Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Srbija mog detinjstva...
Imao nekog nastavnika, osine te lenjirom po prstima kad si bezobrazan, al to je da places koliko boli .. kad nisu prsti izlozeni nastrada uvo ili nesto slicno

zadnje 2 godine osnovne, cak i najveci probisveti su znali da se kod njega cuti.

Danas bi taj nastavnik dobio suspenziju, "ljucka prava" i deca nedodirljiva i ostale teme. A prosek ove godine na Srpskom bio istorijski najnizi... pa se zapita covek, ko je tu u pravu ?

Offtopic na stranu, FROM od ove poslednje epizode jos manje smisla ima. Jos samo malo im fali da dodju do stanja kao LOST i da jedino logicno objasnjenje bude "sve je bio san" na kraju

From me razocarao kraj,extra serija Ali ova sezona je nula

Legendarna scena iz prve sezone kad black big serif ide u sumu sa onom slatkom lujkom

Pada mrak,cudovista a oni se zatvaraju u mali sator u sumi,koji bi to bio film za odrasle

@nikornla veoma je jednostavno. Ko god trazi neku veliku logiku i smisao po principu "da ti objasnim ja kako se zavrsio lost" sustinski prica neki svoj Head-canon.

Ostrvo je neko Meta mesto koje je zivot-srmt bitno u smislu da je kao tranzicioni portal. Postoji, realno je i pitaj boga zasto je tu, ni to nisu objasnili

Pad aviona i sve sto se desilo, su na kraju objasnili kao manje vise "izbor za New Guardian-a" ostrva.

Sve ostalo - DARPA, hijeroglifi, egipatske stvari, loom, nozevi bodezi, hatch, Walt, portali, put kroz vreme, sve je to bio jedan veliki Bul. Niti jedina ta stvar nije objasnjena, uopste.

Crkva je Purgatory gde se oni svi sretnu

Debeli je novi guardian ostrva, koje ima "izvor" i "cep" (Jacob i Crni). Debeli postaje novi Jacob. On sada cuva ostrvo da ne izadje crni dim iz izvora.

Dakle sve sto se desilo je da bi Hugo zamenio Jacob-a. Ostrvo je to htelo. Oces dodatna objasnjenja za sve - F you.

^ aaaaand this is exactly why the Red Sox will never win the Series...

elem, odgledao The Bureau i Tehran.

hvala svima koji su pomenuli The Bureau, vrlo vrlo dobra serija, nemam neke zamerke. Tehran, sa druge strane, slobodno preskočiti, tipičan blokbasterčić u "još samo ovo, i nećemo više" fazonu.

@nikornla veoma je jednostavno. Ko god trazi neku veliku logiku i smisao po principu "da ti objasnim ja kako se zavrsio lost" sustinski prica neki svoj Head-canon.

Ostrvo je neko Meta mesto koje je zivot-srmt bitno u smislu da je kao tranzicioni portal. Postoji, realno je i pitaj boga zasto je tu, ni to nisu objasnili

Pad aviona i sve sto se desilo, su na kraju objasnili kao manje vise "izbor za New Guardian-a" ostrva.

Sve ostalo - DARPA, hijeroglifi, egipatske stvari, loom, nozevi bodezi, hatch, Walt, portali, put kroz vreme, sve je to bio jedan veliki Bul. Niti jedina ta stvar nije objasnjena, uopste.

Crkva je Purgatory gde se oni svi sretnu

Debeli je novi guardian ostrva, koje ima "izvor" i "cep" (Jacob i Crni). Debeli postaje novi Jacob. On sada cuva ostrvo da ne izadje crni dim iz izvora.

Dakle sve sto se desilo je da bi Hugo zamenio Jacob-a. Ostrvo je to htelo. Oces dodatna objasnjenja za sve - F you.
Druže čovek nijee gledao seriju ne traži pojasnjenja. Treba ovo prepakovati u spoiler. Jeste proslo 20 god ali ipak treba neke stvari drzati u spoilerima.

@Kolektor veoma je jednostavno, spojleri se stavljaju u spoiler tagove, pogotovo glavni spojler cele serije.

