Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav, da li neko ima iskustva sa ovom inverter klimom?
MIDEA AG-18NXD0.WIK
Da li imate neku bolju u tom cenovnom rangu?
Hvala unapred.

Pozdrav, da li neko ima iskustva sa ovom inverter klimom?
MIDEA AG-18NXD0.WIK
Da li imate neku bolju u tom cenovnom rangu?
Hvala unapred.
Ovde imas iskustva za model Extreme 🙂

Poslednja izmena:
Uff, teško će moći, bar ne bez da pokrije kutiju od roletne... Pritom, ne izgleda da ima naročito mesta ni po visini!?
Izmeri koliko imaš od donje ivice kutije roletne do plafona (kontam 35-40cm max) i kad već meriš, daj i širinu zida, nije isključeno da je do kraja ispao širi nego u projektu (ovaj gde je dozna, od ćoška do prozora, tj. špaletne).
56cm je taj zid koji gleda ka hodniku

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    38 KB · Pregleda: 52
Majko mila, kakav idiJot od arhitekte/projektanta........ 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ Pa barem je mogao prozor u dnevnoj da postavi na sredinu, taman bi ostalo 86cm levo i desno. Knap, ali upotrebljivo za klimu...

Uglavnom, bolju ideju od kao na crtežu dole, nemam.

Pod predpostavkom da ideš na varijantu "jednu po jednu" klimu, onda idi redom brojevima kako su obeležene. Mada bi ti idealno bilo ako možeš odmah na 1 i 2.

Pozicija 1 ti je po meni bolja od planski ostavljene (zid gde je utičnica), ali ako je zeznuto za postavljanje spoljne, onda može i kako je originalno obeleženo.
Sa pozicije 2, ukoliko ti naravno provlačenje instalacije (kanalicom) kroz spavaću neće biti problem, ćeš imati koliko-toliko efektivno grejanje, i nešto bolje hlađenje u sobama levo-desno od hodnika, ali kontam najslabije u spavaćoj. Podrazumeva se sa zatvorenim vratima ka dnevnom boravku.
Pozicije 3 i 4 su ti koliko vidim jedine izvodljive za pripadajuće sobe, pritom srećom mogu "leđa u leđa" pa možeš sakriti cevi (inače plave linije na crtežu).

Za predlog konkretnih klima, daj molim te ako imaš pri ruci kvadrature soba, da ne računam(o) po crtežu, pola kota se ne vidi lepo........
Pre toga i ovako grubo, Gree Clivia, Midea Breezless/Extreme i njima slične.....

Prilozi

• Untitled2.webp
    Untitled2.webp
    126.7 KB · Pregleda: 42
Da li postoje klime sa pumpom za kondenz vodu da ne mora da ima pad cevi izmedju UJ i rupe u zidu?
Video sam da je Vesic budzio neku pumpu ali me zanima da li ima klima sa vec ugradjenom?
I jos jedno, Sta mislite o 18ici u hodniku stana koja bi hladila sobe? 1/2 soba je mala (2x4m), kuhinja ista, soba 4x4m, dnevna nebitna za pitanje, ima svoju klimu. Nekako je hladila ta 12ica u dnevnoj ceo stan ali kad nismo tu (posto je onda u dnevnoj bio frizider). Namestim da se upali dva sata pre nego sto dodjemo kuci ali tada smo morali da smanjimo hladjenje. Sad joj treba ili dopuna gasa ili nova klima ne hladi ni blizu kao ranije (16 godina je stara). Zanima me da li bih nesto postigao sa 18icom na zidu iznad vrata od kuhinje? Mislim da ove dve sobe i kuhinju?

viber_slika_2026.webp

Poslednja izmena:
Da li postoje klime sa pumpom za kondenz vodu da ne mora da ima pad cevi izmedju UJ i rupe u zidu?
Video sam da je Vesic budzio neku pumpu ali me zanima da li ima klima sa vec ugradjenom?
Pumpa se obicno posebno kupuje!
Evo jedan klip gde se ugraduje pumpa na Fujitsu klimu 🙂

Ja bi izbegavao ---> jel ako slucajno rikne pumpa onda ne mozes da koristis klimu dok se ne zameni (na hladjenje)!

Poslednja izmena:
Jasno mi je to ali ako bi stavljao ovu 18icu u hodnik nisam siguran da bi mogao da ispostujem pad.

Nazad
Vrh Dno