Šta je novo?

Pomoc oko odabira hifi sistema

A nosači za zid, zašto ne bi mogli ako su zvučnici 8.5 kg?
I preteški su i previše duboki i imaju zadnji port. Zaboravi tu ideju. Ako im odsečeš bas ili ako ih ne slušaš glasno možda bi mogli da budu na tv polici ili šta već imaš, kao privremeno rešenje. Ako nemaš veto na stalke od strane supruge ne vidim zašto si protiv toga 🙂. Svakako zauzimaju isti prostor kao podni zvučnici.

На зид иду сателити. Ако је просторија мала потражи кеф 3001/3005 сателите, фино појачало и обавезно суб (1 или 2). Јамаха такође има неке пристојне сателите. То не може заменити већи звучник за сталак или подни, али ако нема места нема ни другог решења.

I preteški su i previše duboki i imaju zadnji port. Zaboravi tu ideju. Ako im odsečeš bas ili ako ih ne slušaš glasno možda bi mogli da budu na tv polici ili šta već imaš, kao privremeno rešenje. Ako nemaš veto na stalke od strane supruge ne vidim zašto si protiv toga 🙂. Svakako zauzimaju isti prostor kao podni zvučnici.
Nisam još proveravao veto, ja ću najpre da kupim, pa posle ću da vidim šta će bude 😂.
Nego prosto razmišljam ako zauzimaju sa stalcima isto kao podnostojeći nekako mi podnostojeći onda verovatno imaju bolji zvuk za iste pare?
Inače sam nekako se zalepiio za te mission, čini mi se da je korektna cena za nove zvučnike.

Nekome je bolje ovo, nekome ono.
Za tebe je bolje ono što se tebi više sviđa,
Otiđi, ponesi neki cede,/uesbe, poslušaj oba, pa ćeš videti.
Ako ne vidiš razliku - uzmi jeftiniji.

Obaška što ove kefove prodaje neko sa foruma.
Bar tako mislim.

A ako nemaš pojačalo, tj tek treba da kupiš, da sam ja tobom, ne bih gledo ni kef ni misiju, nego bih kupio borea br03 connect.
Imaš u prodavnici, na popustu, i ne treba ti ni pojačalo, ni dak, kabeli treba, ostalo sve ima.

U istoj cenovnoj kategoriji podnostojeći nikada ne mogu da budu bolji nego bukšelf na stalcima.
Pa to uopšte nije za poređenje. Možemo da poredimo regalce i podne zvučnike iz iste serije, tu su podni uglavnom duplo skuplji ali izađu jeftinije od kombinacije regalaca, stalaka i sabvufera. Pošto pitač prelazi sa Edifier 1280 možda bi mu regalci sa jačim basom bili dovoljni.

Pa ue
A ako nemaš pojačalo, tj tek treba da kupiš, da sam ja tobom, ne bih gledo ni kef ni misiju, nego bih kupio borea br03 connect.
Imaš u prodavnici, na popustu, i ne treba ti ni pojačalo, ni dak, kabeli treba, ostalo sve ima.
Da li je to uopšte uporedivo, mislim na zvuk, to su ipak aktivni zvučnici?

Kakvo je tvoje mišljenje?
Oba tri imaju membrane od okolo 16 cm, i visokotonce, i kutije od okolo dvaes litara, i povr svega toga reputaciju u izradi zvičnika.
Na kraju, šta ti misliš - da li je uporedivo?

Znači, meritikratsk,i na kilo što bi rekli to je isto? ista boja ista kutija ista težina, približna cena u to je onda isto?

Naručio sam ove Borea, ali nisam platio. Kasno sam video da ima i u Beogrdu ponistoj ceni, pa možda odem da ih vidim uživo. Nešto su mi se svideli, a i ne mogu više da se zamajavam. Verujem da će lepo da zvuče još kad zakačim gramofon na njih ima suze na oči da krenu što neko ovde reče, a sve za 500 evra

Pošteno,
Spasio si me dodatnog pisanija, a taman sam se bijo najoštrio da ti rečem razliku izmeđ "uporedivo" i "isto" .
A mož i faktički i fiktivno.

Hteo si da kažeš da ovde trućkamo u prazno i da je sve to isto? 😂😁

Kanta - na talijanskom peva,
A talijani su, kobojagi, potomci latina,
A latini su nasledili stare grke, priznate audiofile (nisu đaba pravili nolke amfiteatre).
Tako da nemo da brigaš, neš ti više biti dalek, od dobrijeh ljubitelja dobroga zvuka.
Amin.

Otišao čuo i odustao, nije to za mene, deluje lepo ali kao malo bolji kompjuterski zvučnici. Meni treba snaga da me malo razdrma ponekad. Probao i mission sa njegovim pojačalom osetno bolje. Probao i Elac aktivne slične trianglu, nešto skuplje i oni su bolji. Tako da se vraćam na wiim amp ultra za sad a zvučnike ne znam i dalje

Možda ja treba da idem kontra putem, da prvo kupim pojačalo, koje će da gruva 100W na 8 oma po kanalu a onda da izaberem zvučnike koji su barem 100 do 150 w ?

Имаш дворишне бум-боксове који се могу упарити да дају стерео.

Jel ima neko ovde da se bavi prodajom, zvučnika polovnih? Da mi nadje i proda odgovarajući par sa mojim pojačalom wiim amo ultra?

Najpametnije, ampče pod mišku i cepaš okolo. 🙂

Edit: možda bi mogao da baciš uvo i na Wharfedale Diamond 12.2 ako ih nađeš ili nove 12.2i.

Poslednja izmena:
Mnogo je bitan source,ubacio par flac stanica I Amazon music,Onkyo 8130,nisam mogao prepoznati zvucnike,podni Wharfedale

Narocito Amazon radio,iako nije flac zvuci perfektno

Nazad
Vrh Dno