Šta je novo?

Samsung Galaxy s27

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovi nikada neće naučiti ko kanda. Ili neka se prebace full time na exynos za sve modele ili neka guraju snap i da svima bude lepo!

Idemo double down na najnebitniji feature ikada. Što pre propadnu svima će biti lakše
Taman ova nepotrebna funkcija bice "highlight" na predstavljanju, pa da se ispod radara i ove godine provuku iste baterije i kamere. Sa uvodjenjem PRO modela takodje ce pokusati da prikriju gotovo nikakve promene na obicnom S27 i plus.

Ne znam zašto skoro svi proizvođači izbegavaju dijagonalu oko 6.5" (6.4" -6.6"). Možda sam pristrasan ali meni je to ubedljivo nabolji kompromis nosivosti i upotrebljivosti. Ili je igračkica od 6.2" (probao sa s25 meni ono ispada iz ruku koliko je malo, dao devojci) ili su poslužavnici od 6.9" pa sa dve ruke kucam običnu poruku. Ne znam...možda sam ja polupan.
Sljamsung to ne zeli da radi zbog izrazite alavosti, gde je fakticki standardizovao prozivodnju na sto manje varijacija, kako bi mu bila sto jeftinija, pa tako u praksi kada se pogleda, 90% ponude modela imaju ekran iste dimenzije 6.7, i iste baterje 5000 mah. Nastancovao ekrane i baterije istih velicina/kapaciteta i teraj. Kako lezi u ruci i kako to izgleda nije ih briga, ljudi kupuju jer su navikli, veruju u brend od ranije. Dokle god prodaje ide dobro, nece menjati taj modus. Softver je taj zbog kojeg mnogi ljudi ne smeju da predju na drugi brend, i ja sam jedan od njih. Sto se tice hardvera, Kinezi su u dobroj meri stigli ili cak prestigli Samsung, ali sto se tice OS-a, moraju jos mnogo da rade. Podrzavam svaki napredak Kineza, kako bi se sto pre desila neka promena na bolje kod Samsunga.

Технологија моб телефона је сазрела још пре више година, и јако је тешко у таквим условима уводити неке велике новине.
Као када тренираш неки спорт нпр, у почетку имаш највећи напредак, и како време одмиче, све мањи и мањи напредак постижеш.
Тако ја то видим. Није да их браним, али разумем.

Pa sto onda samsung ne unapredi svoje modele? Nije da nema prostora. Poslednjih 5 generacija, gotovo isti modeli, neke sitne razlike. Kao da vec ne postoje telefoni sa boljim kamerama, baterijom, sa nekim gimmick stvarima...
Razumem ih i ja. Hoce da cede suvu drenovinu sto je vise moguce. Najvaznije im je da zarade sto vise i zabole ih za unapredjenje telefona. Apsolutno razumljivo, samo bez opravdanja kako je industrija mobilnih telefona dosegla plafon i da nema mesta za napredak.

Problem je prost, preveliki su. Kao apple. Nema tu epohalnih inovacija iz prostog razloga sto moraju rizik da svedu na minimum kod proizvoda koji se “obrcu” u tolikim kolicinama. Inovacije se mogu traziti u fold telefonima do momenta dok i oni ne postanu standard i krenu da se prodaju u ogromnim kolicinama. Naravno i pored svega toga moze samsung da se potrudi kao vivo, oppo i sl ali msm da je njihov board direktora i ceo lanac previse rigidan da bi jurio entuzijazam i rizike umesto profit-a… nazalost ne vode kompanije zaljubljenici u nove tehnologije nego biznismeni. Dok god je tako ne mozemo se nadati nekom wow iskoraku…

Mogu da uzmu (kupe ili stvore) novi podbrend kao Poco.
Pa da se igraju 😉

Nazad
Vrh Dno