Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije mi naleteo ovaj kanal do sad. Meni je interesantno jer samo gledam čisto trčanje, ovaj lik prezentuje generalno. Gledam treći video već.

Ne mogu da kažem da mi je bilo prevruće, koliko je bio neki pritisak na organizam.

Trebalo je da trčim zagrevanje, pa Z3=>Z4, a zadržao sam se sve vreme Z2 na Z3, samo poslednji kilometar pre cool down dodao gas, da udjem u Z4, statistike radi.

Pace je zapravo bio sasvim u skladu sa pulsom, pa ako se ne gleda šta je bio zadatak, brojevi su sasvim ok, ali subjektivni osećaj je bio da ću da ostanem negde na stazi.

Preksinoć je bilo još toplije nego jutros, vlaga viša, pa sam opet išao bez problema do kraja Z4, povremeno neplanski Z5. Doduše, segmenti po 2km, kraći nego danas.
Jutros, abort mission.

Od kada sam ušao u 100% heat acclimation, ovaj Garmin druka Vo2Max, kao da mi naplaćuje na gauge. Prethodnih 7 dana, šest treninga, ukupno mi je dodao skoro 1ml. Piše. Nije se dogodilo.

Danas jeste vrelo. Juče sam trčao rano ujutru, nešto posle 6. Mogao je da se odradi jedan dobar intenzitet.

Malo bolje su mi se pokazale Evo SL, dao sam metriku GPT da uporedi mehaniku sa prethodnim 400tkama, sve okej. Na jačem intenzitetu kao da malo bolje šljakaju i liče na ono šta pišu po recenzijama.

Naleteh na neke Crivit majice za trčanje u Lidlu za 500 dindži. Plave I crvene. Nisam mogao da odolim, ako ništa dobre su za teretanu. Istrčao Adu juče po ovoj vrućini I apsolutno ništa im ne fali. Imam nekoliko Nike majica, jesu bolje ali stvarno zanemarljivo za razliku u ceni. Udobne, suše se brzo, ne lepe se za grudi (to ne podnosim) a čak su i lepe boje.

1782974707173.webp
Adizero Evo SL Woven

Patika je odlična, i više nego odlična za ove pare. Prošla je fartlek, 400m hiit, 800m hiit, i danas 14km z2. Besprekorno je udobna, puno mesta za prste, jako lepo se gazi u njoj. Moj ITBS ne postoji, malo je drugačija geometrija od Hoki izgleda, ali ne osećam da plaćam cenu na nekom drugom delu tela. Stabilna patika, što meni omiljene Hoke Mach Xx baš i nisu.

Ostaje otvoreno koliko će da traje, ali za prikazano do sad, jedna teška preporuka, nakon veoma raznovrsnih 42km.

Utisak će biti kompletiran povratkom na Hokice, a u ovima ću veoma rado da trčim.

Pogledajte prilog 545016
Adizero Evo SL Woven

Patika je odlična, i više nego odlična za ove pare. Prošla je fartlek, 400m hiit, 800m hiit, i danas 14km z2. Besprekorno je udobna, puno mesta za prste, jako lepo se gazi u njoj. Moj ITBS ne postoji, malo je drugačija geometrija od Hoki izgleda, ali ne osećam da plaćam cenu na nekom drugom delu tela. Stabilna patika, što meni omiljene Hoke Mach Xx baš i nisu.

Ostaje otvoreno koliko će da traje, ali za prikazano do sad, jedna teška preporuka, nakon veoma raznovrsnih 42km.

Utisak će biti kompletiran povratkom na Hokice, a u ovima ću veoma rado da trčim.
Gde si ih uzeo i za koliko?

Jako mi se svidjaju ovako na izgled, gledao bih da ih uzmem.

Otkrio sam sledeći sajt. Na njemu sam ih našao i naručio sebi i supruzi.

Našao sam stari model za 11 hiljada i dok sam se femkao da kliknem otišao je, pa je iskočio Woven za 13. Supruzi sam uspeo da nađem za 11 stari model. Stigle su iz Et Sport i Sport Vision, ne sećam se koje odakle, da ne proveravam sad nije ni bitno.

