Šta je novo?

Move TV (aplikacija) [nije tema o TV box-u]

Koristi li neko Move TV na ADSL/VDSL tehnologiji interneta?
Imam u planu, podesiti Move TV mojima na selu, kod kojih je parica na VDSL-u ali max brzina koju dobijaju je 12/0,9Mbps. Linija je u lošem stanju pa ne može više, iako je prema parametrima, puštena brzina 25/5Mbps. Parametri linije na modemu pokazuju da je max kapacitet linije oko 39/6Mbps.
Na liniji je nekada radila i iptv televizija u paketu sa internetom, i nije bilo problema.

Naravno, stavio bih kvalitet slike na "srednji" i u modemu rezervisao bar 2Mbps samo za Move TV.
Puštao sam malo radi testa i radi, ali nisam bio u prilici da duži vremenski period testiram. SD kanali rade dobro, dok HD kanalima prilikom učitavanja treba malo vremena. Šta mislite da li bi ovo moglo da se koristi kao primaran način gledanja TV-a?

Imam u planu, podesiti Move TV mojima na selu, kod kojih je parica na VDSL-u ali max brzina koju dobijaju je 12/0,9Mbps. Linija je u lošem stanju pa ne može više, iako je prema parametrima, puštena brzina 25/5Mbps. Parametri linije na modemu pokazuju da je max kapacitet linije oko 39/6Mbps.
Na liniji je nekada radila i iptv televizija u paketu sa internetom, i nije bilo problema.

Naravno, stavio bih kvalitet slike na "srednji" i u modemu rezervisao bar 2Mbps samo za Move TV.
Puštao sam malo radi testa i radi, ali nisam bio u prilici da duži vremenski period testiram. SD kanali rade dobro, dok HD kanalima prilikom učitavanja treba malo vremena. Šta mislite da li bi ovo moglo da se koristi kao primaran način gledanja TV-a?
Radila IPTV sa ADSL-om zajedno ali u odvojenoj modulaciji zato ti nije bilo problema
Move app je OTT dakle taj protok je ok donekle, SD kanali će raditi bez problema, ali tendencija je da sve televizijie vremenom povećavaju svoje rezolucije i bitrate
Za to svakako nije dovoljan protok na DSL parici
Ne bih ti preporučio jer neće svi kanali raditi stabilno zbog tog malog protoka, a i nećeš moći ako neko gleda trenutno tv ni mail da otvoriš jer od tog protoka neće ostati ništa

Samo za modernu tv danas minimum brzina od 30Mbps do 50Mbps da sve funkcioniše besprekorno da se ne sekiraš oće li neki kanal da secka, kocka se, puca strim itd.

Plus na ovo protok za surfovanje i download ili zašta se već koristi internet i u koje svrhe.

Hvala na odgovoru. Da, dok je bila IPTV u paketu, bila je ADSL tehnologija, i znam da je na parici bilo pušteno oko 14,5/0,7Mbps. Kad je radio STB brzina interneta je bila 10/0,7bps.
Možda ovaj post malo izlazi iz teme ali je vezan za protok interneta preko koja Move TV radi. Vidjeću još...

Hvala na odgovoru. Da, dok je bila IPTV u paketu, bila je ADSL tehnologija, i znam da je na parici bilo pušteno oko 14,5/0,7Mbps. Kad je radio STB brzina interneta je bila 10/0,7bps.
Možda ovaj post malo izlazi iz teme ali je vezan za protok interneta preko koja Move TV radi. Vidjeću još...
Na IPTV si imao po neki HD kanal (svakako su bili u ozbiljnoj manjini) o 4K si mogao samo da sanjaš, sve ostalo SD
Sve se to drastično promenilo sa uvođenjem optike kod MTS-a i naravno OTT aplikacija za smart TV
Zato ti i kažem da jako teško će bez problema da ti radi Move OTT aplikacija danas sa DSL paricom
Bolje se zakači na 5G ako imaš vazdušno u blizini sela tu je daleko veći protok u odnosu na DSL

Ja sam inače iz BiH, m:tel infrastruktura je u pitanju. Mi ovde samo možemo da sanjamo 5G. A i 4G kod mojih na selu gura oko 20-30Mbps, nema 4G+ tj. nema agregacije više frekvencija.
Izvinjavam se adminima, neću više u off topic.

