Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mojima istekla ugovorna obaveza u martu ove godine, od tada plaćaju 4200rsd za Eon Light paket (75/5), U više navrata su zvali oca, ali ih je oduvao. Dugogodišnji korisnici (još od 2010. godine). Ponovo nas kontaktiraju juče: umesto oca, mene. Nude mi Net TV basic po staroj ceni Eon Light od 3900rsd prvih 12 meseci, a potom preostalih 12 meseci 4100 rsd. Uz to bi mi dali 1 Eon Smart Box koji bi mi zamenio 1 D3 uređaj (imam ih dva D3 u kući, 2 smart TV-a i 1 glupi za koji zapravo i koristim taj jedan D3). Rekao sam da nisam zadovoljan ponudom, da ću se konsultovati sa mojima pa da me opet kontaktiraju danas.

Koje su mi opcije, kako biste bi nastupili?

Mislio sam da tražim prvih 6 meseci po 1rds, ili barem 3500rsd fiksno tokom cele ugovorne obaveze. Da li tražim pogaću na ljebac, ili ima još manevarskog prostora?

Moras da podneseš zahtev za raskid.Na ovaj način ne mogu ti ponuditi više,jer različiti agenti i sa ovlašćenjima rade kao taj sto te pozvao i onaj kad im se upali lampica da si predao zahtev za raskid.

Mojima istekla ugovorna obaveza u martu ove godine, od tada plaćaju 4200rsd za Eon Light paket (75/5), U više navrata su zvali oca, ali ih je oduvao. Dugogodišnji korisnici (još od 2010. godine). Ponovo nas kontaktiraju juče: umesto oca, mene. Nude mi Net TV basic po staroj ceni Eon Light od 3900rsd prvih 12 meseci, a potom preostalih 12 meseci 4100 rsd. Uz to bi mi dali 1 Eon Smart Box koji bi mi zamenio 1 D3 uređaj (imam ih dva D3 u kući, 2 smart TV-a i 1 glupi za koji zapravo i koristim taj jedan D3). Rekao sam da nisam zadovoljan ponudom, da ću se konsultovati sa mojima pa da me opet kontaktiraju danas.

Koje su mi opcije, kako biste bi nastupili?

Mislio sam da tražim prvih 6 meseci po 1rds, ili barem 3500rsd fiksno tokom cele ugovorne obaveze. Da li tražim pogaću na ljebac, ili ima još manevarskog prostora?
Kao kolega iznad sto rece, pravac poslovnica i zahtev za raskid, samo tako ces dobiti valjanu ponudu.

Pa stari je postao nevazeci potpisivanjem novog. Imas opciju,po zakonu,da platis i 1 mesec ili 23 meseca. Posto nisi lud,trazis da platis 1 mesec.😉
Nije baš tako ima te 2 opcije ali ima plus troškove priključne takse za kuću od 9900 ili za stan 3900 dinara to sigurno naplaćuju pošto nije prošlo više od 12 meseci od UO. Sad nisam 100% siguran ali kad tako rano otkaže UO uvale ti i troškove za svaki metar kabla i takse i za ruter i box uređaje.

To sad ne znam jer nije bilo klasicno uvodjenje nego preseljenje prikljucka. Rece da ce otici pa cemo cuti sta su mu rekli. Da mogu dzukacki da to naplate ,moguce je.

Pa nije klasično preseljenje izmuvali su ga za novu UO a i on je uzeo drugi paket koji je niži od prethodnog. Po brzini koju mu gazda ovde pominje imo je NET TV Premium + na optici a sad mu je na bakru opet prema brzini uveden NET TV Basic +.Kako si i sam rekao stari je postao nevazeci potpisivanjem novog.

Nije uzeo niži paket, ali su ga uspešno naterali da pređe na aktuelnu ponudu. Brzina 500/250 koja se pominje je promotivna na optici za bivši EON Full. Da li se vodi kao preseljenje, ne možemo znati bez tačnih detalja, konkretno da li je potpisao potpuno novi ugovor (dok je prethodni raskinut bez penala) ili samo aneks starog. U prvom slučaju, koji je izvesniji, svakako bi mu naplatili priključnu taksu kod prevremenog raskida, dok u drugom ne znam kakva bi im politika bila, tj. imalo bi logike i da hoće i da neće da pokušaju da naplate.

Danas su me zvali jer mi za par meseci ističe ugovorna obaveza, nude NET TV prvih 12 meseci 50% a posle toga punu cenu. Za sada me ne interesuje, jer svakako čekam da mi istekne i ugovor sa Telekomom pa će onda pasti odluka da li idem na NET + TV kod SBB ili samo NET kod najpovoljnijeg operatera.

Od 6 juna sam potpisao novi ugovor zbog poskupljenja, sada mi za 5 dana juna stize racun 1350 dinara, uopste mi nije jasna ta racunica njihova ako je za ceo mesec 4150, ful duo paket je bio, da li neko ima mozda slicnu situaciju pa da uporedim.

nude NET TV prvih 12 meseci 50% a posle toga punu cenu
Nije loše, s obzirom da su ranije prilikom takvih poziva nudili 6 meseci stare cene kao pogodnost, što je za klasične pakete lošije nego 12 meseci upola cene.

da li neko ima mozda slicnu situaciju pa da uporedim
I ja smatram da me nisu tačno zadužili, ali je razlika minimalna, pa nema potrebe za daljim ispitivanjem šta se desilo, ali svakako jeste zanimljivost. Koristio sam EON Full po ceni od 4549 dinara, opremu im vratio 12. juna, a stigao je račun 1669,49 dinara. Bilo bi 1667,97 da su računali 11/30 ili 1819,60 da su računali 12/30. Kod tebe je već nešto drugačije.

Još uvek imam sve otključane kanale 2.jul, a ostao sam na duo light paket. Čak gledam u sbb app mi stigao račun na 3600din,isti kao prethodni, ali i tako trebavalkda jer je nov za jul tek... Nisam želeo da pregovaram sa njima. Januata mi istile ugovor pa ću tada da se borim... Možda bude neka akcija oko nove godine.

Evo ga epilog za moj problemčić. Podneo sam zahtev za raskid 26.06. i niko me od tada nije zvao iako sam nekoliko puta zvao call centar. 30.06. su me ubeđivali u call centru da ne brinem i da mi neće isključiti uslugu sledećeg dana i da će me neko sigurno pozvati. Te večeri vidim u SBB aplikaciiji da više nemam aktivnih ugovora... Sledećeg dana zovem kažu morate u poslovnicu da povučete zahtev za raskid. Odem u yettelovu poslovnicu gde sam i podneo zahtev za raskid jer SBB poslovnica više ne radi kažu morate na call centru 🙂 Pa su zvali valjda jednog jedinog čoveka koji ima može pomoći on se ne javlja. Pa sam ostavio broj javiće mi čim se on javi. Otišao pravac u Yunet i kažu produžili su promociju 500/250 statička IP 2.000 dinara. Još ima ako se plati 12meseci unapred 10% popusta znači izađe 1.800 dinara. Ćao SBB. Šta gubim? HBO max koji sam pogledao sve što me zanima i to je to. Imam od koga da uzmem i MTS i YETTEL i SBB aplikaciju na korišćenje. Gubim fiksni koji nisam posedovao zadnjih 15 godina. Gubim box koji mogu kupiti bilo gde i imati ga zauvek...ako mi zatreba. To je to.

Pitanje: da li je neko kačio ruter u bridge mode i da li može da mi kaže da li je bridge mode zaključan od strane SBB-a (nisam kod kuće da sad proverim a jako me zanima) i da li se u bridge modu gube funkcionalnosti IPTV o VoIP ? Razmišljam da pravim homelab sa Asus RT-BE88U ruterom (postojeći je Huawei HG8145V5, tako da ONT nije odvojen i morao bih njega koristiti, iako bih ga najradnije eliminisao).

