Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E da tako je valjda i kristijano dobio, u nekoj utakmici u narednih godinu-ili dve ce da mu aktiviraju tu jednu suspenziju.

Kad je to Ronaldo dobio crveni karton sa uslovnom suspenzijom? Na ovom prvenstvu su crvene dobili sinoc Jarell Quansah i ranije Balogun, Hincapie iz Ekvadora, Agustin Canobbio iz Urugvaja, Rebin Sulaka iz Iraka, Ngoy iz Belgije, Almiron iz Paragvaja, dvojica iz Katara na utakmici protiv Kanade, Muharemovic iz Bosne i bila su tri crvena na prvoj utakmici izmedju Meksika i Juzne Afrike. Almiron je recimo pauzirao protiv Australije, a Ngoy protiv Novog Zelanda. Sve u svemu pausalno tumacenje pravila i odluke koje ne idu u koristi fudbala vec interesa ne vise ni velikih reprezentacija nego nekih pojedinaca koji imaju moc da uticu, a ovo mi lici na nekog iz administracije ridjokosog.

Pa promašeni penal? Posle Endrik sam ispred gola?
Nije promasen penal nego odbranjen! Dokaz da vikinzi imaju odlicnog gilmana koji je branio neodbranjivo. Promasen je kad sutne van okvira gola. Sve je stvar perspektive.
Ne favorizujem norvezane, al brazilci su bili na nivou drugorazredne ekipe.

Sad gledam neke snimke i retrospektive ponasanja timova kad gube i nakon izgubljenih meceva, definitivno dominiraju juznoamericke reprezentacije u vulgarnosti, nasilju, bezobrazluku......
Bruka i sramota za fudbal generalno.
juzno afrikanci najcivilizovaniji od svih. Toliko o tome.

Dobio Ronaldo u kvalifikacijama tri meča suspenziju, što se računa i na svetskom. Pa mu dali uslovno.
Sad če i ovaj napaćeni jadni englez na uslovnu i kreće lagano lomljenje nogu bez da misliš o posledicama odluke 🙂

Kad je to Ronaldo dobio crveni karton sa uslovnom suspenzijom? Na ovom prvenstvu su crvene dobili sinoc Jarell Quansah i ranije Balogun, Hincapie iz Ekvadora, Agustin Canobbio iz Urugvaja, Rebin Sulaka iz Iraka, Ngoy iz Belgije, Almiron iz Paragvaja, dvojica iz Katara na utakmici protiv Kanade, Muharemovic iz Bosne i bila su tri crvena na prvoj utakmici izmedju Meksika i Juzne Afrike. Almiron je recimo pauzirao protiv Australije, a Ngoy protiv Novog Zelanda. Sve u svemu pausalno tumacenje pravila i odluke koje ne idu u koristi fudbala vec interesa ne vise ni velikih reprezentacija nego nekih pojedinaca koji imaju moc da uticu, a ovo mi lici na nekog iz administracije ridjokosog.
dobio bas pred pocetak ovog svetskog: https://sports.yahoo.com/articles/c...ent-fifa-changing-165937388.html?guccounter=1

"But at that time, FIFA announced that the second and third games of the suspension would only have to be served after a one-year probation period.
Essentially, FIFA said Ronaldo can play in the World Cup, and they'll worry about the suspension later.
It's a bit different for Balogun, but the point is the same -- FIFA can do this if they want to."

Da, vidim da ej protiv Irske dobio crveni karton, ali je imao obavezu da sledecu kvalifikacionu pauzira pa onda preostale dve odsluzi. Ovde Balogun ne pauzira nista, igra odmah prvu sledecu.

Ne može se posmatrati isto taj Ronaldov crveni i ovaj Balogunov jer je Ronaldo "odležao" jedan meč tako da je kazna na neki način umanjena ali ne i poništena kao kod Baloguna.

Poslednja izmena:
Ali Ibra "Fox specijalac" kada izjavi realno nije ni bilo crveni, mozda je trebao nogu da mu slomi pa da kažu ok crveni.

Sad gledam neke snimke i retrospektive ponasanja timova kad gube i nakon izgubljenih meceva, definitivno dominiraju juznoamericke reprezentacije u vulgarnosti, nasilju, bezobrazluku......
Bruka i sramota za fudbal generalno.
juzno afrikanci najcivilizovaniji od svih. Toliko o tome.

Meni je ono ponasanje Nejmara posle postignutog gola neshvatljivo. Covek je reagovao kao da je dao gol za vodjstvo a ne za umanjenje poraza. A i njegovo ponasanje u poslednjih desetak minuta utakmice je bilo neprimereno, jednostavno previse ocekivanja a premalo realnosti.

Ali Ibra "Fox specijalac" kada izjavi realno nije ni bilo crveni, mozda je trebao nogu da mu slomi pa da kažu ok crveni.

Kakve veze to ima, dobio je crveni i snosi posledice. A da li je prestrogo ili ne, to je trebao VAR da utvrdi tokom utakmice. I ovi nezavisni komentatori bas trucaju gluposti. Pravila postoje da bi se postovala, ako se ne postuju nastaje anarhija. Nazalost, da ne bi nastala anarhija, pravila se postuju selektivno.

Crveni za Engleza sinoć je školski primer crvenog nakon nesmotrenog starta đonom na potkolenicu. Jeste on promašio loptu ali je đon završio na potkolenici meksičkog igrača i to je crveni iz udžbenika. Sreća je da nije sva težina bila na toj nozi inače bi kost pukla kao grisina.

