Šta može da se pokrene na zavisi dosta i od definicije upotrebljivosti.Нисам сигуран колико је Intel Arc Pro B70 употребљив ( Intel графичка је поприлично инфериорна и у односу на nVidia i Radeon). Много боље решење су Nvidia GB10 мини PC, типа HP ZGX Nano G1n AI Station (Nvidia GB10 Processor + Nvidia Blackwell GPU + 128GB RAM). Није брз као rtx5080 али може да покреће веће моделе (70-100B)
Super sto imas. Evo trazim vec pola sata, ne nalazim neki primer Comfy UI na njemu, kakvi su rezultati?
На мојој rtx 5060ti 16gb сам покретао сличан модел (Qwen_Qwen3.5-35B-A3B-Q4_K_M), али је на граници употребљаивости (18t/s) - није за рад у реалном времену.70B? Može da se nagura sigurno sa nekom kvantizacijom, ali će realno biti sporo.
Imam upravo HP ZGX i trenutno na njemu "trči" Qwen3.6 35B-A3B FP8. Solidnih 40-45 t/s za single stream i oko 120 t/s ukupno za 12 paralelnih. Za moja očekivanja, sasvim prihvatljivo. Za max KV cache za 12 paralelnih zahteva + weights + CUDA graph, ukupno cca 60GB.
Dakle, HP ZGX ne moze ComfyUI da pokrene. slike da generise? Nije mi bas jasno.Qwen3.6 35B-A3B FP8 je text-2-text.
Dakle, HP ZGX ne moze ComfyUI da pokrene. slike da generise? Nije mi bas jasno.
Може да покреће, али ако теби треба само за генерисање слика онда је класична rtx картица боље решење. rtx картице знатно брже генеришу слику, него HP ZGX Nano G1n и сличне GB10/DGX Spark играчке. Тачније ове играчке су више за класичне ЛЛМ модела где је потребно довољно меморије да стане што већи моделDakle, HP ZGX ne moze ComfyUI da pokrene. slike da generise? Nije mi bas jasno.
Hvala. Sve jasno. Mozda bi mogle i teme da se razdvoje, generisanje texta i generisanje slike i videa, da svako ucestvuje u temi koja je njemu bitna.Може да покреће, али ако теби треба само за генерисање слика онда је класична rtx картица боље решење. rtx картице знатно брже генеришу слику, него HP ZGX Nano G1n и сличне GB10/DGX Spark играчке. Тачније ове играчке су више за класичне ЛЛМ модела где је потребно довољно меморије да стане што већи модел
Не знам шта да ти кажем сем да ја отворио ову тему да бих читао о туђим искуствима са локаллним AI моделима. Додуше мене првенствено интересује превођење и програмирање, али ако имаш друга интеросања слободно отвори нову темуHvala. Sve jasno. Mozda bi mogle i teme da se razdvoje, generisanje texta i generisanje slike i videa, da svako ucestvuje u temi koja je njemu bitna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari