faXcooL
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.10.2004
- Poena
- 865

Što se kvaliteta izrade tiče, nisam baš potpuno oduševljen u odnosu na cenovni rang
To je vec subjektivna stvar.To sto je neko zamislio da stolica koja ima xx pokretnih delova ne treba da se cuje, nema veze sa kvalitetom, nego sa omasenim ocekivanjima te osobe.
Tenk. Tada je Vitra bila ozbiljna. Ne znam kakav je ID i Physix.Niko ne spominje Vitra stolice (Meda 2)?
Kvalitet jeste subjektivan, jer je utisak i iskustvo korisnika u odnosu na koriscenje proizvoda.Subjektivno je sta nekome smeta, a kvalitet nije subjektivan, o kom se ovde i prica. Objektivno su izuzetno kvalitetne.
Aha, znaci kada kazes "kvalitet", mislis da se manje kvari. Pa nije svima samo to kvalitet. Ima mnogo razlicitih vidova kvaliteta u jednom proizvodu.Nadjes video gde nekome nesto skripi, a onda imas video gde nema nicega...ne postoji proizvod koji ne moze da se pokvari...pa to ne znaci da su Range Rover i Lexus jednako kvalitetni, jer za oba mozes naci video da su u kvaru.
Nije dzabe. Sta vise, dosta je skupo.a garancija nije dzabe 12 godina
Nikakvo, a bilo bogami i naskakanja 😆
Tenk. Tada je Vitra bila ozbiljna. Ne znam kakav je ID i Physix.
Od manje spomenutih Wilkhahn 174 i 175 "On" je odlicna.
Sedeo sam jednom na njoj. Direktor koji saradjuje sa njima. Dekoratori. Malecka firma.
Ne secam se tacno koliko je vec dugo koristio, cini mi se 7-8 godina, 5 dana nedeljno po 8 sati. Ni shum nije ispustila.
Ima zanimljive funkcije i fore.
Koliko moraju da se bakcu sa njom da je podmazuju, dotezu i nesto sto mi ne pada na pamet, ne bih znao..
Kvalitet jeste subjektivan, jer je utisak i iskustvo korisnika u odnosu na koriscenje proizvoda.
Objektivan kvalitet moze da bude samo nesto oko cega se velika vecina korisnika proizvoda slazu, ali i to je sklono promenama na osnovu buduceg subjektivnog utiska vecine.
Aha, znaci kada kazes "kvalitet", mislis da se manje kvari. Pa nije svima samo to kvalitet. Ima mnogo razlicitih vidova kvaliteta u jednom proizvodu.
Slozicu se da verujem, tj. da mi deluje da se mozda mnogo manje kvare od kineskih stolica. U smislu da su neupotrebljive nakon kvara.
Ne bih koristio u primeru automobile, posto ni jedna od marki stolica nema ni priblizno precizan nivo izrade cak ni kao prve Tesle sa razmacima izmedju panela, a ne kao Range Rover i Lexus. Mada kapiram sta hoces da kazes. Mehanicki kvarovi.
Nije dzabe. Sta vise, dosta je skupo.
Ali slazem se, to je ono sto je impresivno i sto vredi u vezi njih.
Manje vise 12 godina, nego celokupno iskustvo kako se odnose prema klijentima.
I Aeron i Leap i Gesture mi krckaju i skripe. Pogotovo Gesture. Mora da se odrzava cesce od ostalih.
Aeron star godinu dana, Leap mozda 2-3, Gesture 5-6, ali se slabo koristi duze vreme.
Sve tri imaju mane.
Nasloni na Aeronu su kriminalni. Prosto neverovatno da ih nisu prebacili na sic umesto na naslon od stolice.
Sedis sa zavucenim naslonima za ruke ispod stola, hoces da se zavalis....e pa ne moze....hoces da se zavalis i da koristis misa i tastaturu na stolu dok su ti ruke na naslonima....ne moze..."Form over function"
Jako klizav mesh. Klizi guzica kada se naslonis i zadignes noge. Fantasticno sedenje, drzi ledja kao mider, ali zato nema preterano mrdanja u njoj. U tom smislu je staromodna.
Na mom primerku Leap-a nasloni za ruke imaju lufta toliko da mozes da ih drndas napred nazad 7mm sigurno.
Jednom u 6 meseci do godinu dana mora da se rastavi 4d deo naslona za ruke i da se zategne. Klizaju okolo nakolo bez otpora, ako se ne zategnu.
Krcka i blago zapinje iznad prihvatljivog nivoa, ali bas u specificnim scenarijima.
Gesture je muka. Brdo pokretnih plasticnih delova. Konkretno mehanizam oko naslona. Trosi vise silikonske masti i spreja nego espreso aparat u Starbucks-u. Najgori naslon za glavu, posto nije ocigledno uzasan kao na Leap-u, a voli koriscenjem da se bukvalno dezintegrise. Od ove tri Gesture ima najtvrdji sic.
Gesture i Aeron mi vise imaju smek kao da su prototip, "Proof of concept" nekog buduceg proizvoda nego konacni proizvodi.
Ne moze niko nista da ti kaze. Moras sam da probas i da odlucis.@Bocko Bockovic
Molim te, ukratko mi napisi da li bi vitra meda 2 bila ok za 195cm visokog coveka.
Gemini kaze da ima nizi naslon, otprilike do lopatica, ali mi ne bi smetalo. Ne volim da me nesto "tuče po glavi odnazad".
Da ispostujem primere, ako je E klasa losa te generacije, ne mora da znaci da ce ML biti los isto.Zasto bi kupio SC Leap nakon sto si skontao sa Gesture da Steelcase pravi nekvalitetne stolice?

Jesam. Ovo je druga gesture koja nema naslon za glavu. Prva je imala naslon. Obe su krcale cim krecu plastike da im se traljaju. Mora da se podmazuje. Isto dok sam je koristio aktivno mrdanje ledja levo desno je i prva i druga ozbiljno krckala. Spustanje i podizanje naslona je bilo slicno kao na Embody klipu sto sam okacio, samo dublji zvuk. Dovoljno glasno da probudi komsije.Ovo sto spominjes je subjektivno bez recimo video snimka, pogotovo sto stolice koje su jos dosta u garanciji sam popravljas, zasto ih nisi reklamirao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari