Šta je novo?

Prenosiva ili pingvin klima

Silja019

Poštovan
Učlanjen(a)
15.12.2018
Poena
60
Pozdrav drustvo.Uzeo bih za vikendicu na dunavu jednu klimu .Treba da hladi oko 20kvadrata mozda malo manje.Ako moze neki savet,mane ,prednosti ovih klima.Ja npr imam 3 ortaka koji imaju ove klime i svo troje su prezadovoljni.Jedan ima Vox novu oko 30 000 plati drugi ima Pokretna klima DeLonghi PAC CN91 a treci ima japansku i vox klimu.Svo troje su zadovoljni i kazu da im klime vrse posa😵ve Vox imaju crevo i posudu gde se izlazi voda,ova Delonghi koliko sam razumeo nema kao i ta japanska kako li vec kod treceg nema posudu a vox ima.Kod nas je ugradnja klime Istocna Srbija oko 18 000 pa navise.Ne znam sta da radim lomim se vec 10-ak dana...ili da se lomim jos 30 pa da sacekam sledecu godinu 😀 Sala na stranu molim za neki savet,sugestiju itd.Hvala unapred.

Kažu da su te klime bučne generalno? Bacio pogled na neke Vox, deklarisane na 64dB ...

Poslednja izmena:
Imam jednu, ne znam odakle da pocnem da te ne razocaram... Prvo buka, moras da se naviknes. Mnogo su bucne. Drugo, gledaj neku koja ima posudu da mozes da izvadis, prospes vodu i vratis, a ne da je dizes svaki put da bi ispustio vodu na crevo. Onda "inverter", to ne postoji. Cim ona ohladi na zadatu temperaturu, senzor odmah pokupi temperaturu gde izbacuje topao vazduh, pa krece ponovo posle par minuta punom snagom. Onda crevo koje izbacuje vreo (ili hladan vazduh, ako uzimas onu koja greje), mora kroz prozor, pa vidi da ti ne ulazi toplota (ili jos bolje ako imas dimnjak, pa kroz njega).

Imam 2 mobilne jer u nasem gradu dobiti dozvolu za ugradnju za split sistem je ravno sedmici na loto i spasle nas u ovom talasu vrucine u Nemackoj kada bese danima preko 40°c.
Jedna je poznata Comfee (Lidl ih prodaje) bese oko 180e pre par godina od 7000 btu sa naprednim funkcijama i poprilicno je tiha dok je druga neka no name klasicna varijanta od 9000 btu (prodaje ih Aktion! lanac) uzeta prosle god za 120 ako se ne varam i bas je bucna ali radi dobro posao, kupljena kao bekap gde nisam ni znao koliku sam uslugu ucinio sebi tada.
Sto se tice buke, ona ti je najmanji problem kada ne mozes da spavas od toplote, lako se naviknes.
Sto se tice izbacivanja toplote, uz klime dobijas plasticne umetke za roletne, sto je dobro ako nemas drugog izbora.
Nama se najbolje pokazala platnena varijanta koja ide na ram prozora i koju moras extra da kupis, nisu skupe i odlicno drze toplotu i spoljni vazduh napolju.
Sto se tice creva za izbacivanje toplote, ona se znaju bas jako ugrejati ali to lako resavas oblaganjem cevi.
Najbolja je termo folija, imas da kupis u apoteci ili npr imas je u kompletu prve pomoci za pokrivanje povredjenih. Ako nemas termo, cak i obicna alu folija resava jako dobro stvar a ako ti je suv vazduh oblozis platnom i navlazis ali ce rezultirati sa vise vode u posudi klime.
Videh pre neki dan na Temu da imaju specijalna termo platna za izolaciju cevi, ne znam kakva su u praksi.
Ova od 7000 btu trosi 730w kada radi kompresor, od 9000 btu trosi 950w.
9000 je solo drzala na prijatnoj temp 50+ kvm dok je temp napolju bila do 35°c, kada je temp presla tih 35 i kada su se ugrejali zidovi morala je i druga da uskoci.
Tebi ce 20kvm bez problema ohladiti varijanta od 7000 btu.

Nazad
Vrh Dno