Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ja imam 2 tv slota i jedan eon tv box -EON van mreže.
ALI
Dva TV slota "vučem" od prethodnog ugovora EON DUO PREMIUM u mreži. Tu nisam imao ni jedan EON box , već 2 Eon smart TV aplikacije i 2 D3 uređaja sa vraćanjem. Kada sam raskinuo ugovor u mreži i potpisao nov ugovor van mreže, dobio sam jedan EON TV box (koji upšte ne koristim jer mi ne treba), a ostala su 2 smart TV slota iz ptethodnog ugovora, koja su aktivna na dva LG smart televizora. Oba ugovora su na moje ime, stari raskinuti i novi važeći. Nisam ni pokušavao da pokrenem EON box, mada mi je zabeležen kao moj uređaj na mojSBB aplikaciji, iz bojazni da bi mi možda automatski otpao jedan smart TV slot. Mobilni slotovi su promenom ugovora "spali" sa 3/5 na 1/3

Ja imam dva EON boxa ali imam i slot za smart tv koji sam dao bratu da koristi. Doduše, pre poskupljenja nisam mogao da aktiviram taj slot za smart tv na sbb aplikaciji, već je to omogućeno nakon dobijanja ponude nakon podnošenja zahteva za raskid zbog poskupljenja. Paket Net TV Premium +

Gospode, koliko ovde kandidata za raskid sa SBBom, a ja tek obnovio ugovor......kad puknu ovih dana ostacu bez TVa sram vas bilo 🙂

Majka juče predala zahtev za raskid na svojoj adresi, danas je zovu nude 9 meseci po dinar, može dodatno sve 3/5 slotovi, mesh itd., internet joj dali 300/150.

Poređenja radi meni su pre nedelju dana dali 8 meseci po dinar, 3/5 i 300/30 internet, ne znam da li sam se zeznuo što nisam tražio veći upload ili je njoj bolja ponuda jer znaju da u zgradi ima i druge provajdere, kod mene u zgradi samo SBB pa je možda zato malo slabija ponuda.

Majka juče predala zahtev za raskid na svojoj adresi, danas je zovu nude 9 meseci po dinar, može dodatno sve 3/5 slotovi, mesh itd., internet joj dali 300/150.
Istu ponudu sam dobio, tražio da ostanu slotovi i da dobijem Mesh, sve super i bez problema.

Malopre došao momak, firma je Set Up Systems iz Kragujevca, časkom povezao Mesh i dao mi novi ugovor i to je to. Ako neko još čeka njih da dođu da zna da su u ogromnom haosu, što zbog novih korisnika, što zbog starih kojima treba da se nešto menja ili ugrađuje dodatna oprema.

Jel povecanje cene ide bez obzira da li je ugovor potisan pre ili posle 31 marta ?

Jel povecanje cene ide bez obzira da li je ugovor potisan pre ili posle 31 marta ?
Razlika je samo u opštim uslovima poslovanja. Ko je potpisao pre pripajanja, trenutno mu važe stara SBB-ova, a od 1. jula će nova Yettelova. Ko je potpisao posle, sve vreme mu važe Yettelova. Mada je to više formalnost nego išta drugo, ne verujem da su i dosad pravili razliku između korisnika po tome, samo su odlagali zvaničnu primenu za stare korisnike jer bi i to inače mogao biti razlog za prevremeni raskid bez penala. Ovako to zajedno rešavaju sa poskupljenjem, koje važi za sve, pa ubijaju dve muve jednim udarcem, što bi se reklo.

Au čoveče to mi uopšte nije palo na pamet, kod mene je kabl kod nje optika u pravu si, hvala ti sad ću manje da se nerviram jer sam mislio da sam zakinut 😁
To je za upload, a za mesece po dinar kao da nema pravila. Meni su na optici (i sa mnogo drugih mogućnosti) nudili samo 8 meseci, a eto, nekima su 9 ili 10. To i liči na Yettelove ponude za zadržavanje mobilnih brojeva, gde kao da bacaju kocku pre poziva, pa tako odlučuju da li će ti ponuditi 0, 3, 6, 9, 12 meseci po dinar. Ali svakako nije vredno nerviranja. 😃

Malopre vratio opremu, sve prošlo glatko, osim rutera nisu tražili ništa više, čak ni njihove punjače.

