Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Baš bez veze al šta da se radi ljudima kad ne paze.
Ranije su zapravo aktivirali i nakon toga, a ne znam kakva im je sad politika po tom pitanju. Trebalo je prvo da im se požališ (u krajnjem slučaju je poziv kontakt centra na 1234 besplatan svima), ne da odmah aktiviraš sama za svoj novac. Ni sad nije kasno, jer možeš da im tražiš reaktivaciju za naredni mesec, ali nezgodno je što je to tek narednog meseca.

Ode popust za A1 prepaid

Prilozi

• Screenshot_2026-06-18-13-13-33-289_com.google.android.apps.messaging-edit.webp
    Screenshot_2026-06-18-13-13-33-289_com.google.android.apps.messaging-edit.webp
    55.7 KB · Pregleda: 360
zna li iko da li to stvarno definitivno ukidaju taj popust u A1?
jer su ga vec nekoliko puta produzavali za 3-6 meseci poslednjih ko zna koliko, mozda i 2 godine.
podsecaju kao sad jos x dana do isteka i onda posle, hej produzili smo promociju jos x meseci..pa ne znas kad ce stvarno

Jel radi dodatak 10gb neta uz Mega plan, kada je MP besplatan?

Било је приче да ради само уз купљени МП.

pa mislim probaj ako ti zatreba

Pomešao si priče. Mega dodatak se plaća i svakako radi. Ali bila je i neka praznična promocija gde se dobijalo više uz Mega plan i to su dobijali samo oni koji ga plate.

Posle 2 godine tog popusta od 200 rsd za mesečne planove, ne produžuju, ne obnavljaju...
Čak i dobar plan (15 dana), manje vredi od jetelovog za tih 15 dana. Neuporedivo se vise dobija.
-ne cima mi se jos oko prelaska, zbog radi trenutne lenjosti...ali namera mi je ozbiljna.

zna li iko da li to stvarno definitivno ukidaju taj popust u A1?
jer su ga vec nekoliko puta produzavali za 3-6 meseci poslednjih ko zna koliko, mozda i 2 godine.
podsecaju kao sad jos x dana do isteka i onda posle, hej produzili smo promociju jos x meseci..pa ne znas kad ce stvarno
Popust sam imao oduvek dok supruga nikada, ovo je prvi put da su pismeno obavestili.

ako sam sada u A1 prepaid, da li moram da sacekam da mi istekne trenutni mega plan da bih podnela zahtev za prenos broja u mts?

Ne,na pripejdu si svakako.Mozes podneti kad hoces.

Stigao sms - povećana količina GB.
Sledeći koji bude stigao - povećana cena 😁

Prilozi

• Screenshot_20260702_133826_Messages.webp
    Screenshot_20260702_133826_Messages.webp
    42 KB · Pregleda: 194
Popust sam imao oduvek dok supruga nikada, ovo je prvi put da su pismeno obavestili.
da to cuo da nisu svi kao imali ovaj popust, ali vecina jeste. nama je npr svakih 3-6 meseci u poslednjih mozda 2 godine stizala poruka kako su produzili popust. i 1-2 puta stigla kao ova poslednja, da je kraj popustu, ali posle toga nedelju-dve i sl dolazila nova koja kaze odlucili da produzimo jos x meseci, pa se to pitao da nece opet u julu stici produzenje

Poslednja izmena:
Izgleda da je i A1 počeo sa praksom Globaltela. Sinoć su me razočarali, ali sva sreća pa se sve dobro završilo.
Do sad su mi uvek redovno obnavljali Mega plan i dan pred istek plana uvek bih uplatio 1000 dinara. Juče me je zbunilo što mi tokom dana nije stigla poruka od njih da će mi obnoviti Mega plan. Rekoh možda je neka sistemska greška, ali će sigurno obnoviti. Trebalo je da ga obnove u 2h. Proverim u 3h preko aplikacije za moj i komšinkin broj, nema Mega plana. Ja njoj i sebi aktiviram ručno preko aplikacije i dobih sadržaje.
Ne znam šta je bio problem, da li ovo što su povećali saobraćaj za Instagram i Tik Tok ili je to najava poskupljenja. Nikad mi se to nije desilo. Sreća, pa sam na vreme proverio, inače odoše dve hiljadarke.

Ni meni nije sad automatski obnovio Top Plan, iako sam imao dovoljno kredita. Najverovatnije je zato sto je istekla promocija sa smanjenom cenom.

Nije zbog toga, meni je povoljna cena nestala još prošle godine, a moja komšika je nikad nije ni imala. Stvarno nisu fer.

Mislim da su zeznuli za sve obnove koje su placene da se ne obnove automatski. Ne bitno da li su imali ili ne popust.

Беслпатни МП обновљен нормално .

Sada za dobar plan ima opcija da li zelis jednokratno ili visekratno (obnavljanje).
Mozda je i za mega i top sada potrebno rucno odrediti da li da se automatski obnavlja plan. Proverite sta vam je podeseno.

To je verovatno ovo ali iz nekog razloga kod mene se ništa ne nalazi pod višekratni.

Prilozi

• Screenshot_20260707_232551_rs_vipmobile_mojvip2_MainActivity.webp
    Screenshot_20260707_232551_rs_vipmobile_mojvip2_MainActivity.webp
    4.8 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20260707_232547_rs_vipmobile_mojvip2_MainActivity.webp
    Screenshot_20260707_232547_rs_vipmobile_mojvip2_MainActivity.webp
    8.1 KB · Pregleda: 59
Tako je i na svim meni poznatim brojevima, mada napominjem da su svi suštinski pomoćni, tj. služe samo za plaćanje parkinga i slično.

Ja vidim razliku u boji tih polja za opcije, pa mi bilo logicno da pomislim da je to svetlosivo aktivno (jednokratno)...

I jeste svetlosiva opcija aktivna, kontam da se nešto ne razumemo. Postavio je dva snimka ekrana, gde se na prvom vidi da mu je prazna ponuda višekratnih dodataka (na to se zapravo "žali"), a na drugom da mu se nude jednokratni. I tako je svima, svi dodaci na pripejdu se vode kao jednokratni, iako se obnavljaju, tako da zapravo ne postoji izbor. Moj je zaključak da je ovo problem sa interfejsom, tj. da je novi interfejs prilagođen postpejdu, gde ta razlika postoji. Videćemo hoće li je stvarno uvesti i na pripejdu, ali zasad se čini da je nema.

Nazad
Vrh Dno