Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Zaboravio si ono najbitnije - ime igrača, jer ako zanemarimo sve ostalo, on crveni karton nije dobio samo na konto svog imena dok bi svako drugi, bez obzira šta Kolina kaže, za onaj i onakav start dobio direktan crveni bez premišljanja.

Tako je u bukvalno svakom sportu a i u zivotu. I to ime treba da se zasluzi valjda.

Ima nazalost i toga. I ja bih voleo da je sudjenje jos bolje, ali nikako se ne slazem da var nikakav napredak nije doneo (a posebno se ne slazem da se sada krade vise).

Deluje mi da ne gledamo iste utakmice, posto sam se nagledao dosta vecih kradja od 90. do danas.
Sto se Mesija tice, Kolina rece da nije bio crveni i meni takodje deluje da ljudi povrsno uporedjuju situacije i izjednacavaju ih.
Namera, intenzitet, ponasanje igraca tokom starta...sve to utice na odluku.
Sve utice, ali gazenje je gazenje, mnogo crvenih je pokazano do sada za istu stvar. Problem je sto je prvenstvo u USA, a znamo da su kod njih marketing i lova zakon.

Ovo prvenstvo je jedno od najgorih po sudjenju ikada...

Ima nazalost i toga. I ja bih voleo da je sudjenje jos bolje, ali nikako se ne slazem da var nikakav napredak nije doneo (a posebno se ne slazem da se sada krade vise).
Apsolutno se slazem, pogledaj samo sudjenje u Engleskoj ili Italiji. U premier ligi 10 puta mogu da puste snimak nekog ociglednog prekrsaja, sudija ce da donese odluku na onsovu licnog uverenja, oni su hit po tom pitanju. A ni Italijani nisu mnogo bolji,sto me kod njih i ne cudi mnogo.

Ja ću ovo prvenstvo pamtiti po tome što mi je fudbal nekako izgubio neku draž od ranije, sa svim ovim novotarijama kao da gledam fudbal 2.0 .
Što se tiče suđenja i novih tehnologija, džaba sva tehnologija i sva pravila ako se selektivno koriste i primenjuju.

Tako da jedno veliko meh...

Apsolutno se slazem, pogledaj samo sudjenje u Engleskoj ili Italiji. U premier ligi 10 puta mogu da puste snimak nekog ociglednog prekrsaja, sudija ce da donese odluku na onsovu licnog uverenja, oni su hit po tom pitanju. A ni Italijani nisu mnogo bolji,sto me kod njih i ne cudi mnogo.
Za Engleze ne mogu nikada da se odlucim da li guraju odredjene timove ili jednostavno nemaju pojma.
Ako nista drugo, ova provera kornera je dobra, na svim ostalim poljima ima dosta prostora za napredak.
Sve ovo pricam kao dugogodisnji navijac Uniteda, mene je jako nerviralo i kada su sudije navlacile za tim za koji navijam.

Ocekujem finale spanija- argentina i osvaja ga spanija😀

Ovo što Bejl objašnjava je moderna faza bilo kog sporta. Nema mesta improvizovanju, igra se taktički 100%. Ko ne poštuje, dobiće 5 komada po utakmici. Lično, više mi se sviđa moderan fudbal, nego neki ranije gde se dvojica driblaju na jednom delu terena, a ostali stoje i gledaju.

Ja bih izbacio modernu tehnologiju iz fudbala. Ozbiljna reforma ofsajda je neophodna, ono povlacenje linija i sviranje ofsajda zbog noznog prsta je glupost. Ako na zaustavljenom snimku ne mozes jasno da utvrdis da je ofsajd bez povlacenja linija, onda taj napadac i nije stekao nikakvu prednost, samim tim i nije ofsajd.

Takodje onaj senzor u lopti je zesca glupost, aktivira se i na kosu igraca (mada je ovaj put dobro odradio posao 😀 )

Sta je sledece, da stavimo senzore na tela igraca, pa da mere koliko su jak udarac dobili!?

Sto se sudjenja tice ono nije ni bolje ni gore nego ja prethodnim prvenstvima. Problem je uvek isti, to sto moraju da sude sudije iz afrike, azije i drugih zemalja gde nisu navikli na ovaj nivo takmicenja.

Baš naprotiv, najnamazanije su evropske sudije i što bolji sudija, to je perfidnija njegova krađa. Ovo iz Afrike, Azije vidiš da su loši, ali su ređe tendenciozni, uglavnom samo nisu dorasli zadatku.

