Šta je novo?

Dobre radne stolice

Evo njihov odgovor:

Hvala ti na izdvojenom vremenu da nas kontaktiraš.Jedini točkići koji odgovaraju MARKUS stolici su oni koji dolaze uz nju. Naše stolice imaju sigurnosne mehanizme koji služe da se točkići automatski ukoče kada niko ne sedi na stolici.

Mozda neku osrednju kuhinjsku 🙂

Nista ispod Markusa ne bih savetovao nekome ni da gleda, jer i ako je meni Markus horor, mnogima je ok. A ok stolice pocinju oko 200-300e.
Markus mi je postao apsolutni horor za duže sedenje i bilo kakav ozbiljniji rad. Realno, trebalo je odavno da ga prodam, ali sam stalno odlagao: „sačekaj još malo, uzmi prvo druge komponente, to je preče“… i tako kičma uvek ostane poslednja. Greška.

Piše vam ovo čovek od 175 cm i oko 100 kg, sa vratnom i kičmenom spondilozom, plus skoliotičnom kičmom. Dakle, stvarno moram da pređem na nešto bolje, a ne samo udobnije „na prvu“.

Zanima me šta biste preporučili, idealno sa domaćom garancijom, do 300 €, da nije refabrikovana. Carine, naručivanje iz inostranstva i ostale nepotrebne komplikacije bih preskočio. Ajde da čujem predloge.

polovna Herman Miller ako nadjes.
zar ne mislis da ti kicma vredi vise od 300eur?

• Like
Reagovanja: pmb
Vredi, naravno. Zato i pitam. Ali budžet nije filozofsko pitanje nego realno ograničenje. Da mogu trenutno da dam 800-1000 €, ne bih postavljao pitanje do 300 €. Polovna Herman Miller varijanta ima smisla ako naleti proverena i u dobrom stanju, ali mi je bitna i domaća garancija, jer ne bih da rešavam jedan problem tako što napravim drugi.

znam sve. ja sam dugo skupljao za svoju HM, garancija je 12 godina, radnja mi je u komsiluku

@pmb

Povecaj budzet na ~400E za Asus Rog Destrier Core u domacim radnjama.

Ta stolica je 70k din, što nije baš 400€.

Kod nas u Bosni se i dalje moze naci po akcijskoj cijeni od ~400E, a bila je i kod vas u Srbiji par puta na takvoj akciji. Pa ne bi bilo zgoreg raspitati se, za te pare vrijedi svaki dinar.

Vredi, naravno. Zato i pitam. Ali budžet nije filozofsko pitanje nego realno ograničenje. Da mogu trenutno da dam 800-1000 €, ne bih postavljao pitanje do 300 €. Polovna Herman Miller varijanta ima smisla ako naleti proverena i u dobrom stanju, ali mi je bitna i domaća garancija, jer ne bih da rešavam jedan problem tako što napravim drugi.
Razer Enki, sa vaucerom na Ananasu moze da se uzme za 40.000. Odlicna stolica, sa dosta podesavanja i jedna od najudobnijih stolica koje sam probao.

Asmongold je imao Razer stolicu par godina(Razer mu je sponzor), pa je kada mu je napravila problem sa ledjima, zamenio za Embody.
Nijedna ta "trkacko sediste" stolica nije zdrava.
Ko god dosta vremena provodi na stolici, uzima ozbiljne stolice, pa makar i na kredit, a pogotovo sto ovde covek govori da vec ima probleme sa ledjima i vratom, sa 100kg.
Nekome ko vec ima problema, ne bih nikada dao savet za bilo sta ispod vec 100% proverenih resenja, a to su neki Steelcase ili Herman Miller.

Od strimera koji su vecinom i mladji i mrsaviji od proseka ovde, samo oni sponzorisani koriste te izmisljotine poput "gaming" stolice.

Markus mi je postao apsolutni horor za duže sedenje i bilo kakav ozbiljniji rad. Realno, trebalo je odavno da ga prodam, ali sam stalno odlagao: „sačekaj još malo, uzmi prvo druge komponente, to je preče“… i tako kičma uvek ostane poslednja. Greška.

Piše vam ovo čovek od 175 cm i oko 100 kg, sa vratnom i kičmenom spondilozom, plus skoliotičnom kičmom. Dakle, stvarno moram da pređem na nešto bolje, a ne samo udobnije „na prvu“.

Zanima me šta biste preporučili, idealno sa domaćom garancijom, do 300 €, da nije refabrikovana. Carine, naručivanje iz inostranstva i ostale nepotrebne komplikacije bih preskočio. Ajde da čujem predloge.
I ja sam u potrazi za stolicom. Probao sam Asus destrier core i uopste mi se ne svidja, pogotovo ne za te pare. Fractal refine je takodje zanimljiva ali nema gde da se proba. Bio sam u modrulju i tamo moze da se nadje fina stolica za 300e sa 5 godina garancijom. Isao sam da probam steelcase i stvarno su dobre, kvalitetne, ali kada sam otisao u niteu i probao aeron i embody to je skroz neka druga prica, pa sam narucio aeron. Iskren savet, ako mozete da se strpite, skupite pare, moja preporuka je aeron. Mene je odusevila.

I ja sam hteo Aeron, jer volim mrezu, bila je super, ali nazalost, cak mi je i najsira uska.

Mozda off topic ali ja koristim sic od auta koji je modifikovan i sluzi bolje nego bilo koja stolica do sada

Mozda off topic ali ja koristim sic od auta koji je modifikovan i sluzi bolje nego bilo koja stolica do sada
To i ja planiram da napravim.
Glavni favoriti su mi sedišta od Alfe 159, Peugeota 407 i Toyote Prius
Ima i boljih, naravno, ali neću da dajem više od 50e za sedište...

Nazad
Vrh Dno