Izvinjavam se ako nije adekvatna tema za ovo pitanje, moderatori nek premeste ako je potrebno.

Da li se isplati menjati ruter koji imam od sbb-a koji je wifi5 za wifi6, da li bih imao neki benefit? Sto se tice broja uredjaja koji koriste wifi, imam 2 telefona i laptop.

Te večeri vidim u SBB aplikaciiji da više nemam aktivnih ugovora...
Ovo iskreno ne čudi, jer im je to sigurno namešteno da ide automatski. Samim tim, "obećanje" agenta kontakt centra ništa ne znači.

HBO max koji sam pogledao sve što me zanima i to je to. Imam od koga da uzmem i MTS i YETTEL i SBB aplikaciju na korišćenje.
Ma i HBO možeš sigurno naći, mnogi ga imaju, a ne koriste.

Gubim fiksni koji nisam posedovao zadnjih 15 godina.
Mogao bi i da preneseš broj kad bi želeo. Sve u svemu, ništa ne gubiš, hahah.

da li je neko kačio ruter u bridge mode
Nije lično iskustvo, ali pratim temu i više puta se pisalo da SBB tu opciju navodno ne daje fizičkim licima.

Da li se isplati menjati ruter koji imam od sbb-a koji je wifi5 za wifi6, da li bih imao neki benefit?
U skladu sa prethodnim pitanjem i odgovorom, to valjda ne može, ali bi i te kako osetio poboljšanje, velika je razlika.

Nije lično iskustvo, ali pratim temu i više puta se pisalo da SBB tu opciju navodno ne daje fizičkim licima.
Kakva glupost, 2026. godina... hvala na odgovoru!
Doduše, pošto Huawei u tom slučaju idalje manageuje ISP VLANove, onda će verovatno VoIP i IPTV raditi kako treba, ako se napravi DMZ host adresa za Asus (i ugasi DHCP i WiFi na Huawei-u, onda dobijam maltene 100% željeni rezultat).

Ovo iskreno ne čudi, jer im je to sigurno namešteno da ide automatski. Samim tim, "obećanje" agenta kontakt centra ništa ne znači.

Ma i HBO možeš sigurno naći, mnogi ga imaju, a ne koriste.

Mogao bi i da preneseš broj kad bi želeo. Sve u svemu, ništa ne gubiš, hahah.

U skladu sa prethodnim pitanjem i odgovorom, to valjda ne može, ali bi i te kako osetio poboljšanje, velika je razlika.
Ma ni HBO ne treba. Aplikacija na slovo S instalirana na TV sve rešava 🙂 Ja sam se uselio u novu zgradu pre 2,5 godine i blage veze nemam ni koji je broj fiksnog tamo. E da, zaboravih da kažem, da ja i dalje imam internet i sve. Verovatno se drže onog roka za raskid od 7 dana koji mi je u poslovnici rekla kada sam podnosio zahtev. Tako da sutra ili prekosutra treba da nastane mrak pa onda od nedelje vraćanje uređaja.

Nije loše, s obzirom da su ranije prilikom takvih poziva nudili 6 meseci stare cene kao pogodnost, što je za klasične pakete lošije nego 12 meseci upola cene.

I ja smatram da me nisu tačno zadužili, ali je razlika minimalna, pa nema potrebe za daljim ispitivanjem šta se desilo, ali svakako jeste zanimljivost. Koristio sam EON Full po ceni od 4549 dinara, opremu im vratio 12. juna, a stigao je račun 1669,49 dinara. Bilo bi 1667,97 da su računali 11/30 ili 1819,60 da su računali 12/30. Kod tebe je već nešto drugačije.
Pa eto kod mene samo 5 dana skoro ko tvojih 11, sacu im se javim 🤣

