Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Koliko su šanse da prodjem bez kazne što nisam imao Slovensku vinjetu.
Vraćali se iz Trsta, na obilaznici kod Kopra nisam čuo da je navigacija rekla "in 500m stay in any lane to exit ... " od dece i trenutne tenzije koja je vladala u autu zbog njih 🙂 već sam čuo sam prvi i zadnji deo haha. I tako se ja isključih na tom isključenju koje se jednom trakom odvajalo od puta sa dve trake na kom sam bio a u stvari to je bilo uključenje na A1 a isključenje je znacilo ostanak na "glavnom" putu.
Odmah sam skontao da sam se *****ao posle 100m ali mi nista drugo nije preostalo sem da se isključim na prvom isključenju posle 6-7Km. I nazad lokalnim putem do istog mesta na kom se sam *****ao.
Kad sam došao u smeštaj i dok sam malo istražio čitajući po netu nadjoh i informaciju da umeju da progledaju kroz prste ako naknadno u istom danu pazariš vinjetu. Medjutim već je prošlo 12h i samim tim nisam mogao izabrati taj dan kao početak važenja vinjete u koliko je pazarim pa sam odustao.
Sad cu narednih meseci svaki put da se preznojavam kad budem otvarao poštansko sanduče 😀

Ako ne stigne u sanduče sledeći put kada prolaziš kroz Sloveniju sa tom registracijom njihov si. Oni ne opraštaju ništa nikome, pa čak i njihovim gradjanima.

Edit: Vadi te samo ako te nije snimila kamera.

Često prolazim tranzitom kroz HR, pa ću zamoliti jednom prilikom njihove da mi provere tablice kroz sistem, mada i ovako bar dva puta godisnje me pita za tablice pa provera kroz sistem. Trebalo bi da su umreženi.
A Slovenci ko uz onu stvar od ove godine ukinuli vinjetu za H5 od Kopra do granice sa Italijom da nisu uzeo bih lepo vinjetu i nista ne bi bilo 😀

DARS i HAC nikako ne mogu biti umreženi. Tebe neće u Sloveniji zaustaviti policija, već DARS kombi.

Nisam mislio na HAC, već ako DARS pokrene neku vrstu prekršajnog postupka da će policija u HR imati tu informaciju. Nagadjam, nisam siguran....

Nazad
Vrh Dno