакако леп гест. Мада мислим да је циркуларни мејл.

Да, Харвард. Кад си ми то рекао да теби не смета, можда је и купим 😀

Probao da pritisnem, nece, stavio upaljac preko, pa pritisnuo - ne pomera se ni milimetar. Tako da verujem da je ipak baterija u pitanju.
kod mene na s24u je bas malo podignuta strana gde je olovka, kad je stisnem pomera se, verovatno je oslabio lepak, svakako sam planirao da saljem u promobi da mi stave novu bateriju

Sano da odradim backup bitnih stvari pa cu ga odneti u mts. Javicu sta se desava.

Ukoliko jos neko bude nosio na servis, ne zaboravite pre predaje uključiti Maintenance mode u Device Care, jer nikad se ne zna.

Обавезно maintenance mode, ја кад сам носио у Промоби, поправили су ми квар, али су ми зато ставили слабију батерију. Батерија кидала, по 10,12 сати сота имала, после тога 8, 9. Немам доказ, али знам.
Према томе, обавезно. Да не говорим о приватности.
Едит: заборавих да кажем, нисам имао укључен maintenance mode.

Обавезно maintenance mode, ја кад сам носио у Промоби, поправили су ми квар, али су ми зато ставили слабију батерију. Батерија кидала, по 10,12 сати сота имала, после тога 8, 9. Немам доказ, али знам.
Према томе, обавезно. Да не говорим о приватности.
Едит: заборавих да кажем, нисам имао укључен maintenance mode.
Kako ih maintenance mode sprecava da stave opet losiju bateriju 😅

Нисам ни ја сигуран, али кад је отворен телефон, можда могу софтверски да смуљају нешто да се не види замена батерије, да нема трага.

Jel smo beše ovako pisali da se malo manje S25U greje na suncu?

Prilozi

• Screenshot_20260711_162654_Thermal Guardian.webp
    Screenshot_20260711_162654_Thermal Guardian.webp
    24.1 KB · Pregleda: 85
  • Screenshot_20260711_162703_Thermal Guardian.webp
    Screenshot_20260711_162703_Thermal Guardian.webp
    48.4 KB · Pregleda: 85
Moj s25 u prav ko strela, bez tih iskakanja. Nisanio sam ga 5 min. Moram da vidim zenin s25+.

Ja imam jedan problem ali ajde da pitam ovde, naime od kada sam na OneUi 8.5 i sada npr udjem u listu aplikacija, otvorim lupam chrome, vrtim se tu i sada kada idem sa svajpom sa desne strane da se vratim nazad i kada istim tim svajpom izlazim iz aplikacije (posto sam dosao do kraja sa koracima povratka) tu gde mi se u trenutku nalazi prst sa desne strane ekrana, cime odradi svajp komandu on odmah registruje kao da sam odabrao da otvorim tu aplikaciju koja se nalazi uz desnu stranu ekrana u listi aplikacija gde je bio prst. Probao i da podignem polje za gesture i sta ne sve, uvek isto. Ujedno i prioritet da stavim preko homeup i navstar ali problem je idalje tu. Sve sam se nadao da je neka glupost i da ce da rese update-om ali to se nije dogodilo a ne bih da resetujem ceo telefon jer sve ostalo radi besprekorno.
Problem sam resio tako sto sam obrisao kes i data podatke od one ui home app, fakticki kao polu reset telefona jer sve izgubi sem samih aplikacija, i onda sam sve povratio preko home up aplikacije kakav mi je bio layout i evo ga sad više ne brljavi. Izbegao reset telefona bzv i svo iznova podesavanje istog.
Vrv je ostao neki bag nako prelaska sa 8.0 na 8.5
Eto nekome ako zatreba 🙃

Nazad
Vrh Dno