Šta je novo?

Huawei Pura 90

• Začetnik teme Začetnik teme pedja9
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Što? Nema update-ova emui-ja ili?

Nisam gledao taj Harmony kakav je i da li ima neke prednosti, ako je vizuelno lepši meni dosta, za ostalo mi je i emui ok za sad
Samo sigurnosni i eventualno neke sitne korekcije. HarmonyOS se konstantno unaprjeđuje ima puno više mogućnosti i opcija. Osim toga koristi manje resursa i brže radi.

Je li telefon sa HarmonyOS funkcionalan kod nas?

Jeste ako ga konvertuješ u HarmonyOS, a globalna je verzija.
Ako je uredjaj kupljen u Kini može se desiti da mu nedostaju neki LTE i 5G bendovi ali to sve zavisi od modela do modela.
Na primer Huawei Mate 60 pro ima sve bendove za LTE i 5G u Srbiji i Evropi dok verzija Mate 60 pro plus ima nedostatak jednog ili dva. U praksi Mate 60 pro plus će lošije hvatati signal van urbanih sredina.
Takodje ima neka sitna, zanemarljiva ograničenja sa Huawei ID ako nije iz Kine.
U principu HarmonyOS radi bez problema u Srbiji.

Mate 70 Pro kineska verzija (HarmonyOS 4.3) 5g i svi 4g bandovi uredno rade kao i VoLTE. Na HarmonyOS 6 dostupno je samo nekoliko europskih jezika, dok su na 4.3 svi podržani. Uglavnom radi sve bez problema.
Sam Harmony je izuzetno dobro optimiziran, nema bugova, kašnjenja, radi plaćanje preko NFC-a (Curve), a micro g je olakšao korištenje Google aplikacija. Što se mene tiče preporuka.

Stigla Pura 90 serija na Wonda shop. Pura 90 760 eur, Pura 90 Pro 832 eura i Pro Max od 949 eura. Ovo su kineske verzije s HarmonyOS 6.1 i podržavaju 5G.

Izgled Pure 90 obicne, pozadi isti kruzni oblik kamera kao sto ima na P 50 pro

Čeka se globalna verzija i da vidimo što će od toga sve kod nas doći.

Baš dobre početne cene, je l' to dosta niže nego prethodnih godina?

A sta mu dodje taj sajt, možemo narucivati od njih ili ne jos?

Kineski telefoni uvek imaju prilično niže cene nego isti modeli za globalno tržište. Da li se u ovom slučaju razlikuje nešto oko softvera pojma nemam (verovatno).
Plaćaš carinu, porez i sve ostale dažbine osim ako nemaš ludu sreću što izađe +30% na cenu...tako da nije sve bajka. Ljudi naručuju na zamlje pored pa idu po telefone ili im neko donese.

Pura 90 za globalno tržište navodno ima 5g povezivost...

Da li ne smeju Harmony OS u EU ili ne zele?

Ne znam, ali adroid 16... Veliki skok, emui radi korektno i na mom p60pro... Meni je stvarno emui lego... Ima to nesto i iz iosa i androida.... Neku mesavinu ali opet prevagne mi na huawei... Zenin magic os na honoru redovno cackam i fali mi znate ono neka muka 🤣... Nesto tu mu malo nedostaje.. Sto ne mogu da opisem...ustvari mogu ali sa mog gledista... Music app znatno bolja na emui, huawei health takodje za korak ispred a kada se upari za gt6pro... To je level iznad... Razgovor u slusalici kristalan...., zvucnini grme... Izdrada da ne pricamo, tenk... Kamera sije ovo nove telefone, mozda kaka u video kaska.... Ima tu malo bagova na drustvenim mrezama... I onda za dan stigne apdejt i resi, ispegla...ja mi nisam. Nasao manu, imam od starog iphone 11 pro i es3 airpods 3 i zvuk nije taj kvalitet... Nikako se ne vole huawei i apple.... Ali dobro

HOS još nije spreman za globalno tržište a i sama dostupnost apk za HOS je nikakva. EMUI16 je veliki napredak jer su se prebacili sa A12 na A16 to je veliki skok ali u suštini EMIU16 je praktički isti kao EMUI15, samo je osnova novija. EMUI16 donosi više AI mogućnosti.

HOS još nije spreman za globalno tržište a i sama dostupnost apk za HOS je nikakva. EMUI16 je veliki napredak jer su se prebacili sa A12 na A16 to je veliki skok ali u suštini EMIU16 je praktički isti kao EMUI15, samo je osnova novija. EMUI16 donosi više AI mogućnosti.
Znam jos od kad su uvedene sankcije da je blo price o prebacivanju na HOS, taj OS je najbolji koliko sam citao i gledao u Kini.
Takodje i stariji Huawei modeli sa HOS su dobijali azuriranja, dok EMUI nisu.

Nazad
Vrh Dno