Kod mojih na 50/8 rade 3 move tv + telefoni, surf, yt i ostalo, tako da će moći i na toj jedan, ali to je negde na granici. Više me zbunjuju ti tvoji arametri da ti je max moguća 39/6, a ti izvlačiš 12/1. 🤔

Bio u poslovnici jutros i kazu da za 5ica L paket se dobija jedan slot za mobilni uredjaj, kaze radnica samo da se gleda na telefonu, a samo za box pakete sa televizijom ima tri slota. Zna li neko i ima li taj paket 5ica L jeli to stvarno tako da ne uzimam dzabe taj paket. Jedino bih ga uzeo zbog toga posto je na njemu Move aplilacija besplatna za ceo ugovor.
Napisa neko u prethodnim postovima da za svaki paket ima dva slota, jedan smart valjda za tv a drugi za mobilni, ali u poslovnici me demantovase ako uopste i znaju posto i oni svi razlicito pricaju.

Dva slota imaš, jedan za smart TV i drugi za mobilni uređaj. Koliko poslovnica, toliko i različitih odgovora, uglavnom ne znaju šta pričaju...

Kako stvari stoje, neću nikad ni imati bolje uslove na toj lokaciji...
Sada se setih tebi u BiH radi Starlink Elona Maska možeš to uzeti svakako ima bolji protok interneta i veću brzinu od ADSL-a
ADSL je daleka prošlost i stara internet tehnologija preskromnih mogućnosti za današnje servise
Jedino što ti preostaje ako ti optiku neće niko u skorije vreme sprovesti ili mobilna mreža ili satelitska (sve što se sada nudi preko satelita digitalna tv, internet, telefon)
Obe se daleko brže razvijaju od klasičnih kabovskih (optičkih) tehnologija
Baš zbog jako loše pokrivenosti u slabo naseljenim i ruralnim područijima internetom sada dosta razvijaju te "vazdušne" veze sa prenosom signala bez kabla.
Tako da samo tu treba da tražiš rešenje sve ostalo je nemoguća misjia

Ako ima u BiH neka opcija poput neograničenog A1 5G kućnog neta, to je odlično rešenje za lokacije gde nema optike.

I to je za naše operatere, misaona imenica.
Jedina opcija tog tipa je m:tel CG i njihov m:roming tiket za BiH na 15 dana, koga ja lično koristim. Međutim, MOVE BiH ne radi na ip adresama van BiH, čak ni uz VPN.

Ranije pisah da mi Move aplikacija secka, primeti se na kajronima, pa me interesuje na kojim li televizorima 50 incha npr to radilo kako treba, posto bih kupio novi tv te velicine. Da vidim sta da jurim posto ce se na njemu gledati preko Move app.

Ranije pisah da mi Move aplikacija secka, primeti se na kajronima, pa me interesuje na kojim li televizorima 50 incha npr to radilo kako treba, posto bih kupio novi tv te velicine. Da vidim sta da jurim posto ce se na njemu gledati preko Move app.
Najbolje Samsung i LG ali naravno ne sve serije
I sve zavisi koliko ti para imaš da potrošiš na nov tv
Koj tv imaš sad?

Sada je Hisense od 40 incha android 11 star mozda 4-5 godina. Neki samsung oko 50tak hiljada ako se uklapa

To je zbog toga jer je tv na 60Hz a treba da bude 50Hz da ne bi "seckalo"
Pogledaj u podesavanjima moze li se kako forsirati.

To je zbog toga jer je tv na 60Hz a treba da bude 50Hz da ne bi "seckalo"
Pogledaj u podesavanjima moze li se kako forsirati.
Nemam nista od toga za podesiti, pokusavao sam, ali nije ni bitno posto cu menjati tv pa da znam sta li da kupim a da Move radi dobro.

Teško da to možeš znati pre kupovine. Možda je bolje da kupiš Android box.

MIslio sam ako neko vec koristi na nekom konkretnom modelu televizora a da to radi kako treba pa da mi javi, ili da znam bar sta da gledam kada budem kupovao tv. Znam za android box ali u svakom slucaju cu kupovati tv pa da to tako resim bez boxa ako moze.

Nije problem TV nego đubre od stream-a koje aplikacije pušta.

Move OTT box 2 greška 403008 uređaj nije pronađen. Da li to Move aplikacija ne valja- zaglupila?

Njemu na tom Move boxu, nikad. Jer su zeznuli stvar i ta MAC adresa nije uneta u bazu izdate opreme očigledno.

Pitam za malo zrelije ljude, bumere što bi se reklo, roditelje, kojima je zamenjena orion app sa move, ne snalaze se da puste emisiju od početka dok je ista u toku, tj.dok se ne završi. Jel to tako na move pošto nisam imao dodira sa tom app, koristim druge ili grešim negde u objašnjavnju putem video poziva 😀

Pritisneš jednom naniže, pojavi se onaj menu gde piše koja je emisija i iznad traka sa "pause" dugmetom, klik naviše, na strelicu koja izgleda kao back ili skoro zatvoren krug sa strelicom i posle toga OK dugme na daljincu, to vraća na početak emisije 😃

На хибридном мув боксу имаш и посебно дугме за то.

Nazad
Vrh Dno