Šta je novo?

Gramofon i zvucnici za pocetak

• Začetnik teme Začetnik teme Xzibo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da su cd i sacd kvalitetniji ali da ploče daju drugačiji šmek.
Ovo ljudi ne shvataju, da drugačije nije i tehnički bolje. Treba juriti za bitovima, ne kažem da ne treba, ali sad bez puno ulaganja se može stići na dovoljno bitova i kHz, a ni dalje nema razloga da se preteruje.

Polovan gramofon ne, a ja ne bih jeo dok ne bih skupio za barem AT-LP120 i to prvenstveno zbog 36cm širine i estetike.
Ali, to je samo moje mišljenje.

Ja sam kupio za šuraka kompletno sređen Thorens TD 160 za oko 200-300€ na hi fi forumu. Ne mogu da se setim tačne cifre. Radi odlično. Vidim sada cene otišle u nebesa.

Hvala na svim odgovorima i informacijama, ali vec sam napisao da te zvucnike koje uzmem trenutno za gramfon planiram da prebacim na racunar u nekom momentu. I uvek ce se naci neko kao za sve komponente ako dodam jos 50 evra, pa jos 100 evra, pa jos 50 evra mogu uzeti bolje sve. Najverovatnije uzimam AT LP120 ( i necu ostati gladan da kupim i nesto skuplje, ali zelim da ogranicim i sebe da bude ispod 500 evra ). Nema poente da dam vece pare ako nemam dovoljno ploca da to ima smisla. Ovako moze da sluzi i za povremeno slusanje i kao dekoracija u prostoriji da bude interesantno kad dodje neko, a mozda navucem i jos nekog da krene tim putem kad cuje par ploca.

Odlican je ATLP120, uopste nema brige oko toga. Kasnije mozes zameniti iglu, dodati drugi preamp, o amp i zvucnicima da ne pricamo, uvek ima jos nesto malo ovako i onako. To svakako nece doci uskoro.
Isprati ananas, ja sam ga uzeo na nekom finom popustu pa onda jos 5k kupon na to. Iznenadio se da uopste stoji na sajtu, a onda i cena. tipa 32k je bio na kraju.
Cisto da znas, dolazi sa kablom (kratkim) 3.5mm na 2x rca pa ce ti za te zvucnike trebati 2x rca - 2x rca kabl. Tek da ne bude da dodje trenutak da raspakujes sve i zeljno iscekujes da pustis plocu, a ono stativa.

Napomena za Edifier, probao sam ih dosta QR30, M60, R1280DB, MR4, R1700BT i sve mi je zvučalo meh, R1280DB čak i bolje od R1700BT. Jedini model koji se sonično i po kvalitetu izrade izdvojio te mi je ostao u sistemu je R2000DB Piano Black. Dosta više finijih detalja i veći zvuk nego svi pomenuti (povezani mi na PC i mali usb Luyia DAC), mene su koštali na nekoj akciji u Gigatronu oko 170e, i to je možda ok cena i možda može ok da služi za iole pristojno povezivanje sa gramofonom, sve preko toga možda bolje ići na neki stariji integrisani amp sa phono ulazom i pasivnim kutijama.

Takođe zanimljiva napomena, imam kući Kef Q350 i Q Acoustic 3030C zvučnike koji su pasivni i daleko skuplji, kada "kucnem" njih čuje se kako rezonuje kutija (Kef čak više nego QA), dok kada kucnem u R2000DB kao da sam udario u kamen, gotovo mrtvo 😀

Edit: Sada gledam cenu, 33k u Gigatronu, za taj novac nemaju preporuku. Da je 150-170e pa okej.

Na KP-u su navodno oko 200, mislio sam da ih pomenem ali sa njima malo prelazi 500e.

Razmisljao sam i o njima, gledao sam cene na KP. Ali oni obicno spuste te cene na KP pa kad ih pitas oni kazu jacu cenu. Tako sam i grafu kupio u radnji za manje pare nego na KP.

Nazad
Vrh Dno