Šta je novo?

Matori često zaboravlja ringlu

Učlanjen(a)
17.10.2015
Poena
515
Molim za pomoć treba mi neki senzor sa alarmom koji će da krene da pišti kada oseti veću temperaturu ili da mu nešto kipi. Dešava se da mu skroz iskipi čaj, mleko, kafa a on ne oseća. Kad uđem kod njega, ringla usijana kao vulkanska lava a on gleda TV (ne gleda i je podnosi Informer Pink RTS i Hepi, ne brinite 😁)
Čuje slabo ali nosi slušni aparat pa neki alarm sa zvukom bi pomogao. Ne mora wifi ne mora internet, samo običan neki senzor da mu stavim jedno metar iznad šporeta

mislim da je sigurnija opcija neka vrsta tajmera-prekidaca. ili da mu kupis kuvalo za vodu, ono se samo iskljuci kad voda provri
Zaboravih da napišem da je i demencija počela tako da se on sam seti da podesi alarm slaba šansa. Kuvalo ok ali ne vrši mu posao za mleko koje mu najčešće kipi

Možda ovako nešto?! Vidim da ovde nema na stanju, ali ima negde sigurno...

Moj je palio peglu da se ugreje iako je inverter lepo grejao sobu... Gadna je demencija, a progresivna. Jedino pravo resenje je da neko uvek bude tu ili da bar cesto obilazi.

У Норвешкој су овакви сензори обавезни већ годинама јер су заборављене рингле један од најчешћих узрока пожара. Осим што пишти има и функцију аутоматског искључења шпорета. Сјајна ствар.
1782324175055.webp

Stove guard sensor
Komfyrvakt

Poslednja izmena:
Zavisi sta stavlja na ringlu. Ako je kafa, onda kuvalo. Ako sprema nesto imas spremanje na toplom vazduhu ili ako treba nesto da se kuva ima krcko.

Nazad
Vrh Dno