Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

• Začetnik teme Začetnik teme Zeha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
čuje se više i teže ide nego kod veš mašine

evo video

Prilozi

Tako se čuje i kod mene

Posle jutrosnjih konsultacija sa chatgpt (a skim drugim u 5 ujutru) dosao sam do zakljucka da struze filc koji zaoptiva bubanj.
Jutros prema preporuci chatgpt, hrabro ubacim ciste starije, ukrucene pesire, komada 3 i "isperem" ih u veš mašini pa ubacim u susaru, program za peskire.
Osuseni za ormar (prvi nivo, bez + i ++) i stvarno su suvi i našušureni i mekši nego pre potapanja u ves masini.
Centrifuga 1200, pokazalo se na ekranu nesto malo manje od 2h (dal bi 1h:46 ili 56min, tako nesto) nakon nekog vremena je skratilo se vreme na 36min, mislim da je pa oko 60min barem skratio sušenje.
Nije se ništa zapalilo, nije nista smdrilo, veš ok i bez ikakvih spec mirisa, primetio na pocetku da oslobadja toplotu i cini mi se malo i vlage (malko pare), oseti se po mirisu.
Sušara na terasi uz otvoren prozor radi...

Malo sam konfuzno pisao prethodni post, jelde?
Da pojasnim, ves masina je centrifugirala peskire na 1200, para se osetila kad je sušara počela da radi, al to vrlo malo, samo da nagovesti vlagu u zraku, tolpota se malo podigla i osetila u prostoru, u stanu bi se osetilo znacajno da grije, na terasi me bas briga bilo (tek sto ce biti dobro zimi da malo podgrije dok radi 😉 ), sušara je pokazale nešto manje od 2h da ce sušiti pa je nakon nekog vremena spustila na 36min.
Peskire sam sušio na programu za peškire uz opciju "nize temperature".

Posle sam oprao u veš mašini nekoliko mikrofiber krpa (5 cini mi se), centrifugiralo na 1200 (zaboravio smanjiti na 800), ubacio u sušaru na program za sinteriku, pokrenuo sušenje i otisao napolje...
Nije moglo da se izabere opcija "manja temperatura".

Sad perem punu veš mašinu belog pamučnog veša i peškira (caršafa ima dosta pa našušureno, mozda stalo max 4,5kg od mogućih 9kg) pa cu to posle u sušaru da stavim.
Samo razmisljam da li bar jedan čaršaf okačiti na štrik ili namerno siliti da tu celu veliku gomilu suši sušara...
Igram se malo, šta ću. 🙂

tako se i kod mene cuje,s tim sto meni je izgleda neki lezaj ili sta vec otislo pa s ekod mene bas bucnije cuje kada krene da vrti bubanj
Kako može otići ležaj kad se to sve vrti polako, nema znacajne vlage kod ležaja, od čega bi mogao ležaj otići pa nek je i mokar veš težak na početku sušenja?

Po mojoj racunici ne vise od 4,5kg belog veša (čaršafi, peškiri, peškirići mali, gaće, majice, jastučnica), sve pamuk, osušeno, mekano, nema mirisa nekog posebnog, još toplo sve, oko 1/2 posude vode za kondenz bilo popunjeno, dosta al ne previše onog ocufanog u filteru (kao vata da je), podeseno na susenje pamuka sa ocijom "manja temperatura", ova sprava stvarno radi dobro, zimus ima da me spasi cekanja da se osuse stvari, a preko cele godine ima peskire i "ukrucene" stvari (od pranja i starosti) da u njoj susim jer je sve omeksalo...

Mislim da nije greška kupiti sušaru bez toplotne pumpe ako masina nece stajati u kuci ili stanu već negde van stambenog prostora (terase, šupa, garaže, vešernica van kuce, ljetnje kuhinje i sl hladni prostori) ...

Nazad
Vrh Dno