Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i moje iskustvo, mozda ce nekom znaciti informacije.
Raskinuo sam u utorak dva odvojena ugovora (jedan je imao i mts optiku na adresi, drugi u zgradi samo sbb), u sredu ujutru zvali, prvo nudili da ostane do kraja ugovorne obaveze ista cena, na kraju se nasli na 10 meseci za dinar (toliko sam trazio, ne znam da li moze i vise da se dobije).
Iznenadilo me sto sam dobio i 10 meseci za dinar u stanu gde je sbb jedina opcija, ali izgleda da im je frka, da ih dosta ljudi napusta i da se trude da zadrze sto vise korisnika. Dok sam podnosio zahtev za raskid (mozda je trajalo ukupno 5 min), 2-3 ljudi je doslo da vrati opremu..

Још нису избацили доцсис 2.0 рутере са списка (и телеком их је избацио тек пре неколико месеце)

Meni se ugovor vodi na oca koji već 17-18 ne živi u istom mestu, pa da mi je problem odem do poslovnice bez dodatne organizacije.
Tako da sam sinoć zvao kao da se raspitam o načinama za raskid.
Danas su me zvali i prvo ponudili 12 meseci po 50%. Nakon drugog poziva smo se dogovorili za 10 meseci po dinar, 3/5 eon slotova i dodatni Eon box.
Možda je moglo i bolje, ali zbog gorenavedene situacije sam pristao i zadovoljan sam sa ovim.

Drugar podneo zahtev zbig poslupljenjja, sutra istice period kas treba da vrati opremu i niko ga nije pozvao, nista. Blefirao je ali je problem sto nema drugu alternativu, nema u zgradi niceg sem sbba. Sta mu je ciniti?

Drugar podneo zahtev zbig poslupljenjja, sutra istice period kas treba da vrati opremu i niko ga nije pozvao, nista. Blefirao je ali je problem sto nema drugu alternativu, nema u zgradi niceg sem sbba. Sta mu je ciniti?
Jedino da on njih pozove i otkaže zahtev kako ne bi ostao bez usluge. Ali time ostaje na istom, ništa od njih neće izvući. Izgleda da previše posla imaju pa se neke ni ne sete da zovu ili im nisu bitni pa ih puštaju niz vodu.

Druga opcija bi bila da neko od ukućana zove pa da se uvede usluga kao novom korisniku i da na taj način dobije neki popust? Ne znam samo da li gledaju adresu tj. priključak i to da li je postojao prekid usluge, ali pisali su o tome već u temi.

Zvali danas. Prvo opet nude nepromenjenu cenu (sa popustom od 20%) do kraja UO (još 12 meseci), a onda, ako bismo potpisali novi ugovor na dve godine po novoj ceni, može 8 meseci 50% popusta ili 4 meseca po dinar. Pitao sam za Eon 3/5 da ostane i dodatni Eon box bez naknade- može i to. Onda ja tražio 6 meseci po dinar, kaže može i tako ali bez boxa i slotova 3/5. Ostalo je sutra da ponovo zove šta smo odlučili.

Jedino da on njih pozove i otkaže zahtev kako ne bi ostao bez usluge. Ali time ostaje na istom, ništa od njih neće izvući. Izgleda da previše posla imaju pa se neke ni ne sete da zovu ili im nisu bitni pa ih puštaju niz vodu.

Druga opcija bi bila da neko od ukućana zove pa da se uvede usluga kao novom korisniku i da na taj način dobije neki popust? Ne znam samo da li gledaju adresu tj. priključak i to da li je postojao prekid usluge, ali pisali su o tome već u temi.
Pitao sma jednog agenta, ne moze da se potpise novi ugovor na istoj adresi kad se prekine stari pre ugovorne obaveze, nece da daju nikakvu akciju.

Jedino nešto da se izvuče raskidom zbog poskupljenja. Ako načisto raskinete i mislite da uz pomoć agenta da vam da bolju ponudu za UO na nekog drugog člana domaćinstva to sigurno nećete dobiti bolju ponudu. Odkad su ih prodali terenski agenti sem standardne ponude ništa bolje ne nude.

Napokon zvali danas, posle 10ak dana da ugovore termin za ugradnju Mesh uređaja i da donesu novi ugovor.
Ekipa dolazi kao i prilikom uvođenja usluge iz Kragujevca (zaboravio sam kako se zove podfirma), super su momci, ali su izgleda do guše u poslu, pa zato i ne stižu. Pišem jer se sećam da ste pominjali da isto čekate ekipu iz KG da dođe.

Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da je taj period 30 dana, a ne 7. Taj od 7 dana je čini mi se neki njihov "izmišljeni" period kako bi iz prodaje imali vremena da kontaktiraju korisnike i spreče odlazak/raskid.

Nek okrene 19900, i nek zatraži da ga pozove neko od kolega iz sektora za ugovore.

Da li je nedavno neko uspeo da izboksuje dodatni smart tv slot? Ranije nikako nisu davali vise od jednog, ne znam da li se nesto menjalo?

Neko je pisao ovde da jeste dobio ali niko sem njega tako da imam dozu skepse.

može da se zameni box za Smart TV slot, al' nisam siguran da će uvek izaći u susret. znaj da su kanali za odrasle dostupni samo na box-u

Ja znam nekoga ko je dobio, možda sam pisao, ali to uopšte nije bila ponuda za zadržavanje, niti je taj korisnik to eksplicitno tražio, a svakako je reč o nekome ko se vrlo slabo razume u problematiku i ima minimalne potrebe. Naime, to su mu automatski ponudili kao pogodnost kada su ga zvali za prelazak na aktuelnu ponudu, šest meseci pred istek ugovorne obaveze, konkretno krajem marta. Tom prilikom je, rekao bih prilično nepromišljeno, pristao na prelazak sa EON Light Duo na NET TV Basic, uz tačno tri pogodnosti: stara cena 6 meseci, Cinestar Premiere 24 meseca, dodatni smart TV slot (ovo ni ne piše u sadržaju paketa, prosto postoje dva slota umesto jednog).