To objašnjenje sta je bilo na kraju Losta ti je kao kad bi napisao za neki film ko je ubica. Ili npr zamisli da nekome ko nije gledao Usual Suspects objasniš kraj. Na sve ovo je po meni ogromna razlika sto u film ulozis 2 sata, a u Lost covek treba da ulozi 100 sati, sto je i glavni razlog zašto još uvek nisam odgledao. Uz to znam da se dosta ljudi razočaralo serijom na kraju iako je baš bila ultra mega popularna kad se davala.

Tvoj post nisam čitao nakon prvog pasusa jer mi ne trebaju dodatna pojašnjenja, jer i ovako mi je dovoljno otkriveno, a bože zdravlja pogledace se ista pre ili kasnije.

Protumacio sam tvoj post kao zamerku da svako ima svoju "verziju" kraja radije nego kao "nisam gledao a ljudi spojliju konstantno"

Prijavio sam post da se obrise ili spoil-uje

Vezano za LOST -
kraj Losta NIJE "sve je to samo san bio"

Koga interesuje, ima po internetu brdo sajtova gdje je kraj koji je potvrđen od kreatora serije - objašnjen detaljno, tako da ne spamujemo temu bez potrebe po ko zna koji put.

Što se FROM-a tiče cijela sezona tanka ali meni bi ova poslednja epizoda odlična. Dobro je što znamo da je peta sezona zvanično i poslednja, tako da bar znamo da neće biti razvlačenja više.

Lost je bila neka zapetljancija, uvuče te i stalno misliš da ćeš dobiti neke odgovore šta se dešava, al na svaki oskudni odgovor dobiješ još tri nova pitanja. Nervirala me serija maksimalno, al se još sećam koliko bi me zalepila za ekran. From je isto to, ali u više horor varijanti i sa još slabijim scenariom i glumom. Stalno pričam koliko je loša, a opet je gledam. Aj da dočekam i tu poslednju sezonu, gde naravno opet neće ništa objasniti i svi ćemo još jednom izaći iznervirani što smo sve ovo uopšte gledali.

Lost je serija koja zakucava za ekran. Sećam se gospodza je po 10 epizoda dnevno tukla. Nismo ni ja ni ni okolina bii bolji. Baš ama baš svaka epizoda klifhengerčina. Tada sam i razvio sistem gledanja od pola epizode do pola sledeće. A onda kad sam sustigao da o
Pratim 1 nedeljno da čekam da izadje pakao, nikad ne dočekati da izadje.

Hahahaha, prvi put čujem za taj sistem "od pola do pola" 😂 Interesantno zvuči, ali nema šanse da bih mogao tako. Srećom nemam problem da sačekam sezonu da se završi. Retko šta sam pratio epizodu za epizodom, tj uglavnom kad je nešto novo što želi i druga polovina da gleda, a ne može da sačeka.

Doduse, From je tako koncipiran da možeš da primenis istu taktiku, samo na nivou sezona.

@Kolektor, ne znam dal si meni odgovorio ili ne, ali ja nemam problem ako ljudi imaju drugačije viđenje nekog dešavanja, već otkrivanje očiglednih stvari. Nije isto reci ko je Kajzer i diskutovati npr kraj Inceptiona (da ne pominjem teze primere kao Lynch-ove filmove i objasnjenje istih).

Tebi rekoh @nikornla jer se nismo razumeli - odnosno nisam ja tebe. Mislio sam da si napisao u fazonu -

"jao svako ima svoju verziju kraja lost-a" a ne u smislu da je pricanje o tome spoiler za one koji nisu gledali

Nije mi bila namera da te spoil-ujem niti da ti otkrijem bilo sta i izvinjavam se

Nene, isključivo to na kraju se ispostavilo da je sve bio san. I sto je najjace nisi prvi koji je isto rekao poredeci Lost sa Fromom.

Navodno iz S05E01... 😀
729099314_10239314577975385_7197902978546700034_n.webp

Solidan je Widows Bay, nisam još završio sezonu samo sam malo umro od smeha na sedmu epizodu i jason voorhees cameo 🤣

Postavljen prevod za drugu epizodu druge sezone serije "Šećerko"

Sugar.webp

Uživajte !!!

Gledao li je neko Avatara S2?
Odgledah prve 3 epizode i nekako mi nije to to, koliko me secanje sluzi neki likovi nisu kao u animiranoj seriji, Toph na primer se secam da je mnogo duhovitija .