Evo ga epilog za moj problemčić. Podneo sam zahtev za raskid 26.06. i niko me od tada nije zvao iako sam nekoliko puta zvao call centar. 30.06. su me ubeđivali u call centru da ne brinem i da mi neće isključiti uslugu sledećeg dana i da će me neko sigurno pozvati. Te večeri vidim u SBB aplikaciiji da više nemam aktivnih ugovora... Sledećeg dana zovem kažu morate u poslovnicu da povučete zahtev za raskid. Odem u yettelovu poslovnicu gde sam i podneo zahtev za raskid jer SBB poslovnica više ne radi kažu morate na call centru 🙂 Pa su zvali valjda jednog jedinog čoveka koji ima može pomoći on se ne javlja. Pa sam ostavio broj javiće mi čim se on javi. Otišao pravac u Yunet i kažu produžili su promociju 500/250 statička IP 2.000 dinara. Još ima ako se plati 12meseci unapred 10% popusta znači izađe 1.800 dinara. Ćao SBB. Šta gubim? HBO max koji sam pogledao sve što me zanima i to je to. Imam od koga da uzmem i MTS i YETTEL i SBB aplikaciju na korišćenje. Gubim fiksni koji nisam posedovao zadnjih 15 godina. Gubim box koji mogu kupiti bilo gde i imati ga zauvek...ako mi zatreba. To je to.
"Imam od koga da uzmem i MTS i YETTEL i SBB aplikaciju na korišćenje". Jak epilog..

Kada se potpise aneks ugovora u poslovnici tu ne vazi onih 14 dana prava na raskid bez penala ?

Imam recimo trio gold, tako nekako, istekao ugovor, ovaj tennis kanal do kad ce to biti dostupno? Ima li neko info. Nisam ni znao da je u junu sve bilo otljucano, supruga primetila pre 10ak dana tek.

Da li opcija za raskid ugovora zbog poskupljenja više ne važi?
Naime, prošli mesec kod brata su došli da menjaju opremu (uveli optiku i zamenili boksove) i uvalili su mu novi ugovor a da nije ni znao šta potpisuje, mislio je da je to samo radni nalog za zamenu opreme, ne razume se čovek baš najbolje. Nismo znali da je istekao ugovor inače bih ja zvao i tražio bolje uslove.
Vidim da ima Net TV Basic + i rentu za dva eon boxa po 350din (ima 3 eon boxa za 3 TV-a), net 300/150, 3 slota za mobilnu aplikaciju i cena je 5300.
Koje su mi sada opcije da smanjim cenu mesečnog računa ili nemam opcija?

Nažalost, prošao je period kada je uz podnošenje zahteva za raskid zbog poskupljenja moglo nešto da se izvuče

Naime, prošli mesec kod brata su došli da menjaju opremu (uveli optiku i zamenili boksove) i uvalili su mu novi ugovor a da nije ni znao šta potpisuje, mislio je da je to samo radni nalog za zamenu opreme, ne razume se čovek baš najbolje. Nismo znali da je istekao ugovor inače bih ja zvao i tražio bolje uslove.
Vidim da ima Net TV Basic + i rentu za dva eon boxa po 350din (ima 3 eon boxa za 3 TV-a), net 300/150, 3 slota za mobilnu aplikaciju i cena je 5300.
Koliko znam opcija prevremenog raskida je postojala zaključno sa 30. junom, što je mesec dana od kako su sve korisnike obavestili o podizanju cena svih paketa počev od jula meseca.

Mada, sad kad razmislim, ako je taj novi ugovor potpisan u periodu nakon što je obaveštenje izašlo, pitanje je da li opcija prevremenog raskida uopšte važi za te korisnike? Za njih se ne radi o promeni koja krši odredbe postojećeg ugovora, verovatno su u novi ugovor odmah stavili koja će biti cena od jula meseca.

Probajte klasičan raskid UO uz opciju plaćanja samo za mesec korišćenja plus 30 dana za raskid UO.Pošto je već imao uvedenu uslugu na prehodnoj UO verovatno bi platili samo to ne i priključnu taksu.

Nazad
Vrh Dno