Šta je novo?

M2 SSD 1TB, ne detektuje storage

TMEV

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
319
Pozdrav drustvo,

Pretpostavljam da je sansa minimalna, ali ajde da objasnim.

Napravio sam ogromnu gresku sto nisam bekapovao ovaj SSD pre nego sam ga izvadio iz kompjutera. Prilikom vadjenja M2 diska iz nosaca koji se usteka u maticnu plocu, M2 se malo nakrivio na sredini. Bio je u nosacu jedno 6-7 godina, i mora da se speklo, jedva sam ga odvojio. Elem, nakon vadjenja i stavljanja u M2 u externi enclosure, cuje se zvuk (kao kad ustekate USB flesh), ali nije bilo nicega, nema novog "Drive" u My Computer. U device manager-u sam video da detektuje nesto, i moja pretpostavka nakon citanja po webu da je to prvi deo na M2 koji sluzi kao konektor izmedju USB konekcije i same memorije. Posto se M2 nakrivio, ja verujem da je konekcija negde pukla. Nasao sam par tutorijala kako su ljudi skidali tu memoriju, pa lemili na takozvani "donor M2" i tako pokusali da povrate podatke.

Posto je to van mojih sposobnosti, ako ovde ima eksperata u vezi SSD, M2 i memorije, ima li ikakve sanse da se nesto uradi?

Pozdrav svima

Da li si pokušao da vratiš u računar, tj. na isto mesto gde je bio?

Jesam, i nista. Testirao sam svakakve opcije i nista nije pomoglo. Ubedjen sam da je prekinuta konekcija izmedju konektora i memorije.

Sad samo profesionalno vađenje podataka može da ti pomogne a to će bogme da košta.

ima. evo odgovarajuće teme:

Hvala druze. Posetio sam temu i kontaktiracu obe firme ako treba.

Nazad
Vrh Dno