Međutim, treba imati u vidu da mu je sve ostalo redovno, poput samo tri mobilna slota, koji se jedva koriste. Od uređaja, inače, ima samo jedan D3, a mnogi koriste makar dva TV-a bez naknade, pa im je ta ponuda možda način da izbegnu deljenje dodatne opreme. Drugim rečima, iako ponuda sa dodatnim smart TV slotom postoji u ovom ili onom obliku, ima smisla da se ne može kombinovati sa drugim pogodnostima, konkretno dodatnim boxom i/ili više mobilnih slotova. Ali ako je to jedino što vam treba, i te kako možete tražiti. U krajnjem slučaju, njima je valjda isplativije da daju taj slot umesto dodatnog boxa, tako da to čak i ne vidim kao izlazak u susret nego kao čistu njihovu dobit.

Teško da će ti dati dodatni slot za Smart TV ko pogodnost što nije u njihovom vlasništvu za to bi verovatno trebali da traže dozvolu od UM. Nešto mi se pre čini da sad kad ima vraćane opreme da bi box ili stb ovaj što u sebi ima modem pre mogli dobiti.

Pa i na tim boxevima je smart TV aplikacija u suštini, tako da verujem da je po pitanju licenciranja ista stvar.

Zvali me danas kao da mi predstave nove pakete. Nisam imao vremena pa im rekoh zovite sutra. I to sa mobilnog, a blokirao sam im onaj fiksni. Hihi. Ima lepo da im sve kažem što mi na duši i da neću da prustanem na nove pakete i 2 godine. Isteraću ovaj duo light pa i neka poskupi na 3900din. A do januara kad ističe valjda će A1 da krene u moj kraj. Baš ne mogu da idem do Paraćina jer mi je to najbliža poslovnica. A kažu mi da mora tu da se da raskid tj. Vrati oprema.

Jedno samo pitanje da vidim da nesto nisam propustio... Kad se podnese zahtev za raskid ugovora, to sto se potpise, to je to, ne treba nista drugo da se potpisuje, i posle 7 dana automatski je ugovor raskinut? Samo jos posle da se razduzi oprema u roku od 8 dana...
Dobija li se jos neki papir i pre vracanja opreme ne treba ici u poslovnicu?

i posle 7 dana automatski je ugovor raskinut?
Tako je bilo, ali sad situacija mora biti za nijansu drugačija, budući da novi uslovi stupaju na snagu za svega pet dana. S tim u vezi, ni taj neformalni otkazni rok više ne može biti punih sedam dana nego zaključno sa utorkom, 30. junom. Ko podnese danas/sutra, biće mu svega četiri dana, i tako dalje. Tako, inače, i piše na papiru koji se dobije prilikom prvog odlaska u poslovnicu (a koji nazivaju zahtevom za raskid), da si saglasan da raskid bude realizovan do kraja meseca (znači suštinski neodređeno kad tačno, samo je važno da bude pre novih uslova), dok je tih sedam dana koje su pominjali bila samo usmena informacija, ali je u praksi svima nestajao ugovor sa naloga za tačno toliko, mada je usluga i dalje postojala.

Samo jos posle da se razduzi oprema u roku od 8 dana...
Tako je, nakon što raskid bude realizovan, vraćaš opremu i dobijaš potvrdu o povratu, koju isto treba da potpišeš, pa negde glume strogoću i traže još jedan dolazak vlasnika ugovora (prema internom pravilniku i opštim uslovima poslovanja), ali čini se da uglavnom dozvoljavaju da to odradi bilo ko. A i u prvom slučaju može bilo ko da prosto ostavi opremu na šalteru, što možda nije sigurica, ali po dosadašnjim iskustvima takva oprema uvek bude razdužena kako treba. Ali opet, ne bih to radio osim ako vlasnik baš nikako ne može da dođe i drugi put.

Kad se podnese zahtev za raskid ugovora, to sto se potpise, to je to, ne treba nista drugo da se potpisuje,
Dobija li se jos neki papir i pre vracanja opreme ne treba ici u poslovnicu?
To je sve, taj jedan "zahtev" je potreban i dovoljan. I, naravno, na kraju se dobije i drugi pomenuti papir, koji je potvrda o vraćenoj opremi.

Da li su linearni HBO i Cinemax TV kanali dostupni uz NET TV Premium+? Neko je ovde pisao da jesu, ali ih nema u listi dostupnih kanala na sajtu..

Restartuj ruter.

Kako me napenališe sad u poslovnici.Reko da predam zahtev za raskid.Ona klasika...pa neznate sta se nudi...iako kazem da znam sve.Naravno,glupost,reko ništa,zvace oni mene.Pita gospodjica hocete da vas pozovu,da napisem zahtev.Ma reko nek zovu,svakako ce zvati.Ona kuca itd...reko da potpisem,kaze nema sta da se potpisuje.Reko a zahtev za prekid ugovora?Kaze,a sad ne moze,poslala sam zahtev da te zovu,ne mogu dva zahteva u sistemu.Tu prsnem malo...i tako opet sutra moram u poslovnicu.😁
Iako nije napomenula da ako podnesem zahtev za poziv,ne mogu za raskid.A ja šablonski,nek pozovu,zvace oni svakako.
Ludnica

Nazad
Vrh Dno