Šta je novo?

Apple M1/M2/M3/M4 - MacBook Air i Pro

Tahoe im je kao iOS 26, mislim da nisu potrebni dodatni pridevi 😁

Vlasnici 14.2" MacBook Pro, koje podešavanje za rezoluciju koristite - Default ili more space?
Nekako mi je sve previše krupno sa MacOS Tahoe. Možda ne bih ni primetio da se na drugoj particiji nisam igrao sa MacOS 27...

Pošto nemam herca da instaliram bilo kakvu betu na miniku, željno iščekujem macOS 27 final release i instaliraću ga odmah, neću čekati .1 build.

Vlasnici 14.2" MacBook Pro, koje podešavanje za rezoluciju koristite - Default ili more space?
Nekako mi je sve previše krupno sa MacOS Tahoe. Možda ne bih ni primetio da se na drugoj particiji nisam igrao sa MacOS 27...
More space, ali ja nisam primetio razliku nakon migracije.

Možda mi je ostalo neko podešavanje na Tahoe sa Mac Studio mašine, pošto sam uradio transfer podataka. Mac Studio je na 6k monitoru, pa moguće da sam tu uvećavao fontove i sl. Treba to sada raspetljati u settings...

Мој MBpro m5 pro 48GB 1TB поскупио 550 долара, а платио сам га 3800евра, значи да ће исти вјероватно ићи колико сјутра дебело преко 4000евра у радњи код мене.
Телефона нема поскупљења, али мислим да ће на јесен за 100 до 200 долара бити веће цијене а на Балкану 200 до 300 евра.

Poslednja izmena:
ja uvalio moj m5 nekome za 2000e. nit sam mogao da se naviknem na macos, nit su performanse bile nesto vau. iznenadio sam se kada sam video da moj win racunar iz 2019 ucitava za par sekundi brze psb fajl od 3 gb. iako je displej bio top, kao i i to sto je imao neki premium feel, zakljucio sam da mi je beskoristan.
verujem da je za neke stvari dobar, npr poneses do kofi shopa i cackas nesto na njemu, ili cisto da se kaze da imas nesto prenosivo, ali za moje potrebe nije koristan uopste.
mislim da sam pomenuo ranije, ali meni je jednostavno nerealno da je ne mogu da sacuvam fotku sa precicom, bez da moram da prodjem kroz 2 dodatna menija za cuvanje..

^^^ @pagodaa Bravo, baš korisne informacije.

Enivej, ove cene koje su sada na Apple.com, pa i više, mi imamo odavno. Ja sam skuplje platio u EU MacBook Pro pre par meseci nego što je sada u Americi (4300 eur vs 4099$ koliko je sada). Videćemo za koliko će da poskupe u Evropi i da li će, ovom logikom će biti MacBook Pro sa M5 Pro skoro 3000 eur, a M5 Max može i do 5000 eur.

Već vidim da će mini M4 prilično dugo da se zadrži kod mene...ali i ne vidim zašto bih ga menjao za M5 koji se najavljuje.
Ali interesantno je što na spisku sa poskupljenjem i nema "običnog" minija.

Enivej, ove cene koje su sada na Apple.com, pa i više, mi imamo odavno. Ja sam skuplje platio u EU MacBook Pro pre par meseci nego što je sada u Americi (4300 eur vs 4099$ koliko je sada). Videćemo za koliko će da poskupe u Evropi i da li će, ovom logikom će biti MacBook Pro sa M5 Pro skoro 3000 eur, a M5 Max može i do 5000 eur.
uvek tu da asistiram!
kad smo kod cena, isti taj prodavac prodaje isti taj mac sto sam imao za 200e manje (~3 meseca razlike). ne kontam na koju foru padaju cene tako brzo. svi kazu da apple proizvodi drze cene, kad ono..

Neko je pričao ovde o ovome... Tj. kako nije moguće videti da li je MDM locked dok se ne reinstalira macOS.

Vratili su 256GB SSD, po ceni po kojoj je do sada bio 512GB SSD koji je neko vreme bio najniža opcija.
Mac Studio - jedina M4 Max konfiguracija trenutno je sa 36GB/64GB. Izgleda da nemaju više M4 čipova sa jačim memorijskim konfiguracijama (128, 256, 512), pa će uskoro refresh na M5...

MB m5 max код ме је већ 4800e 18-32-36 2tb , 18-40-48 2tb 5400e

Sad vidim na apple.com nove cene, minika 200$ up, kao što je i napisao @mare037
Svaka čast za mene, na vreme sam odradio upgrade.

Nazad
Vrh Dno