Nikada nisam razumeo fenomen Lost serije kao i zašto se toliko priča o njoj. Krenuo da je gledam pre koju godinu i bukvalno prodavanje magle, tako da sam je batalio nakon treće sezone. Najjače mi bilo ( a i nerviralo me) što u prvoj epizodi prikažu neku scenu, zatim moraš da odgledaš 20 i kusur epizoda da bi u zadnjoj epizodi dobio odgovore. Evo hoću kako neću. Precenjena serija.

Nikada nisam razumeo fenomen Lost serije kao i zašto se toliko priča o njoj. Krenuo da je gledam pre koju godinu i bukvalno prodavanje magle, tako da sam je batalio nakon treće sezone. Najjače mi bilo ( a i nerviralo me) što u prvoj epizodi prikažu neku scenu, zatim moraš da odgledaš 20 i kusur epizoda da bi u zadnjoj epizodi dobio odgovore. Evo hoću kako neću. Precenjena serija.
Dve i po epizode. Zaista samo dve i po sam uspeo da odgledam i digao sam ruke. 😉

Niste je gledali kad je bilo 3ipo dobre serije pre 20 godina sad možeš da biras bolje serije. Pametno što ste odustali mnogi koji su pocinjali zadnjih 5 gofina su odustajali.

Sto se Froma tice, pre početka 4. sezone odlucio da odgledam recap svih sezona do sada. Odgledam i u fazonu sam, ovo je sve moglo lagano da stane u jednu sezonu. Mozda eto da epizode dignu da traju po sat vremena i sasvim dovoljno prostora za sve.

Krenuo da gledam S04E01 i brate mili, likovi bukvalno ne mogu odmah da odgovore na postavljeno pitanje, nego sve nesto uvijaju, kao da su non stop u fazonu "reći ću ti, ali ne mogu sada jer nemam vremena", a onda bulazne nešto što traje minimum isto toliko koliko bi im trebalo da daju direktan odgovor. Tu je car onaj "matori dečak", lik smara za medalju. Sve nešto ne može da odgovori, onda kad posle 10 epizoda odgovori, ispostavi se kasnije da je odgovorio 25% maks od onoga što je mogao i što zna. Svi su nešto pogubljeni, pa često čak i oni koji po svom karakteru i ponašanju definitivno ne bi trebali da budu.

O gomili gluposti i totalnih nelogicnosti nema potrebe da pričam, već se dosta govorilo o tome. Jeste da je serija "fantazija", ali opet.

Kad sam krenuo da J.G., sacu da jedem do kraja, zaista se nadam da je peta i poslednja sezona.

1782741281920.webp1782741288675.webp

1. sezona prati jezivu istinitu priču o neurohirurgu Kristoferu Danču koji je namerno sakatio i ubijao svoje pacijente na operacionom stolu.
2. sezona razotkriva šokantne prevare harizmatičnog hirurga Paola Makijarinija čije su eksperimentalne operacije imale smrtonosne posledice.

Obe su po istinitim dogadjajima.
I obe postoje i u drugom formatu/drugoj produkciji kao na primer https://www.netflix.com/gb/title/81607097

Meni i supruzi bas drzi paznju i zanimljiva je. Na stranu sto budem zgrozen postupcima s vremena na vreme 🙂

Emitovane su svojevremeno na Fox/Star kanalu obe sezone, odlične 🙂

Na konto Dr Death, Joshua Jackson strasan glumac

Cela ekipa iz serije Fringe su fenomenalni, za John Noble-a ne treba trositi reci, jedan od najvecih glumaca danasnjice

Scena u Severance, kada Noble i Christopher Walken glume scenu za stolom ... epic momenat.

Steta sto Holivud nema prilike da cesto zdruzi tako velika imena

Zamisli seriju gde recimo glume zajedno Hardy, Elba, Hugh Laurie, Simon Pegg i Evan Mcgregor .. 🙂

Slicna situacija. Meni je mozda doslo malo brze is pozadine u glavu.
Cini mi se da je to bila prva sezona. Neko cudoviste koje kao Godzila obara stabla gde god da prodje, ali nikako ne mogu da ga vide sta je. Na kraju se ispostavi da je polarni medved.
Budalastina. Ju, kako sam je slatko batalio i onda slusao drugare kako su se nervirali jer su je pratili do kraja.

Nazad
Vrh Dno