Baš taj model u toj boji sam probao juče u Et Sportu. Modu da potvrdim za udobnost. Preferiram malo šire patike, odnosno da me ne stežu oko prstiju, i ove zadovoljavaju taj kriterijum. Dodao bih da je subjektivni osećaj da su isključivo za tempo treninge (i trke).

I ovo je Woven vezija. Ona navodno ima malo kruće gornjište. Da li ima neko da je probao oba modela (original i Woven), pa da potvrdi?

Nije toliko agresivna patika, tj. nije uopšte, manje od Hoki sa pebax pločom, ali baš fino može da se ubrza, a može i da se uspori. Trening patika, veoma dobra, ne trkačka, ali svaka dobra trening patika je dobra i za trke danas. Pitanje koliko mi rekreativci uopšte možemo da podgarimo karbon, zato nam je razlika manja, ali neki atletičar bi to bolje iskoristio.

Otkrio sam sledeći sajt. Na njemu sam ih našao i naručio sebi i supruzi.
Ja isto gledam taj sajt svaki dan uz kafu 😂

Wowen se slabije luftiraju od org, meni su orginal skroz ok - za do 10km i kad nema puno skretanja.
Za traku nisu nikako 🙂

Ima 4 komada Evo SL?

Nikakav problem nisam imao sa Woven na ovoj vrućini, na slici su čarape. Možda ne luftiraju kao prva verzija, ali suše čarapu. Skroz su mi dobre po tom pitanju, po kom sam izrazito osetljiv. Stopala su mi uvek kao u vatri, uopšte ne mogu da nosim toplu obuću, ni zimi.

Naleteh na neke Crivit majice za trčanje u Lidlu za 500 dindži. Plave I crvene. Nisam mogao da odolim, ako ništa dobre su za teretanu. Istrčao Adu juče po ovoj vrućini I apsolutno ništa im ne fali. Imam nekoliko Nike majica, jesu bolje ali stvarno zanemarljivo za razliku u ceni. Udobne, suše se brzo, ne lepe se za grudi (to ne podnosim) a čak su i lepe boje.
Baci neku sliku ako te mrzi
Treba mi neka siledžijka, a ne daje mi nesto mnogo para jer cu to nositi mozda 2 meseca dok je ovaj pakao od vrućine

Kako sam juče trčao po onoj maloj kišici oko 17, milina bila.
Samo sam se plašio da se ne isklizam na linije, ali sve je prošlo ok.

Pa to su kao Skyward. Nije ista klasa patike, što ima sve svoje plus i minus. Ne treba mešati babe i žabe.

Baci neku sliku ako te mrzi
Treba mi neka siledžijka, a ne daje mi nesto mnogo para jer cu to nositi mozda 2 meseca dok je ovaj pakao od vrućine
Setio sam se da sam slao sliku već nekome, pre nego što sam ih oprao. Crvena vuče ka narandžastoj a plava vuče ka ljubičastoj. Ništa im ne fali, ali stvarno.

Prilozi

• IMG_20260621_112742.webp
    IMG_20260621_112742.webp
    196.7 KB · Pregleda: 29
Vidim da su izasle prijave za BG 10K u septembru. Razmisljam da mi to bude prvi "pravi" debi, da li biste preporucili ovu trku imajuci u vidu rutu itd?

Ruta je ravna, to je super za prvu trku.
Možda je malo i dosadna, sve je kroz bulevar, ali je široko, kada se izađe prvih 500m, posle nema gužve.
Ima dva mrtva okreta, jedan ja na pešačkom ostrvu, počinjem da verujem da neko iz BG maratona ima fetiš na iste.
Septembar, poslepodnevna trka, vremenski uslovi mogu da budu od savršenih, do katastroflnih, na bilo koju stranu.

Sumirano, go for it 🙂

Имате ли предлог где трчати на Галеници, 10-15км? Знам да може поред Дунава 😁

Nazad
Vrh Dno