Takođe, oba penala su potpuno jasna i nedvosmislena s tim što penal za Meksiko može da se razume da nije video obzirom na ugao i na to da su obojica istovremeno krenuli da to šutnu, teško se vidi ko je zapravo udario loptu a ko nogu protivnika.
Za crveni nema opravdanja da nije video onakav start i otvoreni đon na kostobran.

Ljudi dosta potcenjuju Norvesku, ali njihovi rezultati nisu slucajni. Pisao sam pre dve strane da nisam siguran da ce Brazil njih da izbaci. Radi se o reprezentaciji koja je trenutno u top 4 u Evropi (Francuska, Spanija, Engleska i oni).
Teško da Norveška ide u istu rečenicu sa prethodne 3. Dobri jesu, ali ne toliko. Nedostaje im čvrstina u odbrani. Brazili nije imao rešenje za njihove rupe, ali Engleska itekako ima. Mogu da im uvale 3-4 komada laganao. Još ako padne u provm poluvremenu ili prvoj četvrtini...

Meni je ono ponasanje Nejmara posle postignutog gola neshvatljivo. Covek je reagovao kao da je dao gol za vodjstvo a ne za umanjenje poraza. A i njegovo ponasanje u poslednjih desetak minuta utakmice je bilo neprimereno, jednostavno previse ocekivanja a premalo realnosti.

Kakve veze to ima, dobio je crveni i snosi posledice. A da li je prestrogo ili ne, to je trebao VAR da utvrdi tokom utakmice. I ovi nezavisni komentatori bas trucaju gluposti. Pravila postoje da bi se postovala, ako se ne postuju nastaje anarhija. Nazalost, da ne bi nastala anarhija, pravila se postuju selektivno.
Ma ok svi komentarisu VAR, mogu i oni da naprave grešku, ali da kažeš da nije ni bio crveni to je malo žešće uvlačenje amerima.

On je animal! Kako se samo hrani kvalitetno i kako trenira, nije ni čudo što se ovaj odbio od njega 😀
Realno, koliko su prgavi brazilci, a i ostali juznoamerikanci, voleo bih da vidim tucu na terenu izmedju brazilaca i norvezana. Msm da bi ih vikinzi raskantali kao.malu decu.
Mozda ste videli ovaj klip, al tako mi dobro ima analogiju, 9vaj malecni mi je kao Neymar

Prilozi

I sad svi po Anćelotiju kao da je isključivo on kriv što Brazil više nema ni fudbalskih majstora, ni identitet igre...
Sinoć sam preterao sa jednim izjavom gde sam pomenuo jednu forumu neprimerenu reč ali ista koja ima kulinarski prizvuk i dalje stoji...

1783335094554.webp

Odličan članak na Indexu. Samo smo krivi što i dalje gledamo, iako je sve jasno odavno. S obzirom da se zna da će ovo SP zaraditi 3x više para od prethodnog, ko zna koliki su bonusi u FIFI. Isto ovako ljudi nisu verovali da je Platini išta kriv.

Bivši čelnik FIFA Sep Blater optužen je da je 2011, kada je još bio na funkciji, uredio da se tadašnjem predsedniku UEFA Mišelu Platiniju sa računa FIFA prebaci dva miliona švajcarskih franaka (skoro 1.9 miliona evra), navodi se u saopštenju tužilaštva, a prenosi agencija AFP.
Obojica sve vreme negiraju optužbe, navodeći da je transakcija obavljena na osnovu ranijeg usmenog dogovora.
Prema optužnici, Platini je između 1998. i 2002. godine radio kao konsultant FIFA za godišnju naknadu od 300.000 franaka (187.400 evra), piše Rojters.
Međutim, bivši predsednik UEFA je 2011. od FIFA dobio dva miliona, a tužioci tvrde da za ovu transakciju nije postojao pravni osnov, dodaju.

Ma nije problem u Andjelotiju i ko zna cemu vec, problem je u samom savremenom fudbalu. Mi matoriji smo nauceni i odrastali uz jedan sasvim drugaciji fudbal od danasnjeg, siroviji ali pravedniji. Ove nove generacije, a gledam mog tinejdzera i drugare mu, oni padaju na propagandu, nove tehnologije, za njih je Nejmar igac iznad kojeg nema dalje. Pokazem im.snimke Ronaldinja, Zidana, Maradone, Vidica, Ferdinanda, Totija, Mihajlovica, Carlosa, ....oni tajac. Vide Kolinu, njima smesno, a lik najjaci autoritet ikada.
Zato mi ceznemo za pravim fufbalom, nerviraju nas preplaceni papani na terenu, a li sta da se rqdi, moderan fudbal je IN.

Ako su "oprostili" ovaj crveni amerikancu, zasto ne bi onda i zuti Oliseu? Cekamo francusku vladu da urgira!

Ако се ја сећам добро некад су се праштали црвени за финала да се играју у пуном саставу и то је то. За овај тренутни циркус ме ништа не може изненадити.

Domaćini, igra se na preko 2000m nadmorske visine.... i zamalo. Engleska je bar za jednu klasu iznad Meksika. Protiv Norveške ne očekujem neki veći otpor. Svi igrači poznaju Halanda, znaju kako se igra protiv njega, a ofanzivni potenicjal Engleske je svetlosnu godinu ispred Brazila.
Poznake ga i Gabriel najbolji štoper premier lige po meni pa ga je Haland otresao par puta kao s... preskočio ga maltene za gol glavom. Mislim da su ipak Englezi za koplne bliži prolazu ali ako Haland ubaci u Super Ultra Mega Turbo mod Englezi mogu samo da gledaju šta im radi. Nemaju oni odbranu da ga zaustavi kada podivlja.

Ko ima odbranu da ga zauztavi? Pre ce biti zauztavi da lopta dodje do njega

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno