Šta je novo?

Hardver Koji 4g LTE router za Yettel kucni net?

• Začetnik teme Začetnik teme s16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Asus Azoth X & Logitech G502X Lightspeed
Laptop
Asus S14 Zenbook
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 17 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima,

treba za firmu da uzmem 4 rutera koji ce zameniti postojece koje smo dobili od yettela, ali su prespori. Iz nekog citanja i ovde i na netu sam skapirao da je glavni problem do rutera.

Tako da mi treba preporuka za dobar indoor/outdoor lte ruter za 4 lokacije, Pancevo kod rafinerije, Krcedin na Dunavu, Obrenovac kod TENT A i B i Kostolac kod TEKO.

U sustini cena nije problem, samo da je nesto sto moze da uzvuce dobru brzinu neta i jos bitnije da bude stabilno. Jos ako je plug&play sto se tice sim kartice, jos bolje.

U napred zahvalan.

Bilo koji 5G uzmi, svi su oni više nego dovoljni za 4G. Ali, ne bi bilo loše da nađeš neki koji podržava band lock (možda i cell lock, ali to je redje). Fabrički ili uz pomoć skripti, nebitno.
Ako planiraš i antene, onda PAZI, obrati pažnju. Na MC801a su antene samo za 5G signal, neće imati uticaja na 4G signal.

Ima samo jedan sa 0 ocena na kp🙂 https://www.kupujemprodajem.com/kom...36-lte-wi-fi-ruter-na-prodaju/oglas/192334186

Ja oću sad 4+ da koristim koliko mogu da izvučem od njega ali ako uzmem neki koji je i 5G a isto hvata 4G kao b636 onda bi uzeo neki 5G. Osim ako b636 hvata bolje 4g od npr ona dva koja sam naveo na početku.
Opet kažem, nije mi problem da dam i više od 500e jer je za posao ali samo da napravim da imam 150mbs. Naravno ne bi bacao pare ako je mala razlika između nekog polovnog od 100e i nekog od 500-600e.
Ima i ovaj npr ali ako je samo 5-10% bolji nema smisla:
Taj MC888 ULTRA je preskup, ja sam pre godinu dana kupio MC888 PRO za 15000 din. od HOOBY ROOM na KP, ne znam da li ih jos imaju, Xiaomi nema band i cell lock, ZTE ima, ili ide na scriptu. Ja sam prvo uzeo Xiaomi 5G pa sam ga zamenio za ZTE baš zbog lokovanja bandova i ćelija. Obavezno obratiti pažnju na softver kod ZTE da nije ažuriran posle 2023. god. jer ako jeste onda nema ništa od scripte.

Nemam potrebu za antenama jer nema neke razlike kad probam telefon napolju, na krovu ili u kancelariji. Ista mi je brzina s obzirom da imam halu ispred. Hobby room ima samo taj Xiaomi... A za taj zte mc888 mi niko ne odgovara, poslao sam u poruku i zvao ali se ne javlja, isto i onaj zte iz Bugarske.
Da li Tp link nx200 ima band lock? Ja na telefonu kad uradim više puta test na Ookla, mogu da uhvatim i 220mbs u kancelariji ali uglavnom sad sam našao poziciju gde ima uvek preko 170mbs.

Nazad
Vrh Dno