Malo sam konfuzno pisao prethodni post, jelde?
Da pojasnim, ves masina je centrifugirala peskire na 1200, para se osetila kad je sušara počela da radi, al to vrlo malo, samo da nagovesti vlagu u zraku, tolpota se malo podigla i osetila u prostoru, u stanu bi se osetilo znacajno da grije, na terasi me bas briga bilo (tek sto ce biti dobro zimi da malo podgrije dok radi
😉 ), sušara je pokazale nešto manje od 2h da ce sušiti pa je nakon nekog vremena spustila na 36min.
Peskire sam sušio na programu za peškire uz opciju "nize temperature".
Posle sam oprao u veš mašini nekoliko mikrofiber krpa (5 cini mi se), centrifugiralo na 1200 (zaboravio smanjiti na 800), ubacio u sušaru na program za sinteriku, pokrenuo sušenje i otisao napolje...
Nije moglo da se izabere opcija "manja temperatura".
Sad perem punu veš mašinu belog pamučnog veša i peškira (caršafa ima dosta pa našušureno, mozda stalo max 4,5kg od mogućih 9kg) pa cu to posle u sušaru da stavim.
Samo razmisljam da li bar jedan čaršaf okačiti na štrik ili namerno siliti da tu celu veliku gomilu suši sušara...
Igram se malo, šta ću.
🙂
tako se i kod mene cuje,s tim sto meni je izgleda neki lezaj ili sta vec otislo pa s ekod mene bas bucnije cuje kada krene da vrti bubanj
Kako može otići ležaj kad se to sve vrti polako, nema znacajne vlage kod ležaja, od čega bi mogao ležaj otići pa nek je i mokar veš težak na početku sušenja?