Oni sude pogrešno u neznanju, a ovi iz EU perfidno, već uhodani

Ja bih izbacio modernu tehnologiju iz fudbala. Ozbiljna reforma ofsajda je neophodna, ono povlacenje linija i sviranje ofsajda zbog noznog prsta je glupost. Ako na zaustavljenom snimku ne mozes jasno da utvrdis da je ofsajd bez povlacenja linija, onda taj napadac i nije stekao nikakvu prednost, samim tim i nije ofsajd.
Slazem se. Kako su krenuli uskoro nece ni imati granicu za modernizaciju pa sledi sto kazes svaki igrac da ima svoj senzor.
Apropo ofsajda sto kazes, Wenger je predlozio da se izmeni i da ide u korist napadaca.licno podrzavam jer su svakako sva pravila azurirana ka tom pravcu fudbala pa bi bilo licemerno da se ljudi ne slazu sa tim novitetom 🙂

To forsiranje trke i trkača u fudbalu, kako bi sa što manje dodira što više zadržao loptu u posedu ili što pre povratio posed, je pod jedan smanjilo broj fudbalskih velemajstora u korist atleta i pod dva smanjilo vreme koje takvi majstori igre imaju sa loptom. Što je dovelo do ove automatizovane, robotske verzije fudbala. Nekad sam bio pun utisaka i pamtio te umetničke poteze posle utakmica i prvenstava, sad sve manje i manje. Možda je demenca...

Ne postoji gora stvar koja se mogla desiti fudbalu od Pepove tika-take!

Možda je imalo svrhe sa aspekta rezultata ali je zato bila užasna za gledati i u to vreme mi je otprilike i najviše opalo interesovanje za fudbalom.
Sabio je fudbal sa onim kruženjem, bukvalno je sa tim izbacen dribling, duga lopta, degaziranje golmana, šut sa distance. Najgore sto je to Pep sve uklopio i razradio do sitnih detalja, a onda ovi polutreneri pokušavaju da to kopiraju pa to onda izgleda još gore. Pogubno je što se te taktike ubacuju kod mladjih kategorija, pa ne daju igračima/klincima da se igraju fudbala.

Na žalost tek kad Argentina ispadne ili izgubi finale će ljudi shvatiti da su se previše primili na teorije zavere.

Nadam se da će i posle prvenstva verovati u iste što znaci da smo osvojili 😁

Mnogo se neki primate na isparanja mozga po soc mrežema.

Znao sam da je bio Fejenord a za drugog nisam bio siguran ali sam iz nekog razloga mislio da je ipak bio neki derbi.

Na žalost tek kad Argentina ispadne ili izgubi finale će ljudi shvatiti da su se previše primili na teorije zavere.

Nadam se da će i posle prvenstva verovati u iste što znaci da smo osvojili 😁

Mnogo se neki primate na isparanja mozga po soc mrežema.
Stari indijanci su govorili "Gde ima dima i vatre" 😄

Sve jedno , misljenja su nam za iste stvari dijametralno suprotna . Kako se kaze 100 ljudi - 100 cudi . Moze i ovako - svi smo mi selektori ili sudije iz fotelje , ali sudjenje je katastrofalno i navijacko . Gura se ARG i Mesi , a fudbal je napravljen kao basket - cetiri cetvrtine . Uzas jedan od sv. prvenstva . Jedino po cemu ga mogu pamtiti po dobrom su Zelenortska ostrva .
Bar za mene .

Sve jedno , misljenja su nam za iste stvari dijametralno suprotna . Kako se kaze 100 ljudi - 100 cudi . Moze i ovako - svi smo mi selektori ili sudije iz fotelje , ali sudjenje je katastrofalno i navijacko . Gura se ARG i Mesi , a fudbal je napravljen kao basket - cetiri cetvrtine . Uzas jedan od sv. prvenstva . Jedino po cemu ga mogu pamtiti po dobrom su Zelenortska ostrva .
Bar za mene .
Samo da ove "hydration break" niko vise ne uvazi u buduce i bice dobro za fudbal.Ali da ona suspenzija crvenog kartona americkog igraca, cak je i Klopp rekao da Trump i predsednik Fife treba da olade, fudbal nije za njih i ne treba da nam kvare sport...ali para vrti gde burgija nece

Uopšte mi ne smeta kraća pauza. Dapače, ako podigne kvalitet igre u nastavku, a ima razloga.

Nekad Dejo uzme loptu i sam krene na pola protivničkog tima, sad će da kruže okolo-naokolo dok ne probiju neki pas između linija ili eventualno 1 na 1 da neko proba.

Nazad
Vrh Dno