Ako se potpiše novi ugovor a oni (Yettel) raskinu saradnju sa EON platformom u toku trajanja ugovora, da li onda automatski svi korisnici mogu da raskinu ugovor bez penala?
Deluje da je odvajanje eon platforme u 2027. realan scenario.

zavisi šta piše u ugovoru. no, Yettel ima alternativu za EON tako da verovatno neće moći tako

samo pitanje zvuči "šta bi bilo kad bi bilo"

Ima alternativu koja nije dovoljno dobra. Recimo nema opciju TV preko Coax.
A i novi Yettel paketi uključuju EON box i EON smart tv aplikaciju, tako da bi (će) to biti velika promena.

Pa to sto gledas nije Yettel nego Sbb. Zbunio te logo ali sada i na Sbb-u pise i Yettel.

U sredu uvece podneo zahtev za raskid ugovora, niko nije zvao iako je na salteru rekla da ce zvati, baksuz. Ne znam jel zovu i nedeljom jer u utorak sledi gasenje signala, izgledacu ja njih morati cimati da probam da dodjem nekako do sluzbe za brigu o korisnicima. Doduse tek sam u petak video da nemam dodat kontakt telefon na mojsbb portalu, ne znam da li to utice ali imam i fiksni u paketu mogli su na njega zvati ako rade to uopste. Imam alternativu iako nije najsrecnija, supernova optika. Da li ima nekog da je povlacio zahtev za raskid ugovora, da li se mora ici u poslovnicu za to?

Pre malo više od mesec dana uzeo sam EON TV Premium van mreže prepaid za 3700 dinara, bez android box
Niko od njih nije popravio u VOD-u Epic Drama, Diva, Sci-Fi , E!, Nick+, Pikaboo i za Voyo mi nisu dali aktivacioni link! Za ove pare moralo bi sve da radi! Posle par dana rešili su HBO Max! Voyo ne znam kakav je nisam nikad imao govore da je teška glupost, zvao sam ih x puta da reše problem niko nije znao! Da sam potpisao UO da li bi isto bilo? Plus ovo poskupljenje u julu za Yettel i SBB!
Ili da uzmem ponovo prepaid, možda poslednji dan u junu?
Aplikacija je dobra ali po meni podrška nula!

Sto se tice Voyo,meni je razocarenje. Za nedelju dana sam odgledao sve sto mi je bilo interesantno i vie ga ni ne palim. Ne dodaju nista pametno,bar meni interesantno. Meni su iz Hrv aktivirali Voyo,mora zvati podrsku. Kod koji sam dobio nije radio,ne znaju ni oni zasto .

Na kraju sam resio sve telefonom, bez formalnog zahteva za raskid. Verovatno je moglo bolje, ali mi se nije dalo da gubim vise vremena. U svakom slucaju, premium+, 8m po dinar i 3/5 Eon mobile app. Treci Eon box (drugi sam dogovorio u prosloj turi pregovora) i drugu smart app nisu dali.

Hvala svima na informacijama!

Podneo sam zahtev za raskid 26.06. u petak i rekla mi je cura za salterom da je otkazni rok 7 dana. Nisam bas siguran da mi je dobro rekla mislio sam da je do 30.06. Da li neko zna da li je zaista 7 dana od dana podnosenja?

Mora biti 30. jun, jer dan kasnije stupaju na snagu izmene zbog kojih raskidaš. Tako i piše na papiru koji daju, da je to krajnji rok. Tih sedam dana je neki njihov neformalni (nepisani) rok koji su interno odredili, i on je bio okej ranije (čak na njihovu štetu), ali to bi u ovom trenutku bilo previše (i to na tvoju štetu), jer upada u jul.

Pa sad, zavisi što pitaš. Ako te zanima dokad ćeš imati uslugu, najsigurnije je da računaš zaključno sa utorkom, mada neće biti čudno ako se i nastavi, u skladu sa dosadašnjim iskustvima. Svakako, na SBB nalogu možeš da ispratiš da li je ugovor raskinut ili ne. Opremu onda možeš da vratiš nekad u toku nedelje ili početkom sledeće.

Nazad
Vrh Dno